stadler

11.
29.
07:47

Elindult az ingyenes tram-train, alig fértek fel az utasok

Elindult a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő, több mint 80 milliárd forintból készült tram-train (villamosvonat), az első utasokat szállító, menetrend szerinti szerelvény hétfőn fél négykor gördült ki a vásárhelyi nagyállomásról. A szerelvények jövő áprilisig ingyenesen szállítják az utasokat.

Szerző(k): Rácz Gergő
08.
28.
13:13

Újabb emeletes vonatok jönnek a pályaudvarokra

A fővárosi agglomerációban jelennek meg az új járművek.

Szerző(k): Csernátony Csaba
01.
26.
18:14

Közös vállalatot alapít a Mészáros Csoport és a Stadler

Szándéknyilatkozatot írt alá a svájci központú Stadler Rail Group és a Mészáros Csoport közös vegyesvállalat létrehozásáról - közölte a két cég közös közleményben kedden az MTI-vel.

Szerző(k): Szepesi Anita
11.
13.
07:31

Két versenyzőre szűkült a HÉV-beszerzés

Vagy az elővárosi vonatokat - Flirt és Kiss - gyártó Stadler, vagy a metrókocsikról ismert Alstom szállíthatja az új budapesti HÉV-szerelvényeket - derül ki a Magyar Nemzet, a közbeszerzési eljárás állapotáról szóló cikkéből.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
07.
19:38

Zsarolós kibertámadás érte a Stadlert

Rosszindulatú szoftvertámadás érte a vasúti járműgyártó Stadler cég nemzetközi informatikai rendszerét, a társaság azonnal megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket, az ügyben hatósági és átfogó vállalati nyomozás zajlik jelenleg - közölte a vállalatcsoport sajtóosztálya csütörtökön az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
20.
13:12

Félgőzzel üzemel a Stadler szolnoki üzeme

Az egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel és a munkavállalók egészségének megóvása érdekében különleges munkarendet vezet be a Stadler szolnoki kocsiszekrény üzeme - jelentette be a Stadler Trains Magyarország Kft.

Szerző(k): Domokos Erika
11.
25.
07:36

A Stadler ringbe száll egy orosz céggel szemben a Dunakeszi Járműjavítóért

A vonatgyártó Stadler a Dunakeszi Járműjavító Kft.-vel közösen gyártaná le a MÁV által rendelt emeletes vonatok utolsó tételét, egyúttal vételi ajánlatot is tenne a partner cégre - írja a Világgazdaság hétfői számában.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
09.
20:06

Módosult az emeletes motorvonatok közbeszerzése

Az uniós támogatás miatt módosította a MÁV-Start és a svájci Stadler Bussnang AG az emeletes motorvonatok finanszírozását. A szállító részére nem jár előleg a támogatási szerződés hatályba lépéséig. A végső ár azonban nem változott.

Szerző(k): Németh Géza
03.
19.
12:55

Tőzsdére készül a Stadler

Hamarosan tőzsdére léphet a vasúti szerelvényeket gyártó Stadler. A cég tájékoztatása szerint a svájci SIX Swiss Exchange-re vezetnék be a részvényeket a kibocsátás után, a részvények többségét ezután is megtartaná Peter Spuhler a cég nagytulajdonosa.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
01.
16.
22:01

Így változik hamarosan a vasúti közlekedés

Az Európai Unió kohéziós alapjából 166 millió euró (mintegy 53 milliárd forint) befektetésnek köszönhetően az utasok hamarosan jobb körülmények között utazhatnak néhány magyar fővárosba tartó és onnan induló vonaton - közölte szerdán Brüsszelben Corina Cretu regionális politikáért felelős uniós biztos.

Szerző(k): Szepesi Anita