roma

05.
10.
06:40

Hasznos a román iszap a covid ellen, mégsem járnak jól a nyugdíjasok

A romániai gyógyfürdők segíthetnék a koronavírus-betegségen átesett emberek, főként a nyugdíjasok rehabilitációját, ám a kormány nem lát kellő fantáziát a dologban ahhoz, hogy úgy támogassa az ágazatot, mint régen.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
09.
07:40

Rohamtempóban oltanak a bukaresti oltási maratonon

Percenként öt ember kapta meg a koronvírus elleni oltás első adagját a bukaresti oltási maraton első 24 órájában - jelentette be szombat délután közösségi oldalán Florin Citu román miniszterelnök az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
07.
17:40

Fejleszt és növekszik az OTP Romániában

Az OTP Bank Románia 7 millió lej (1 lej=72,78 forint) konszolidált adózás utáni nyereséget ért el az első negyedévben, ami jelentős javulás az előző év azonos időszakához viszonyítva, amikor a koronavírus-járvány miatt a kockázati költségek 48 millió lejes emelkedése 11 millió lej veszteséget eredményezett – közölte pénteken a bank.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
08:10

Máshol is elszórják az uniós pénzt

Arad megyében százával épültek az úgynevezett turisztikai információs pontok, amelyek többsége sohasem működött, sőt, volt olyan önkormányzat, amely eleve más célra akarta hasznosítani ezeket a helyiségeket.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
06.
17:44

Nagy dobásra készül Románia

"Óriási előrelépést" tett a kolozsvári önkormányzat a tervezett városi metró megépítése felé. Elnevezték a 20 kilométeres vonal 19 állomását. A metró jelképesen Mócföldtől az Egyesült Európáig fog közlekedni.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
29.
13:46

Koronavírus: Romániában is megjelent az egyik indiai vírusmutáns

Romániában is megjelent a koronavírus egyik indiai mutánsa, amely viszont nem azonos az Indiában jelenleg súlyos járványhelyzetet okozó vírusvariánssal - közölte csütörtökön a bukaresti egészségügyi minisztérium.

Szerző(k): Domokos László
04.
28.
22:57

Június elejétől nyithat Románia

Az oltáskampány sikerének függvényében június elsejétől tervezi a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozások fokozatos feloldását a román kormány, addig csak alkalmi jelleggel, vagy kísérleti események szintjén tekintenek el a szabályok betartásától - jelentette ki szerdai sajtóértekezletén Florin Citu miniszterelnök.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
28.
21:30

Kényszerszabadságra küld több mint 700 embert a bukaresti repülőtér-üzemeltető állami vállalat

Kényszerszabadságra küldi több mint 700 alkalmazottját a bukaresti repülőtereket üzemeltető állami vállalat, mivel a járvány idején 75 százalékkal csökkent az utasforgalom – közölte szerdán a vállalat.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
28.
09:50

Íme, az uniós országok, amelyek segítettek Indiának - Magyarország nincs köztük

Az Európai Bizottság - ígéretének megfelelően - megszervezte, hogy a tagállamok segítséget nyújtsanak Indiának, ahol az elmúlt héten újult erővel támad a koronavírus-járvány. A támogatás főleg oxigént és gyógyszer jelent.

Szerző(k): Szász Péter
04.
27.
22:31

Tabu lett a román aranytartalék bolygatása

A román parlament alsóháza ügydöntő jogkörrel kedden elutasította az aranytartalék hazaszállításáról rendelkező törvénytervezetet, amelyet Liviu Dragnea, a román ellenzéki szociáldemokraták volt elnöke terjesztett be - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel