szja

05.
20.
11:38

Nem győzi hangsúlyozni a NAV: éjfélig még lehet módosítani az szja-bevallásokat

Május 20-án éjfélig lehet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni az adóhatóság által készített szja-bevallási tervezetet, amit legegyszerűbben az ügyfélkapuval rendelkezők tehetnek meg - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Szerző(k): Tér Diána
05.
19.
14:43

Nyugdíjreform, adóreform, új lakossági állampapírok: itt az MNB új programja

A jegybank Fenntartható egyensúly és felzárkózás vitairata 12 területen 144 egyensúlyjavító és a versenyképességet fejlesztő javaslatot fogalmaz meg: sok feladatot ad ezzel a kormánynak. 2030-ra érhető el így az EU-s színvonal Magyarország számára. Új adózás, további családpolitikai kedvezmények és zöldenergia az orosz ház helyett - ezek szerepelnek a javaslatban.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
18.
10:09

Fogy az idő az szja-bevallás elkészítésére, részletfizetést is kérhet

Már csak két nap van hátra az szja-bevallás határidejéig, május 20-áig. Az utolsó napokban a budapesti és a megyeszékhelyen lévő központi ügyfélszolgálatok 8 óra 30 perctől 18 óráig tartanak nyitva - hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
16.
10:58

Újabb százezreket nyerhetnek az adózáson a családok

További pénz is visszajárhat a személyi jövedelemadó (szja) bevallást elkészítő gyermekes családoknak, mivel további kedvezményeket is érvényesíteni tudnak.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
15.
08:41

Szja: lassan lejár a határidő

Eddig már több mint 875 ezer egy százalékos nyilatkozat érkezett elektronikusan az adóhivatalhoz. Május 20-ig még van idő, addig az egyházaknak, a Nemzeti Tehetség Programnak és a civil szervezeteknek összességében mintegy 50 milliárd forint ajánlható fel - közölte Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
13.
11:37

Szja-bevallás: a korábbinál kedvezőbb adószabályok jöttek

Korábban nem volt szabályozva a kriptodevizákkal kereskedő magánszemélyek adózása, ám vége lesz ennek a "jó világnak". A közeledő szja-bevallási határidő apropóján Bagaméry Gáspár ügyvéd, a László Fekete Bagaméry Ügyvédi Iroda partnere mutatta be, miről is van szó a gyakorlatban.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
12.
19:06

Válságkezelés: szja-t csökkent Lengyelország

Megszavazta a lengyel szejm csütörtökön azt a kormány által benyújtott törvénymódosítást, amelynek értelmében július 1-jétől 12 százalékra csökkenne a jelenleg 17 százalékos személyi jövedelemadó - írja az MTI lengyelországi tudósítója. A törvénymódosítás része a lengyel kormány inflációt enyhítő csomagjának.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
12.
10:37

Tovább tartanak nyitva a NAV ügyfélszolgálatai május 20-ig

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fővárosi és megyei központi ügyfélszolgálatai a személyijövedelemadó-bevallás miatt 2022. május 16. és 20. között rendkívüli, hosszabb nyitvatartással várják az ügyfeleket - közölte az adóhatóság.

Szerző(k): Szász Péter