sinopharm

05.
16.
16:43

Újabb 1,2 millió Sinopharm-vakcina érkezett Magyarországra

Vasárnap újabb 1,2 millió adag Sinopharm-vakcina érkezett Kínából Magyarországra, ezzel már 4,5 millióra nőtt a leszállított kínai vakcinák száma - nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek. Hozzátette: köszönettel tartoznak a kínai partnereknek a korrektségükért, mivel a május 31-i határidő előtt bő két héttel leszállították ezt a mennyiséget is.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
13.
14:06

Két dózis után is megfertőződtek a Sinopharmmal és Astrával oltottak az oltásbajnoknál

Messze van attól a Seychelle-szigetek, hogy katasztrofális járványkitörésről legyen szó az országban, de az mindenképpen rossz tendencia, hogy a lakossága a legátoltottabb a világon, mégis erősödik a koronavírus-pandémia. Ráadásul úgy, hogy az új fertőzöttek több mint harmada kapott már legalább két dózist a Sinopharm-oltásból vagy az AstraZeneca-vakcina indiai generikumából.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
13.
09:17

Mától Pfizer-oltást is lehet foglalni, de nem mindenkinek

144 ezer, jellemzően március elejéig regisztrált kap ma SMS-t arról, hogy a Sinopharm, az AstraZeneca és a Szputnyik mellett ők mától már Pfizer-oltást is tudnak foglalni az online időpontfoglalóban. Az országos oltási munkacsoport döntése nyomán így a kedden érkezett Pfizer-szállítmányból valamennyi első körös oltásra felhasználható oltóanyag lefoglalható - írja a koronavirus.gov.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
12.
19:47

Sinopharm-vakcina: az idősek 40 százalékánál nincs antitestválasz, de védettségük lehet

Szerbiában az eddigi vizsgálatok alapján 40 százalékban nem alakult ki antitestválasz Sinopharm-vakcinával oltott idősebb személyeknél, de a helyi hatóságok hangsúlyozzák, hogy másfajta immunválaszuk ettől még lehet és van is. Fontolóra veszik egy harmadik dózis beadását, amiről Bahreinben már döntöttek is. Azt is jelezték, hogy az országban használt oltások hatékonyak a járvány ellen.

Szerző(k): Napi.hu
05.
11.
20:49

Ilyen vakcinaszállítmányok várhatók a héten

Moderna-, AstraZeneca- és Janssen-vakcinaszállítmány is várható még a héten - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
09.
14:17

Galgóczi Ágnes: folyamatosan javulnak a járványügyi adatok, de még nincs itt a vége

Napról napra javulnak a járványügyi adatok, csökken az elhunytak és kórházban kezeltek, lélegeztetésre szorulók száma, de ez nem jelenti azt, hogy vége van a járványnak - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője vasárnap a közmédiának.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
09.
11:08

Merkely: ötmillió beoltott elérése után nem fordulhat rossz irányba a koronavírus-járvány.

A kimagasló magyar oltási eredmények ellenére sem szabad hátradőlni, nem szabad elveszteni a koronavírus elleni oltakozási kedvet - mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora a Kossuth Rádióban.

Szerző(k): Szász Péter
05.
09.
10:09

Sinopharm: így érdemes értelmezni a WHO-engedélyt

A WHO zöld utat adott a Sinopharm koronavírus vakcinájának globális felhasználásra vészhelyzetben. Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő szerint a döntés megértéséhez érdemes figyelembe venni a nemzetközi helyzet alakulását is.

Szerző(k): Szász Péter
05.
08.
13:17

Az EU mást is tenne, mint a vakcinaszabadalmak feloldása

Az Európai Unió véleménye szerint a koronavírus elleni oltóanyagok szabadalmának felfüggesztése önmagában nem jelent megoldást a járvány visszaszorítására, azonban a vonatkozó konkrét javaslatokat az EU kész megvitatni - nyilatkozta Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Portóban, az uniós szociális csúcstalálkozó második munkanapjára érkezve szombaton. Az uniós utazási lehetőségekről, elfogadott oltásokról is tárgyalnak.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
08.
11:35

Orbán Viktor az újranyitásról beszélt

Az oltáson múlik, hogy mikor indíthatjuk újra a gazdaságainkat - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök Portóban, az Európai Unió szociális csúcstalálkozójának első munkanapját követően a közösségi oldalán szombaton közzétett videóban. Örül, hogy a Sinopharm-vakcina is vészhelyzeti engedélyt kapott a WHO-tól.

Szerző(k): Szabó Dániel