szeged

03.
02.
19:20

Két egyetemen lesz tavasztól elérhető a Microsoft Mesterséges Intelligencia üzleti iskolájának tananyaga

Februártól a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli, illetve Külkereskedelmi Karának minden alapszakán és a Szegedi Tudományegyem Marketing mesterszakán lesz elérhető magyar nyelven a Mesterséges Intelligencia Üzleti Iskola tananyaga - jelentette be a Microsoft.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
02.
07:32

Csak május 31-ig írtak alá a szegedi klinika egészségügyi dolgozói

Egyes korábbi hírekkel ellentétben a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ nem kötött semmilyen megállapodást az egészségügyi dolgozókkal, így többségük a betegellátás érdekeit szem előtt tartva ugyan aláírta a munkaszerződést, de azzal a záradékkal, hogy amennyiben május 31-ig az egyetem vezetése nem teljesíti kéréseiket, tömegesen felmondanak - olvasható a lapunkhoz eljuttatott nyilatkozatban.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
30.
13:46

Lemondott a fideszes professzor a pénteki szavazás után

Lemondott a fideszes szegedi professzor a modellváltásról döntő szenátusi ülés után, ahol megszavazták, hogy az egyetem alapítványi kézbe kerüljön - írja a hvg.hu.

Szerző(k): Szász Péter
01.
29.
16:22

Megszavazták a Szegedi Tudományegyetem modellváltását, de feltételekkel

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) szenátusa 29 igen, 19 nem, 2 tartózkodás mellett megszavazták a modellváltást - de több feltételük is van.

Szerző(k): Domokos László
01.
10.
17:21

Bepárásodik a szemüvege a maszkban? Már ez ellen is kitaláltak valamit

Szegeden feltaláltak egy eszközt, amely megakadályozza, hogy maszkban bepárásodjon a szemüveg - adta hírül az atv.hu a Délmagyar cikkére hivatkozva

Szerző(k): Domokos Erika
12.
28.
11:55

Békéscsaba és Szeged között megújul a vasút

Három cég, az Infraplan Vasút- és Úttervező Zrt., a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt., valamint a Kontúr Csoport Tervező, Építtető, Kivitelező Kereskedelmi Kft. tervezheti a Békéscsaba és Szeged közötti vasút felújítását, nettó 2 milliárd forintért.

Szerző(k): Németh Géza
12.
28.
10:50

Új korszak kezdődik a magyar vasúton

A gyártó Stadler Rail Valencia S.A.U. tájékoztatása szerint 2021. január közepén megérkezik az ország első vasút-villamosa, a jövő ősztől Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő dízel-villamos hibrid tram-train. A 37 méter hosszú, 70 tonnás járművet kamionokkal szállítják kocsinként Valenciából Szentesre - adta hírül a MÁV Zrt.

Szerző(k): Domokos László
12.
25.
07:42

Nagy volt a tolongás a szegedi klinika építéséért

A helybeli KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. építheti a Szegedi Tudományegyetemen Infektológiai Klinikáját és Oktatóközpontját, nettó 2 milliárd 949 millió forintért. További hét cég is ajánlatot tett.

Szerző(k): Németh Géza
12.
19.
16:25

Reagált Karácsony és Botka is Orbán bejelentésére

A miniszterelnök mai, a "gazdaságvédelmi akcióterv kiegészítéséről" szóló bejelentése az önkormányzatokon üt a legnagyobbat, ugyanis megfelezik a kkv-k iparűzési adóját. Karácsony Gergely szerint ez nem segít az amúgy is rossz helyzetbe került cégeken, viszont kivégzi a magyar önkormányzatiságot. Hasonló véleményen van Botka László szegedi városvezető is, aki szerint ugyanakkor a válságkezelés költségeit ne a kisnyugdíjasokkal és a munkájukat vesztettekkel fizettesse meg a kormány, hanem a válságban is naponta milliárdokat nyerő fideszes oligarchákkal.

Szerző(k): Domokos Erika
12.
16.
15:16

Jelentős sikert ért el a Szegedi Tudományegyetem

Felállította legújabb 2021-es nemzetközi rangsorát a brit QS, melyben a feltörekvő európai és közép-ázsiai országok felsőoktatási intézményeit értékelték. A Szegedi Tudományegyetem hét helyet javított tavalyi helyezésén, és előrelépett a lista 26. helyére. Ezzel az országban az SZTE a legjobb vidéki egyetem.

Szerző(k): Szabó Dániel