szdsz

07.
17.
21:04

Meghalt Ráday Mihály

Elhunyt Ráday Mihály Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas rendező, operatőr, városvédő - közölte a család az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
02.
17.
18:29

Visszalépett Trump jelöltje az egyik legfontosabb diplomáciai posztról

Heather Nauer a Fox műsorvezetőjéből lett a külügyminisztérium szóvivője az Egyesült Államokban, majd ő volt Donald Trump jelöltje az USA ENSZ-nagyköveti posztjára is. De közben kiderült, hogy egy illegális bevándorlót alkalmazott, így inkább visszalépett.

Szerző(k): Szabó Dániel
02.
24.
07:38

Orbán: ez itt az új SZDSZ - álomgyilkosság történt

A miniszterelnök szerint a Momentum az új SZDSZ, az olimpia álmát pedig \"meggyilkolták\".

Szerző(k): Papp Zsolt
01.
20.
17:35

OLAF: 2010 után is történtek súlyos szabálytalanságok az M4-beruházásnál

A Európai Csalásellenes Hivatal (OLAF) szerint a 4-es metró vizsgálata során a beruházás összes szakaszban komoly szabálytalanságokat – csalás és korrupció gyanúja – tártak fel - tudta meg a Magyar Narancs.

Szerző(k): Napi.hu
05.
28.
09:15

Még mindig félmilliárddal tartozik az SZDSZ

Több mint egy év alatt sem tudta értékesíteni az egykori Szabad Demokraták Szövetségének (SZDSZ) egyetlen ingatlanját sem a párt tartozásainak rendezésére kijelölt bírósági végrehajtó – értesült a Magyar Nemzet.

Szerző(k): Napi.hu
05.
16.
23:59

Végleges a kormánynévsor

Eldőlt, hogy az új kormányban a gazdasági tárcát Csillag István vezeti, míg a szabaddemokraták pártelnöke, Kuncze Gábor nem vállal miniszteri tisztséget. Az SZDSZ legkorábban 2005-ben hajtaná végre adócsökkentési programját.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
05.
23:59

A diplomás-minimálbért az MSZP ígéretei is teljesítik

Az új kormány rövid távú programjába bekerült a szabaddemokraták javaslata a diplomás-minimálbér bevezetéséről, bár ezt teljesítik a szocialista vállalások is. A béremelés a közszféra dolgozóit illetné meg, s a végrehajtása csak akkor igényelne többletforrást a büdzséből, ha a bértábla többi kategóriáját is kiigazítanák. Ebben az esetben éves szinten mintegy 100 milliárd forint többletpénzt kell találni a büdzsében.

Szerző(k): Baka Zoltán
05.
05.
23:59

Az OVB nem változtatott a választás eredményén

A két hete tartó jogvitákat követően véglegessé vált a parlament összetétele, miután az Országos Választási Bizottság a hétvégén egyhangúlag elfogadta a 2002-es országgyűlési választások eredményéről szóló közleményt. A mandátumok elosztása alapján az MSZP-SZDSZ koalíciónak 198 képviselője van a törvényhozásban, az ellenzékbe szorult pártoknak pedig együttesen 188. Egyes források szerint a kormányalakításra esélyes tömörülések közti koalíciós tárgyalások vesztettek kezdeti lendületből, a jelek szerint egyre kisebb teret engednének a szocialisták a szabaddemokratáknak.

Szerző(k): Baka Zoltán
05.
05.
18:00

Az OVB kihirdette a választási végeredményt, minden maradt a régiben

A két hete tartó jogvitákat követően véglegessé vált a parlament összetétele, miután az Országos Választási Bizottság a hétvégén egyhangúlag elfogadta a 2002-es országgyűlési választások eredményéről szóló közleményt. A mandátumok elosztása alapján az MSZP-SZDSZ koalíció 198 hellyel rendelkezik a törvényhozásban, az ellenzékbe szorult pártok pedig együttesen 188 képviselővel rendelkeznek. Egyes források szerint a kormányalakításra esélyes tömörülések közti koalíciós tárgyalások vesztettek a kezdeti lendületből, a jelek szerint egyre kisebb teret engednének a szocialisták a szabaddemokratáknak.

Szerző(k): Baka Zoltán
04.
18.
23:59

Önálló informatikai minisztériumot tervez az MSZP

Választási győzelme esetén önálló informatikai tárcát hozna létre a Magyar Szocialista Párt (MSZP). A kibővített hatáskörű minisztériumhoz tartozna a távközlés és az innováció. A szocialisták tovább csökkentenék a számítástechnikai és informatikai eszközök vámszintjét, s kedvezményes áfakulcs alá sorolnák ezeket. Pályáztatás helyett normatív támogatással segítenék a számítógép- és az internethasználat elterjedését.

Szerző(k): Domokos Erika