szlávik_jános

05.
03.
09:23

Szlávik János: még mindig vannak beteg, beoltatlan idősek

Néhány hét múlva érhetjük el az ötmillió beoltottat - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője hétfőn az M1-en.

Szerző(k): Domokos László
05.
01.
15:26

Szlávik: a nyájimmunitás még messze van

A magyar felnőtt lakosság fele be van oltva a koronavírus elleni vakcinával, ami nagyon komoly előrelépés, ugyanakkor nem lehet itt megállni - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője szombaton, a közmédiának.

Szerző(k): Szász Péter
04.
28.
10:19

Járvány: jó hírt is közölt Szlávik János

Mindenhol csökken a vírus örökítőanyagának szennyvízben mért mennyisége. Úgy látszik, hogy a járvány leszálló ágba került - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
23.
13:55

Szlávik János fontos üzenetet küldött

Úgy tűnik, túl vagyunk a járvány nehezén, a harmadik hullám csúcsán - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa az M1-en.

Szerző(k): Domokos László
04.
22.
12:58

Szlávik: Van egy két dolog, ami aggasztó

Nagyjából kétszer annyi beoltottra lenne szükség, mint ahányan eddig oltásra regisztráltak - derül ki Szlávik János infektológus Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elhangzott szavaiból. A Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa szerint nehéz megmondani, hogy túl vagyunk-e a nehezén, hiszen van egy-két dolog, ami aggasztó.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
16:59

Szlávik: A halottak száma nem a kellő mértékben csökken

Bár az oltási adatok rendkívül kedvezőek, de ez nem azt jelenti, hogy a védekezést "el kell engednünk"; a brit vírusmutáns jobban terjed a fiatalabbak körében is, így a maszkhasználatra, a távolságtartásra és az egymás iránti figyelemre továbbra is, akár még egy jó ideig szükség lesz. Nem lehet nyájimmunitásról beszélni, amíg a lakosság 80-90 százaléka nincs beoltva - figyelmeztetett a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője szombaton a közmédiának adott interjújában, amit az MTI szemlézett.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
10.
16:25

Szlávik János: már elérhető közelségben van a nyájimmunitás

Ha a védőoltásokat sikerül megfelelő ütemben beadni, és az emberek minél nagyobb számban kérik is azt, akkor talán nyárra elérhető a tömeges immunitás - erről a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője beszélt a közmédiának szombaton.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
08.
11:21

Szlávik János: már van bevált módszer a koronavírus ellen - az oltás

Óva intek mindenkit, hogy egy oltás után úgy érezze, hogy övé a világ - mondta Szlávik János az InfoRádió Aréna című műsorában.

Szerző(k): Domokos László