szocialista

04.
25.
20:57

Exit poll: az eddig kormányzó szocialisták nyertek Albániában

Az eddig is kormányzó szocialisták nyerték Albániában a parlamenti választásokat az exit pollok alapján - írja az Euronews.

Szerző(k): Szász Péter
04.
18.
15:17

A nyugdíjminimumot 65-70 ezer forintra emelnék

Biztos megélhetést, a mai nyugdíjasok érdekében pedig azonnali korrekciót sürgetett Korózs Lajos szocialista országgyűlési képviselő online sajtótájékoztatóján. Az MSZP azt akarja, hogy a mai 28 500 forintos nyugdíjminimumot a minimálbér legalább 50 százalékára emeljék, és a nyugdíjemelés meghatározásánál az infláció mellett a bérek emelkedését is vegyék figyelembe.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
10.
08:09

Amerikai Egyesült Népköztársaság? Még ez is megtörténhet

Az USA-ban politológusok és közgazdászok vitatkoznak azon, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági sokk átalakítja-e az emberek gondolkodását, a szabadpiac dicsérete helyett erősebb gondoskodó államot igényelnek-e majd, látva milyen védtelenek voltak a válság viharával szemben.

Szerző(k): Komócsin Sándor
01.
18.
18:46

Kísértet járja be Amerikát - a "kommunizmus" kísértete

Bernie Sanders, az amerikai demokraták ottani mércével mérve már-már "kommunista" elnökjelölt-aspiránsa nem esélytelen arra, hogy az ellenzéki párt elnökjelöltjévé váljon. Ebben októberi szívinfarktusa sem akadályozza, sőt azóta jött igazán lendületbe kampánya.

Szerző(k): Komócsin Sándor
01.
02.
19:21

Három nyomozás is folyik Borkai ügyében

Polt Péter legfőbb ügyész írásbeli válaszban erősítette meg, hogy folyik nyomozás Borkai Zsolt lemondott győri polgármester ügyében, ahogy a szocialista kispesti képviselő, Lakner Csaba esetét is vizsgálják.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
11.
21:26

Spanyol választás: a szocialisták elvetik a nagykoalíció létrehozását

A parlamenti választáson győztes Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) elveti a nagykoalíció létrehozását, és nem akar a katalán és baszk szeparatista pártok támogatásától függeni a kormányalakításnál - derült ki José Luis Ábalos, a párt szervezeti titkárának helyzetértékeléséből hétfőn Madridban az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
29.
15:58

Török Gábor: nehéz helyzetbe kerülhet a Fidesz

A hagyományos politikai erők gyengültek, a liberális és a radikális jobboldal viszont erősödött az Európai Parlamenti választás után – mondta Török Gábor politológus az InfoRádió Aréna című műsorában.

Szerző(k): Szász Péter
05.
29.
09:58

Gyurcsány előtt megnyílt az út: nagy változások jönnek

A DK feltételekhez köti, hogy melyik európai parlamenti pártcsaládba ülhet be négy EP-képviselője. Gyurcsány Ferenc pártelnök sajtóhírek szerint változtatni fog belpolitikai szerepvállalásán.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
27.
07:02

Útilaput kötnek a Fidesz lábára?

Noha a mérsékelt politikai közép olvadóban van az Európai Parlamentben, a mostani választásokon legtöbb szavazatott szerzett, új összetételű EP-ben a legtöbb képviselői hellyel rendelkező Európai Néppárt (EPP) nem működik együtt egyetlen szélsőséges párttal sem - jelentette ki hétfőn Brüsszelben Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltj

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
29.
07:02

Ki vezesse Spanyolországot?

A spanyol sajtó a különböző kormányalakítási dilemmákról és a konzervatívok bukásáról ír az előrehozott parlamenti választások másnapján, hétfőn megjelent véleménycikkeiben.

Szerző(k): Domokos László