stresszteszt

07.
30.
20:51

Bírja a stresszt az OTP

Az eredmények alapján nincs szükség felügyeleti beavatkozásra az Európai Bankhatóság pénteken publikált stressztesztjében résztvevő egyetlen hazai tulajdonú hitelintézet, az OTP Csoport esetében - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Dániel
07.
16.
08:05

Óriási változás indulhat az egészségügyben

Sokkal több uniós pénz jut majd a jövőben az egészségügyi ellátás fejlesztésére, mint eddig, nagy kérdés, hogy az egyes tagországok mennyit tudnak majd szakítani ebből.

Szerző(k): Komócsin Sándor
10.
07.
18:53

Jó hírt közölt az ECB

Az euróövezeti bankok megfelelő likviditással rendelkeznek egy pénzügyi krízis átvészeléséhez az Európai Központi Bank (ECB) legfrissebb, hétfőn publikált stressztesztje alapján.

Szerző(k): Domokos László
07.
11.
13:23

A Bank of England szerint lábon kihordják a biztos összeomlást

A Bank of England csütörtökön ismertetett legújabb pénzügyi stabilitási jelentése szerint a brit bankrendszer elviselné, ha a brit EU-tagság rendezetlen körülmények között szűnne meg. Csak a gazdaság omlana össze körülötte.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
29.
12:52

Nyugtat az MNB: erős a bankrendszerünk

A magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége mind a likviditási helyzet, mind a veszteségtűrő képesség szempontjából erős - derül ki a jegybank Pénzügyi stabilitási jelentéséből, amelyet sajtótájékoztatón mutatott be csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
11.
03.
11:27

Tesztelték az OTP-t - íme az eredmény

Az előrírtnál sokkal jobb eredményeket ért el az OTP az európai bankok stressztesztjén.

Szerző(k): Csernátony Csaba
11.
28.
20:10

Stresszteszt - megrendülhet a brit bankrendszer

A Bank of England legújabb stressztesztjének kedden ismertetett eredményei szerint a brit bankrendszer elviselné a brit és a világgazdaság egyidejű súlyos visszaesését, és a brit EU-tagság rendezetlen körülmények közötti megszűnésének sokkját is, de ha a kettő egyszerre következne be, az a szimulációban vizsgált legrosszabb forgatókönyveknél is súlyosabb helyzetet idézhet elő.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
07.
10:33

Már azt hittük vége, de megint bankmentésre kellett ébrednünk

A spanyol Banco Santander veszi át a bajba került Banco Populart ma reggeli bejelentések szerint. A tranzakcióval sikerült elérni, hogy ne állami pénzből kelljen megmenteni a bajba került spanyol bankot.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
12.
16.
12:28

Ütésállók a magyar biztosítók

A magyarországi biztosítók tőkehelyzete szilárd, még az alacsony hozamkörnyezet vagy az eszközértékek csökkenését modellező stresszhelyzetek esetén is jobban teljesítenének az Európai Unióban tevékenykedő más piaci szereplőkhöz képest - derült ki a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) az európai biztosítási hatóság által közzétett vizsgálati eredmények alapján készített összegzéséből.

Szerző(k): MTI
12.
08.
10:18

Túl nagy a káosz, időt kérnek az olaszok

A bajba került Banca Monte dei Paschi a korábbinál több időt kér, hogy végrehajtsa feltőkésítését, tekintettel a belpolitikai helyzet instabilitására.

Szerző(k): Napi.hu