szerb

06.
20.
10:18

Koronavírus: hónapok óta nem történt ilyen Szerbiában

Száz alá csökkent a napi új fertőzöttek száma Szerbiában, amire hónapok óta nem volt példa, miközben folyamatosan nő a beoltottak száma a nyugat-balkáni országban.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
18.
17:36

Sinopharm: rövidebb ideig véd, sokaknál nem indul be az antitest-termelés friss adatok szerint

Szerbiában már augusztusban újraolthatják a Sinopharm-vakcinával immunizáltakat, mert az eddigi mérések alapján hat hónapig ad csak védettséget a készítmény, és a 60 év felettiek közel felénél nem tapasztaltak antitest-termelést. Vélhetően számukra másik oltóanyagot adnak majd be. Lehetnek azonban olyanok is, akik egy évig is védettek lehetnek - közölte Zoran Radovanović szerb epidemiológus helyi adatok alapján. Magyarországon eddig más eredményekről számoltak be.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
18.
11:33

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között a jövő szerdán - közölte Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a közösségi médiában.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
18.
06:40

Figyelmeztet a mikrobiológus, jól érzi magát a vírus

Egy szerb mikrobiológus úgy véli, hogy a jelenlegi lazítások a járványügyi korlátozásokon megágyaznak a következő járványhullámnak. Ahogy mondja, a vírus most örül, hogy időt nyer a szaporodásra.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
17.
11:11

Osztják a közel 10 ezer forintos oltáspénzt Szerbiában

Szerbiában kifizették azt a kilencezer forintnak megfelelő összeget, amelyet a beoltottaknak ajánlott fel a kormány. A nyugdíjasoknak nem kellett jelentkezniük a pénzért. Napirenden van a gyerekek oltása.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
17.
06:21

Szerbia újabb járványhullámra készül

A szerb államfő arra figyelmeztette országa népén, hogy ősszel visszatérhet a koronavírus, újabb járványhullám jöhet, aminek részben az az oka, hogy az oltások egy része addigra hatástalanná válhat.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
15.
09:44

Szerbiában kártya és kötelezettségek nélkül is lehet menni szurkolni

Szerdától szerbiában tovább enyhítenek a korlátozásokon - írta meg az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
06.
13.
08:45

Vita a gyerekek oltásáról: három ok, ami a beoltásuk mellett szól

A szakértők egyetértenek abban, hogy a gyermekeket is be kell oltani a koronavírus ellen, arról azonban már vita van, hogy mikor történjék ez. Van olyan orvos, aki szerint előbb a felnőtt társadalom minden tagjának kell megkapni a védettséget.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
05.
13:32

Montenegróban a lakosság több mint 30 százaléka kapta meg az első oltást

A nagykorú lakosság 30,5 százaléka kapta már meg a koronavírus elleni védőoltás első adagját Montenegróban - közölték az ország oltási kampányt népszerűsítő internetes oldalán.

Szerző(k): Szász Péter
06.
03.
08:31

Már Pfizer-vakcinát kapnak a Sinopharmmal oltottak az antitesthiány miatt több országban

A világ több jól átoltott országában, ahol a kínai Sinopharm-vakcinákkal immunizálták a lakosság legnagyobb részét, úgy döntöttek, hogy egy harmadik oltást is bead fél évvel az első dózis után. Az Egyesült Arab Emírségekben nem verték nagy dobra a lépést, de Bahrein már hivatalos protokollt is kiadott, míg Szerbia új adatai szerint az elölt vírusos oltóanyag rövidebb ideig ad védettséget, mint más típusú vakcinák. Magyarországon főleg azok a csoportok kapták ezt, akiknél pont kétes, hogy megfelelő antitestválaszt váltana ki a Sinopharm, de ettől még nem arról van szó, hogy teljesen hatástalan lenne.

Szerző(k): Szabó Dániel