strabag

10.
18.
11:22

Másfél milliárdba kerül egy kilométer tehermentesítő út

Az STR Mély- és Magasépítő Kft. építheti meg a közel három kilométeres tehermentesítő utat Mosonmagyaróváron, nettó 4 milliárd 597 millió forintért. A közbeszerzésen szinte az összes nagy útépítő cég elindult.

Szerző(k): Németh Géza
10.
05.
14:43

Fővárosi Törvényszék: ki kell adni az autópálya-koncesszió számait

Nem titkolhatja a Nemzeti Koncessziós Iroda, milyen számítások alapján jutottak arra, hogy a magyar gyorsforgalmi utak üzemeltetését 35 évre koncesszióba adják magáncégeknek. A bíróság döntése nem jogerős, másodfokon folytatódhat a per - írja a Szabad Európa.

Szerző(k): Tér Diána
10.
04.
15:32

Ilyen még nem volt: másfél milliárddal lett olcsóbb egy szennyvízberuházás

A STRABAG Építőipari Zrt. és a Penta Általános Építőipari Kft. nettó 7 milliárd 999 millió forintért nyerte el a Csengőd és agglomerációjának szennyvíz kezelésére kiírt közbeszerzést. A becsült ellenérték nettó 9 milliárd 531 millió forint volt.

Szerző(k): Németh Géza
09.
28.
15:35

Három cég pályázik az autópálya-koncesszióra

Hivatalosan is lezárult részvételi szakasz a 35 éves autópálya-koncesszió pályázati eljárásában. Három cég jutott tovább a második, ajánlattételi szakaszra - tudta meg a Forbes.

Szerző(k): Szász Péter
07.
19.
13:39

A járványban rekordprofitot termeltek a kormányközeli építőcégek

Miközben tavaly az építőipari ágazat egészében visszaestek a megrendelések és a termelés is csökkent, a nagyobb vállalatoknál nem volt nyoma krízisnek. A kormányközeli cégek még növekedek is, sőt, soha nem látott profitot termeltek - írja a cégek éves beszámolóira hivatkozva a G7.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
16.
14:38

Közel ötmilliárdos tendert bukott Mészáros Lőrinc

Öt, ivóvíz minőséget javító projektet nyert el a Strabag Építőipari Zrt., nettó 4 milliárd 829 millió forintért. A becsült ellenérték közel másfél milliárddal kevesebb, 3 milliárd 409 millió forint volt. A másik ajánlattevő a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. volt.

Szerző(k): Németh Géza
07.
13.
15:10

Új sztrádaszakasz épül: 20 kilométer nettó 89 milliárdért

Letették az M6-os autópálya Bóly és Ivándárda országhatár közötti 20 kilométeres, nettó 88,7 milliárd forintból épülő szakaszának alapkövét. A fejlesztés javítja a közlekedési feltételeket Dél-Baranyában, és beköti Villány térségét a hazai és nemzetközi gyorsforgalmi úthálózatba. Ezzel kiépül a Balti-tenger és az Adria közúti kapcsolatát megteremtő észak-déli folyosó magyarországi szakasza - mondta Mosóczi László államtitkár.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
12.
16:00

Mészáros Lőrinc cége veszített Mohácson

A Strabag Építőipari Zrt. újíthatja fel a Mohács kistérségi vízellátó rendszert, nettó 1 milliárd 493 millió forintért. A becsült ellenérték 1 milliárd 630 millió forint volt. A vesztes ajánlattevők között van a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. is.

Szerző(k): Németh Géza
06.
02.
13:40

Nagy útépítés kezdődik Borsodban

A HE-DO Építő Zrt., a "Soltút" Útépítő, Fenntartó és Kereskedelmi Kft., valamint a STRABAG Építőipari Zrt. épít utat a Sajó völgyében, nettó 35,32 milliárd forintért.

Szerző(k): Németh Géza
04.
03.
17:16

A Strabag építhet a pécsi klinikán

A Strabag Építő Kft. újíthatja fel és bővítheti a pécsi gyermekklinikát, nettó 1 milliárd 288 millió forintért.

Szerző(k): Németh Géza