szputnyik

04.
16.
06:20

Putyin megkapta a második oltást, titok, hogy melyiket

Nem kielégítő a Covid-19 elleni védőoltás iránt az orosz lakosság körében megmutatkozó igény, de Vlagyimir Putyin elnök személyes példája kedvező hatással lesz a vakcináció ütemére - mondta az MTI szerint Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak csütörtökön Moszkvában.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
15.
21:48

Új fejlemény Szputnyik-ügyben Szlovákiában

Megfelelőnek bizonyult a Szlovák Tudományos Akadémia (SAV) orvosbiológiai központjának összes tesztjén a Szputnyik V vakcina - jelentette be Igor Matovic szlovák kormányfőhelyettes. A szlovákiai orosz vakcinaszállítmányt magyarországi labor is segít bevizsgálni.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
15.
07:31

Megkezdődött Szerbiában a Szputnyik-vakcinák gyártása

A belgrádi Torlak Intézetben megkezdődött a Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyag előállítása.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
13.
20:33

Szijjártó elárulta, mikor érkezik az újabb Szputnyik vakcinaszállítmány Budapestre

Várhatóan éjfél után nem sokkal érkezik meg a 120 ezer második dózisú Szputnyik vakcinát tartalmazó szállítmány Budapestre - közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden kora este a Facebook-oldalán az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
12.
18:36

Kedden újabb 140 ezer adag Szputnyik vakcina érkezik

Kedden 140 ezer második dózis Szputnyik vakcina érkezik Magyarországra - mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az MTI-nek, miután fogadta Jevgenyij Sztanyiszlavov új orosz nagykövetet.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
12.
14:21

Szputnyik-vakcina: az orosz hatóság is megszólalt a halálesetek ügyében

Oroszország biztosította az EU-t arról, hogy a koronavírus elleni oltóanyaga nem okozott egyetlen halálesetet sem.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
11.
18:50

Orosz vakcina: csak kampánytrükk a német beszerzés a francia kormány szerint

Clément Beaune francia Európai-ügyi államtitkár "kommunikációs trükknek" nevezte vasárnap azt, hogy Németország tárgyalást kezd Oroszországgal az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen kifejlesztett Szputnyik V orosz vakcina beszerzéséről kétoldalú alapon, az Európai Uniótól függetlenül.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
10.
07:02

Berlin az EMA-engedélyre vár, hogy vehessen Szputnyikot

Csak az orosz féltől függ, hogy mikor kap európai uniós forgalmazási engedélyt az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen védő Szputnyik V orosz vakcina - mondta Jens Spahn, a német kormány egészségügyi minisztere.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
09.
17:08

Szputnyik-oltás - mégis segít Magyarország a szlovákoknak

Magyarország segít Szlovákiának a Pozsony által megrendelt, koronavírus elleni orosz oltóanyag bevizsgálásában - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután megbeszélést folytatott Igor Matovic szlovák miniszterelnök-helyettessel, pénzügyminiszterrel.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
09.
14:41

Eddig tartott, a szerbek leállítják a külföldiek oltását

Az ORF értesülései szerint Szerbiában leállítják a külföldiek koronavírus elleni oltását. A jövőben saját állampolgáraik oltására kívánnak koncentrálni, a lakosság érdeklődése ugyanakkor egyre kisebb a lehetőség iránt.

Szerző(k): Lovas-Romváry András