suppan_gergely

06.
09.
13:40

Magyar drágulás: csak kis lassulás várható

A következő hónapokban mérséklődhet, de várhatóan továbbra is a jegybanki cél fölött alakulhat az infláció a piaci elemzők szerint.

Szerző(k): Domokos László
05.
11.
12:34

Magyar infláció: meglehetősen ritkán látni ilyen mértékű gyorsulást

Az elemzői várakozásokat is felülmúló mértékben, 5,1 százalékkal nőttek az árak áprilisban. Májusban a szolgáltatások drágulása, a második félévben pedig a termelői árak begyűrűzése tarthatja magasan az inflációs ütemet.

Szerző(k): Domokos László
04.
21.
12:53

Kiugró magyar inflációra és GDP-növekedésre számít a Takarékbank

Az idén erőteljesen, 6,6 százalékkal nőhet a bruttó hazai termék (GDP), a harmadik negyedévben a GDP már elérheti a járvány előtti szintet - ismertette a legfrissebb előrejelzést Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője online sajtótájékoztatóján az MTI szerint. A pénzintézet arra számít, hogy 4 százalék körül alakulhat idén az infláció, és azt sem tartják kizártnak, hogy a jegybank kamatot emel.

Szerző(k): Szabó Dániel
02.
16.
10:43

Meglepődtek az elemzők, óriási ugrás jöhet 2021-ben

A magyar GDP 1,1 százalékkal bővült negyedéves összevetésben, ami még a legoptimistább előrejelzéseket is felülmúlta. A piaci elemzők szerint egyre valószínűbb, hogy idén összejöhet az 5 százalék fölötti felpattanás is.

Szerző(k): Domokos László
02.
04.
12:19

Keveset költenek a magyarok, mi lesz így a GDP-vel?

A piac által vártnál rosszabb kiskereskedelmi adatok érkeztek - mi lesz így a magyar GDP-vel?

Szerző(k): Domokos László
01.
21.
12:35

Elkerülhetetlen lesz a felpattanás 2021-ben

A legtöbb előrejelzésnél kisebb, de így is jelentős gazdasági visszaesést jósol 2020-ra a Takarékbank. Sok a bizonytalanság, de a legtöbb gazdasági szegmens kilátásai afelé mutatnak, hogy idén jelentős élénkülés lesz, a kérdés csak az, hogy mekkora lesz ennek a mértéke.

Szerző(k): Rácz Gergő
12.
08.
10:31

Magyar infláció: hamarosan jöhet a 2 százalék

Az infláció tovább mérséklődött novemberben. A következő hónapok pedig további csökkenést hozhatnak, kivéve ha a forint elszáll - például az uniós vétóvita miatt.

Szerző(k): Domokos László
11.
10.
12:24

Elemzők: jövőre újra nőhet a magyar infláció

Az infláció tovább mérséklődött októberben, holott a forint leértékelődése nagymértékben és gyorsan begyűrűzött az importált termékek árába. Piaci vélemények szerint a következő hónapokban még lejjebb mehet az inflációs mutató.

Szerző(k): Domokos László
09.
09.
11:11

Infláció: ez már az MNB-nek is fáj!

A havi inflációs adatok alapján a Magyar Nemzeti Bank döntéshozatalában kiemelt, időszakos hatásoktól megtisztított adat változatlanul túllövi a tűréshatárt. A forint gyengül, látszólag a jegybanknál is megüti a toleranciaküszöböt a 360-as szint euróval szemben. Nagy fordulat nincsen, némi örömhírt jelent a drágulás ütemének lassulása.

Szerző(k): Rácz Gergő
07.
08.
11:33

Elemzők: még nagyobb drágulás jöhet

A piaci várakozásoknak megfelelően nagyot nőtt az infláció Magyarországon júniusban. A következő hónapok pedig további emelkedést hozhatnak.

Szerző(k): Domokos László