szlovákia

05.
07.
10:59

Rózsaszínre váltott Szlovákia

Május második hete a nagy nyitás időszaka lesz Szlovákiában azt követően, hogy néhány hónapja még külső segítséget kért az ország a járvány ellenzi harchoz a kétségbeejtően rossz helyzet miatt.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
07.
06:40

Végveszélybe került a pozsonyi tömegközlekedés

A tönk szélére sodorta a pozsonyi tömegközlekedési vállalatot a koronavírus-járvány, a cég bevételei a korábbi töredékére csökkentek, mégsem akarja szűkíteni a járatokat a szlovák főváros vezetése.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
04.
12:31

Bizalmat kapott az új szlovák kormány

Jóváhagyta kedden a szlovák parlament a pozsonyi kormány megújított kormányprogramját, és ezzel egyúttal bizalmat szavazott Eduard Heger miniszterelnök kabinetjének - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
03.
14:32

Előrehozott választásokról szavazhatnak Szlovákiában

Csaknem 600 ezer aláírást gyűjtöttek össze Szlovákiában annak a népszavazásnak a kiírásához, amely előrehozott parlamenti választások kiírását célozza. Az aláírásokat tartalmazó íveket a petíciós bizottság hétfőn adta le a pozsonyi államfői palotában - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
02.
10:33

Odacsapnak a szlovákok a reklámhívásoknak

Szlovákiában készülhet egy olyan lista, amelyre feliratkozhatnak azok, akik nem kérnek a cégektől érkező reklámhívásokból.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
01.
19:22

Van, ahol nagyon magas a Szputyik V elfogadottsága

Sokkal népszerűbb az orosz Szputnyik V koronavírus elleni oltás Szlovákiában, mit a térség más államaiban, derült ki egy friss felmérésből. Ennek ellenére már két hónapja áll engedélyezésre várva Pozsonyban több százezer adag Szputnyik V fiola - írja az Euronews.

Szerző(k): Szász Péter
04.
28.
06:24

Hamarosan már a határon túli magyarokat olthatják?

Korábban Orbán Viktor miniszterelnök ígérte meg, ha a regisztráltak közül mindenkit beoltottak, akkor a világ magyarjainak oltása kezdődhet meg. Május közepére ez várhatóan meg is történik.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
23.
12:30

A szlovák elnök visszaparancsolta a katonákat a laktanyába

Aki a budapesti Gellérthegyen találkozott már feleslegesen ott járőröző gépfegyveres katonával, az értékelni tudja a szlovák államfő asszony gesztusát, aki - a hadsereg főparancsnokaként - visszavezényelte a járvány kezelésében részt vevő katonákat a laktanyáikba.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
22.
21:39

A szlovákok is kiutasítanak orosz diplomatákat

Hét napon belül be kell fejeznie tevékenységét három, Szlovákiában szolgálatot teljesítő orosz diplomatának, és el kell hagyniuk az országot - jelentette be Eduard Heger szlovák miniszterelnök Pozsonyban tartott sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
18.
07:40

Ősi tudással arat sikereket Európa-szerte a magyar mester

Egy ősi mesterséget, ősi módszerek alkalmazásával folytat a Szlovákiában élő Slíz Róbert, ám ez nem jelenti azt, hogy csak hobbiról lenne szó. Munkájának komoly piaca van.

Szerző(k): Barabás Júlia