s

05.
07.
19:51

Ha elfogynak a tartalékok, leállhat a főváros

Ha elfogynak a tartalékok, leállhat a főváros – mondta Karácsony Gergely az ATV Híradónak. Amíg néhány önkormányzat akár 2-3 milliárd forintos állami pénzre is számíthat, addig Budapest nem szerepel azon a kormányzati listán, amelyen az iparűzési adó csökkentése miatt kompenzálandó településeket felsorolják.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
19:12

Bérfejlesztés: nagy bejelentés jön az állami cégeknél, baj lehet a fővárosban

Nem kompenzálják a fővárost az adóbevételek kiesése miatt, és pluszpénzt sem ad a kormány bérrendezésre az önkormányzati fenntartású vállalatoknak. Mire számíthatnak a munkavállalók a városvezetéstől? Az állami közszolgáltató társaságoknál ugyancsak hónapok óta húzódik a bérfejlesztések ügye - további tárgyalások helyett várhatóan a jövő héten tehet nagy bejelentést Mager Andrea miniszter.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
07.
18:53

A WHO engedélyezte a Sinopharm veszélyhelyzeti alkalmazását

Engedélyezte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a kínai Sinopharm oltóanyag vészhelyzeti használatát a 18 éven felülieknek - adta hírül az Index.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
18:35

Nagyon beindult az Audi

Jelentős mértékben növelte forgalmát és nyereségét az első negyedévben az Audi, a Volkswagen konszern prémium márkája, éves előrejelzésében azonban “óvatos optimizmussal” a tavalyinál nagyobb, de az első negyedévinél kisebb bevételarányos jövedelmezőség elérését tűzte ki célul.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
18:17

Vita helyett együttműködik egymással két távközlési vállalat

Megállapodott egymással a szabadalmi viták lezárásában az Ericsson és a Samsung, és együttműködési szerződést kötöttek a szabadalmaik kölcsönös használatáról.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
17:57

Munkaerőhiány lassítja a gyors kilábalást az USA-ban

Enyhén, a vártnál sokkal kisebb mértékben nőtt a foglalkoztatottak száma áprilisban az Egyesült Államokban. A munkaadókat valószínűleg a munkaerőhiány akadályozta abban, hogy több embert vegyenek fel, ami megnehezíti a fellendülő kereslet kielégítését a közegészségügyi helyzet gyors javulásával és a masszív kormányzati támogatással párhuzamosan újrainduló gazdaságban - írja a Reutersra hivatkozva az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
17:40

Fejleszt és növekszik az OTP Romániában

Az OTP Bank Románia 7 millió lej (1 lej=72,78 forint) konszolidált adózás utáni nyereséget ért el az első negyedévben, ami jelentős javulás az előző év azonos időszakához viszonyítva, amikor a koronavírus-járvány miatt a kockázati költségek 48 millió lejes emelkedése 11 millió lej veszteséget eredményezett – közölte pénteken a bank.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
17:22

Sokkoló adat: majdnem minden második magyar a koronavírus miatt halt meg

Az idei év 14. hetében, április 4-11. között 3705 magyar halálát regisztrálta a KSH. Ez 49 százalékkal több, mint az előző öt év ugyanezen hetének átlaga. A koronavirus.gov.hu adatai szerint április 4-11. között 1702 magyar vesztette életét a járvánnyal összefüggésben, azaz, ha eltekintünk attól, hogy a központi oldalon feltüntetett napi halálesetek valamekkora (nem tudjuk pontosan mekkora) csúszással jelennek meg, és a számokat az adott időszakhoz kötjük, akkor ezen a héten csaknem minden második haláleset (46 százalék) a Covidhoz volt köthető.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
07.
17:14

Újabb elismerést kapott Karikó Katalin

Az Emberi méltóságért kitüntetéssel ismerte el Karikó Katalin Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológus, biokémikus, az egyik koronavírus elleni, mRNS alapú vakcinát kifejlesztő BioNTech cég alelnöke munkásságát az Emberi Méltóság Tanácsa - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
16:52

Sosem volt még ennyi pénzük a magyaroknak - mutatta ki az MNB

Jóformán minden értékpapírtípusból rekord mennyiséget halmozott fel a lakosság. Az állampapír maradt a legnépszerűbb befektetés, de a befektetési jegyek és a részvények állománya is történelmi csúcson van.

Szerző(k): Herman Bernadett