szerb

04.
15.
07:31

Megkezdődött Szerbiában a Szputnyik-vakcinák gyártása

A belgrádi Torlak Intézetben megkezdődött a Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyag előállítása.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
15.
06:20

Az egészségügyieken csattanhatnak a lazítás következményei

Szerbiában az enyhén javuló járványadatok nyomán a hatóságok enyhítettek a korlátozásokon. A döntés a frászt hozza az orvosokra, akik attól tartanak, hogy megint több lehet a beteg, és ez az ő gondjaikat növeli.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
14.
18:55

Továbbra is Szerbia Európa piszkos szenesembere

Miközben az Európai Unióban tavaly több mint ötödével csökkent a szenes erőművek termelése, Szerbia és Boszina-Hercegovina továbba is befűtött, és még többet füstölgött. Új jelenség viszont a Balkánon a negatív áramár; még szokni kell a meglétét. Többek közt ez olvasható ki a legfrissebb kontinentális energiamérlegből.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
13.
11:25

Bevezetik a kényszeroltást a szerbek

Szerbiában sajtóértesülések szerint hamarosan bevezethetik az egészségügyi dolgozókra vonatkozóan a kötelező védőoltást. Ezzel Olaszország nyomába léphetnek, ahol bizonyos feltételek mellett szintén kötelező az oltás.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
12.
08:33

Járvány: bevetik a "koronaőröket" Szerbiában

Szerbiában hétfőtől kinyihatnak plázák, de az ott lévő éttermek nem fogadhatnak vendégeket, de elvitelre adhatnak ételt.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
11.
12:35

Koronavírus: így zárult a külföldiek rohama a szerbiai oltásért

A szerb kormány hétvégi tájékoztatása szerint eddig 53 ezer külföldi kapott oltást Szerbiában. Többségük Észak-Macedóniából, Bosznia-Hercegovinából ás Montenegróból érkezett, de voltak, akik Ausztriából, Magyarországról vagy Olaszországból mentek át - írta a 444.hu a Magyar Szó és az ORF hírére hivatkozva.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
10.
07:40

Szerbiában bejelentkezés nélkül oltanak

Szerbiában már nyugati gyártmányú koronavírus-vakcinát is be lehet adatni nem pusztán előzetes regisztráció, de előzetes bejelentés nélkül is. A kínai már korábban is így tolták.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
09.
14:41

Eddig tartott, a szerbek leállítják a külföldiek oltását

Az ORF értesülései szerint Szerbiában leállítják a külföldiek koronavírus elleni oltását. A jövőben saját állampolgáraik oltására kívánnak koncentrálni, a lakosság érdeklődése ugyanakkor egyre kisebb a lehetőség iránt.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
08.
12:21

Az osztrák cégek már Szerbiába küldik a dolgozókat oltatni

Osztrák lapértesülések szerint a Palfinger nevű osztrák cég már néhány tucat munkavállalóját Szerbiába küldi, hogy ott kapjanak védőoltást. Az osztrák oltási program ugyanis elég lassan halad, s félnek, hogy emiatt szerződéseiket nem tudják teljesíteni.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
07.
12:10

Kényszeroltás jöhet a szomszédban

Szerbiában felmerült a lehetősége, hogy köteleznék az egészségügyben dolgozókat a koronavírus-oltás beadatására. Ez eggyel szigorúbb megoldás lenne, mint a hatályos olasz szabályozás.

Szerző(k): Barabás Júlia