szabályozás

05.
18.
10:10

Ilyen szabályokkal lehet ballagásokat tartani

A középiskolák ballagásain védettségi igazolvány nélkül is részt lehet venni a kormány legújabb rendelete szerint, bár azért van néhány korlátozás, amit be kell tartani.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
18.
08:18

Vajon ki jár jól az adócsökkentésekkel?

A kormány adócsökkentésekkel akarja megtámogatni a közalapítványokat, köztük azokat, amelyeket az egyetemek működtetésére létrehozott. A vállalatoknak is megéri majd ezeket támogatni.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
13.
08:00

Pórázt raknának a techóriásokra, de még definíció sincs rájuk

A világ több országa, köztük Magyarország, de még az Európai Unió is tervezi, hogy szigorúbb szabályozást vezet be a közösségi média működésére. Eltérő szempontok alapján vezetnének be új eszközöket a Facebookkal, a Google-lel és társaikkal szemben, de közös pont, hogy nehéz törvényi meghatározást kidolgozni ezekre a platformokra. Gazdasági szabályozás, véleménynyilvánítás és álhírek - többek között ezekről a témákról beszélgettünk Sorbán Kingával, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Információs Társadalom Kutatóintézetének munkatársával.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
12.
15:37

Megregulázza a sztárcsapatokat az UEFA

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) bejelentette, hogy megindította a fegyelmi eljárást a Real Madrid, az FC Barcelona és a Juventus ellen, mert továbbra sem léptek ki az európai Szuperligából.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
11.
15:57

Nagy változás jön a hazai kriptopiacon

A kriptoeszközök használatára eddig nem volt egyértelmű a hazai szabályozás, ami a parlament elé kerülő új adótörvényekkel megváltozik. A Blockchain Magyarország Egyesület által kidolgozott javaslata nyomán a Pénzügyminisztérium tavaszi adócsomagjában 2022-től leegyszerűsödik a kriptoeszközök utáni adózás.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
10.
09:30

Betiltanának egy évek óta gyanús ételszínezéket - rákkeltő lehet

Évek óta tudják az élelmiszer-biztonsági hatóságok, hogy egy fehérítésre használt élelmiszer-színezék életveszélyes lehet, de csak most jutottak el oda, hogy a betiltását javasolják.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
07.
09:14

Hiába nem kötelező a maszk, mégis előírják a hordását

A szállodákban elvileg nem kötelező a maszk hordása, ugyanis csak oltási igazolvánnyal rendelkezők foglalhatnak szobát, ám sok helyen mégis előírják a maszkviselési kötelezettséget.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
06.
13:49

Leszámolnak a kisemberek forradalmával New Yorkban

Az amerikai értékpapír felügyelet alaposan vizsgálja, nem kell-e drasztikusan megváltoztatni az online tőzsdei kereskedésre vonatkozó szabályokat, miután az év elején kisbefektetők egy csoportja alaposan megleckéztetett egy csomó hivatásos befektetőt. Szigorúbb szabályok jöhetnek

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
05.
08:59

"Nézze meg a tévében, fáradtnak néz ki, pihenésre lenne szüksége"

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke elvesztheti a jövő évi választásokat, már amennyiben úgy dönt, hogy a 2022-t követő négy évet pihenéssel akarja tölteni - véli egy neves amerikai szakértő, a magyar közjogi viszonyok jó ismerője.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
04.
17:30

A fuvarozás hatékonyabb ellenőrzését szorgalmazzák a logisztikai cégek

Az engedélyekkel trükköző, EU-n kívüli fuvarozók évente százmilliárd forintos nagyságrendű bevételkiesést okoznak a hazai fuvarozói piacon, és tízmilliáros nagyságrendű bevételkiesést a költségvetésnek az adó- és járulékfizetések elmaradása miatt, ezért az ellenőrzés hatékonyabbá tételét szorgalmazzák logisztikai cégek - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna