sport

05.
07.
11:40

Olcsóbb lesz az UTE jégcsarnok öltözőinek az építése

Az UTE jégcsarnok kiszolgáló létesítményét az E-Builder Építőipari és Mérnöki Tanácsadó Kft. építheti meg, nettó 896 millió forintért. A becsült ellenérték 1 milliárd 181 millió forint volt.

Szerző(k): Németh Géza
05.
06.
17:16

Már a Mount Everest alaptáborát is elérte a koronavírus

Több hegymászó is koronavírusosnak bizonyult a Mount Everest alaptáborában, bár a nepáli kormány szerint az Everesten nincsenek fertőzések. Legutóbb például egy lengyel hegymászó, Pawel Michalski írta Facebook-bejegyzésében, hogy már 30 embert evakuáltak az alaptáborból, és nekik pozitív is lett a teszteredményük. Az Everest ER, a hegymászókat segítő önkéntes szervezet azt mondta, néhány hegymászó a sátrában karanténozza el magát - írja a Travelo.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
09:38

Újabb több tízmilliárdos átcsoportosítás az idei költségvetésben

A két nappal ezelőtti 5,3 milliárd forint után, most 12,5 milliárd forintot biztosított a kormány a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatnak, a NIF-től elvett 6 milliárdot, egy meg nem nevezett fővárosi sportlétesítmény pedig 3 milliárdhoz jutott.

Szerző(k): Németh Géza
05.
06.
09:16

Felmérés indul a járvány a fizikai és a mentális állapotra gyakorolt hatásáról, várják a jelentkezőket

A testmozgás védő szerepe számos testi és lelki megbetegedés esetén ismert és bizonyított a kardiovaszkuláris megbetegedésektől a cukorbetegségen át a depresszióig. A Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézete a járványhelyzet miatt megváltozott fizikai aktivitás egészségre gyakorolt hatásáról indított kutatást, melynek része egy május 15-ig kitölthető kérdőív is „A COVID-19 hatása a sportolási szokásokra és a mentális egészségre a magyar lakosság körében” címmel.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
04.
10:08

Megnyitják az ivókutakat a Margit-szigeten

Végre kinyitják az ivókutakat a Margit-szigeten. Azért késlekedtek eddig, mert áprilisban nagyon hideg volt.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
03.
08:55

WHO: a lazításokat nem a beadott oltások száma alapján lehet elkezdeni

Bármilyen közegészségügyi vagy társadalmi lazításba epidemiológiai és egészségügyi szempontok alapján lehet belekezdeni, nem pedig a lakosságnak beadott oltások száma alapján, különösen a brit mutáció terjedésének fényében. A tömeges összejövetelek szuperfertőző eseményekké válhatnak, amíg jelen van a közösségi terjedés, ezek jelentős kockázatot jelenthetnek - mondta a hvg.hu-nak adott interjújában Hans Kluge, a WHO európai vezetője.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
02.
18:30

Szurkolók betörtek a Manchester United stadionjába

Több száz szurkoló tört be a Manchester United stadionjába, hogy tüntessen a tulajdonosok, azaz a Glazer család ellen. Emiatt csúszik a csapat Liverpool elleni rangadója - írja az Index.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
01.
14:56

Indul a jegyértékesítés Magyar Kupa hétfői döntőjére

Délután 15 órától lehet jegyeket vásárolni a labdarúgó MOL Magyar Kupa hétfői döntőjére, a Puskás Arénában megrendezésre kerülő MOL Fehérvár-Újpest összecsapásra - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
24.
16:10

Nagy építkezés indulhat az elbontott pécsi stadion helyén

A fővárosi székhelyű B Build & Trade Kft. építhet nettó 2 milliárd 79 millió forintért a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) elbontott stadionja helyén három pályát és egy csarnokot. A becsült ellenérték 2 milliárd 280 millió forint volt.

Szerző(k): Németh Géza
04.
24.
14:28

Elhunyt Monspart Sarolta

Hetvenhat éves korában szombat reggel meghalt Monspart Sarolta, a Nemzet Sportolója.

Szerző(k): Domokos László