szja

05.
09.
09:37

Nő azok száma, akik az adójuk 1 százalékáról rendelkeznek

A koronavírus-válságban egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról, tavalyhoz képest húsz százalékkal nőtt az online már beérkezett nyilatkozatok száma, a május 20-ig beadható nyilatkozatokkal az egyházaknak és a civil szervezeteknek mintegy negyvenmilliárd forintot ajánlhatnak fel az adófizetők - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Szerző(k): Szász Péter
05.
04.
11:17

Beteg gyerekek és állatmenhelyek örülhetnek a magyar adóforintoknak

Az adójuk 1+1 százalékát felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek, legtöbben gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják az adóforintokat - adta hírül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
29.
11:41

Szja-bevallás: negyedmillió adózónak kell most figyelnie

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elkezdte a papíralapú szja-bevallási tervezetek postázását, ezt idén mintegy 225 ezer ember kérte. Azok is számíthatnak levélre, akiknek a tervezete a munkáltatók téves adatszolgáltatása miatt felülvizsgálandó, befizetendő vagy visszaigényelhető adót tartalmaz.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
28.
13:44

Bólintott a parlament - megszabadulnak az adótól a fiatalok

Elfogadta az Országgyűlés a 25 év alatti fiatalok szja-mentességét lehetővé tevő törvényjavaslatot szerdán - közölte Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
27.
14:59

Családi kedvezményt venne igénybe? Itt a kalkulátor

Újabb segítséggel bővült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapja, már elérhető a családikedvezmény-kalkulátor - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
22.
21:15

Ilyen módosítók javaslatokat fogadott el az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága

Huszonötéves kor felett vehetik igénybe az első házasoknak járó adókedvezényt azok, akik ennél fiatalabban kötnek házasságot. A többi között erről fogadott el törvénymódosító javaslatot csütörtökön az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
22.
13:38

Idén 225 ezren kérték postán az adóbevallásukat

Az idén 225 ezren kérték az szja-tervezet postázását, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eSZJA-oldalára mintegy 2,5 milliószor kattintottak az ügyfelek - írja az MTI az adóhivatal közlése nyomán.

Szerző(k): Szász Péter
04.
12.
11:35

Döntött a kormány, több százezren járnak jól

Csaknem félmillió fiatal, 25 év alattit is érinthet a jövőre tervezett szja-mentesség - számolta ki a GKI.

Szerző(k): Domokos László