szállítás

04.
27.
06:20

Radioaktív hulladékot szállítanának át Magyarországon

Kis- és közepes intenzitású radioaktív hulladékot szállítanának át Püspökszilágyról Bátaapátiba, hogy ott biztosítsák a végleges elhelyezését. Decemberben még 400-500 hordónyi radioaktív hulladékról beszélt egy illetékes, a Baranya Megyei Kormányhivatal környezetvédelmi engedélyében már 4100 darab 200 literes hordó, összesen 820 köbméter hulladék szerepel - írja az Átlátszó.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
26.
07:08

Kíméletlen drágulás a szállítmányozásban, ennek vége nem lesz, amíg a járvány le nem cseng

Drasztikusan megnőttek a szállítmányozás költségei a nemzetközi kereskedelemben, amelynek egyik fő oka a konténerhiány. De hogyan jutottunk el idáig, és miért nem sikerül megoldást találni a hiányra? Peternics Zoltán, az a. Hardtrodt (hungary) Tengerentúli és Légi Szállítmányozási Kft. ügyvezetője szerint nem érdemes azt gondolni, hogy a nehézségek nyárra enyhülni fognak. A szereplőknek tartósan magas árakra kell berendezkedniük.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
24.
12:28

Már azt is tudni, kik vezetnek a legrosszabbul a hazai utakon

A rendőrség kiadta a gyűjtését, hogy kiket kellett a legtöbbször megbírságolni

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
22.
08:13

Magyarázkodásra kényszerült Matolcsy György fia

Matolcsy Ádám cégétől származó bútorok kerülhettek az MNB birtokában lévő Postapalotába. Az üzlethez nem kellett közbeszerzést kiírnia az épület felújítását irányító MNB-Ingatlan Kft.-nek.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
20.
11:40

Kedden újabb, közel 250 ezer adag Pfizer vakcina érkezett Magyarországra

Ma újabb, közel 250 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett hazánkba, ez már a 18. szállítmány a Comirnaty nevű oltóanyagból, amivel a Magyarországra szállított mennyiség átlépte a 2 millió adagot - közölte a gyártó.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
20.
09:12

Lassan kijelölik a Budapestet délről elkerülő vasút nyomvonalát

Megjelent a Budapestet délről elkerülő teherszállító vasútvonal megvalósíthatósági tanulmányának pályázati felhívása a Közbeszerzési Értesítőben. A döntés-előkészítő dokumentumban Győrtől Ceglédig kell kijelölni a létesítmény nyomvonalát - idézi a Magyar Nemzet cikkét az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
20.
06:40

Számolgatják a felmérhetetlen kárt Lengyelországban

Az óvodák és az iskolák alsó tagozatainak nyitása kapcsán Lengyelországban azt számolják a közgazdászok, mekkora gazdasági kárt okozott a magánintézményeknek és a beszállítóknak a zárlat.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
19.
11:40

Rekordot ért el a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Január és március között 39,5 ezer tonna árut kezelt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, ami 19 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, és a repülőtér történetének legerősebb negyedévét jelenti - írja az MTI a Budapest Airport tájékoztatására hivatkozva.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
13.
15:11

Közel kétmillió adag Pfizer-vakcina érkezett már Magyarországra

A mai, 250 ezer adagos, 17. szállítmánnyal már közel kétmillió adag Pfizer-vakcina érkezett Magyarországra. A második negyedévtől jelentősen nő a szállított mennyiség, csak áprilisban közel 1 millió adag jön az országba.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
12.
18:06

A Johnson & Johnson megkezdte az egyadagos vakcina európai szállítását

A Johnson & Johnson csoportba tartozó Janssen Pharmaceutica-Cilag NV gyógyszeripari vállalat megkezdte a koronavírus elleni egyadagos vakcinája szállítását az EU országaiba - közölte Stefan De Keersmaecker, az Európai Bizottság illetékes szóvivője hétfőn az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita