sport

05.
26.
08:12

Milliárdokat vett el a kormány a fővárostól, hogy sporteseményeket támogasson

Több átcsoportosítást hajtott végre az új kormány az idei központi költségvetésben, egyebek mellett elvett 3 milliárd forintot a fővárosi fejlesztésekből és áttette azt a sportesemények támogatására.

Szerző(k): Németh Géza
05.
25.
11:39

Újabb, furcsa változás a kormányban: a sportért a honvédelmi miniszter felel

Új államtitkárral a Honvédelmi Minisztériumhoz tartoznak majd a sport- és sportlétesítmény-fejlesztési ügyek az ötödik Orbán-kormányban. Szabó Tündét Schmidt Ádám, Orbán Viktor eddigi sportügyi főtanácsadója váltja az államtitkári poszton. A Nemzeti Sport értesülése szerint valójában Orbán a "sportminiszter", technikai problémát is jelentett korábban, hogy a sport erős szereplői minden döntést tőle vártak, kevésbé fontos ügyekben is.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
24.
10:25

Úgy fest, mégsem lovas nemzet vagyunk, hanem bicajos

Világszerte nagy az egyetértés abban, hogy a kerékpározás jelentősen hozzájárul a zöldebb, élhetőbb környezethez a szén-dioxid kibocsátás, illetve a forgalom csökkentésén keresztül (86 százalék és 80 százalék az állítással egyetértők aránya). A magyarok sok tekintetben a kerékpározás ügye mellett vannak, ha a gyakorlatról van szó, azért van még mit tanulniuk például a hollandoktól.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
23.
16:14

Mészáros Lőrinc bankja mostantól a Fradit támogatja

Együttműködés indul a Ferencvárosi Torna Club (FTC) és az MKB Bank között. A megállapodásnak köszönhetően az MKB Bank lesz a sportklub hivatalos bankja és pénzügyi stratégiai partnere.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
20.
14:36

Új mozifilmet forgat Koltai Lajos Oscar-jelölt operatőr

Koltai Lajos "az anyák megmentőjéről", Semmelweis Ignácról rendez mozifilmet és minden idők egyik legsikeresebb magyar labdarúgójáról, Románia egyik sportcsillagáról, Bölöni Lászlóról forgat dokumentumfilmet Szabó Attila a Nemzeti Filmintézet támogatásával.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
14.
17:00

Megmenekült a budapesti vitorlázóreptér

Mintegy 9 éves bizonytalanság után rendeződött a hármashatárhegyi vitorlázó repülőtér sorsa, célt ért a környéken élők, a kirándulók és a repülés szerelmeseinek összefogása, a védetté nyilvánítás és a rengeteg egyeztetés. A Műegyetemi Sportrepülő Egyesület visszakapta a repteret.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
13.
09:15

Váltás lehet a kormányban egy kritikus poszton

A kormányalakításról kiszivárgó hírek egyike szerint a miniszterelnök megválik Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól annak ellenére, hogy ismerői szerint csendben, szorgalmasan végezte a munkáját.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
08.
18:25

Bejelentették: újabb világversenyt rendezne Magyarország

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) kandidál a jövő évi elitvilágbajnokság egyik csoportjának megrendezésére, a másik csoportnak Szlovénia adna otthont. Azzal vált véglegessé a már csütörtökön beadott pályázat érvényessége, hogy a magyar válogatott feljutott a legjobbak közé a ljubljanai divízió I/A vb-ről a házigazda szlovénokkal együtt - mondta Sipos Levente, az MJSZ főtitkára az MTI-nek.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
12:27

A Giro d'Italia után újabb világverseny jöhet Magyarországra?

A jövőben akár a Tour de France rajtjának magyarországi megrendezését is elképzelhetőnek tartja David Lappartient, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnöke.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
06.
20:52

Több mint hatmilliárdért megújul a karcagi sporttelep

A miskolci Zeron Befektető Zrt. és a budapesti Prím Építő Kft. újíthatja fel, illetve fejlesztheti a karcagi Liget utcai sporttelepet, nettó 6 milliárd 291 millió forintért. A becsült ellenérték 300 millióval több volt.

Szerző(k): Németh Géza