tb

09.
28.
11:47

Banki engedélyt szerzett a Revolut, de van egy kis bökkenő - figyelmeztet az MNB

A Revolut első európai bankjának szolgáltatásai Magyarországon is elérhetővé váltak. A cég azon magyarországi ügyfeleinek, akik a Revolut Bank szolgáltatásra váltanak, betétbiztosítást is kínál. Ha viszont gond lenne, Litvániában kell a felügyelethez fordulni.

Szerző(k): Herman Bernadett
09.
24.
14:20

Négy új Gyurós Tibor-díjas van

Sárváron adták át az idei év Gyurós Tibor-díjait, mely az informatikai szektor legrangosabb elismertése. Az Informatikai Vállalatok Szövetéségének (IVSZ) konferenciáján menedzsert, pedagógust, innovációt és az év digitális projektjét ismerték el.

Szerző(k): Szabó M. István
09.
24.
11:27

Akkor vannak elemében, ha tényleg mindenki ugyanazt kérdezi

A robotokkal olykor már elégedettebbek az ügyfelek, mint a hús-vér ügyfélszolgálattal, és az utóbbi időszakban a chatbotok mellett a céges belső kommunikációt digitalizáló megoldások is jelentősen felértékelődtek. A vonat már fütyült, ott vagyunk a peronon, de azért izgulok, hogy helyjegyünk is lesz-e – jellemezte a forrásban lévő piacot és egyúttal a Talk-A-Bot helyzetét is a cég ügyvezetője. Deliága Ákost kérdeztük.

Szerző(k): Szabó M. István
09.
23.
12:04

Több biztosításra van szükség Magyarországon

A biztosítókat nem viselte meg komolyabban a járvány, de a GDP-arányos díjbevétel a szektorban még mindig alacsony - közölte az MNB. A jegybank elvárja az alkuszoktól, hogy fogyasztóbarát otthonbiztosításokat értékesítsenek.

Szerző(k): Herman Bernadett
09.
16.
18:37

Kína leereszti az információs vasfüggönyt

A kínai hatóságok leszámolnak egy sor független pénzügyi elemzővel és bloggerrel. A cél hivatalosan az lenne, hogy a virágzó befektetési csalásoknak gátat szabjanak, azonban a befektetők többsége attól tart, valójában az információs monopólium megerősítése zajlik, s célponttá válik mindenki, aki a párt irányvonalával ellentétes információkat közöl a kínai gazdaságról.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
09.
14.
13:49

Mivel jár a 200 ezres minimálbér? Íme, a válasz

Munkavállalónként 38 142 forint költségnövekedéssel járna a munkaadóknak a minimálbér havi bruttó 200 ezer forintra emelése 2022-től. A kormány tagjai a napokban többször utaltak arra, hogy tervezik ezt a lépést, amely 1,3 millió ember bérét vagy juttatásait, ellátásait érintené közvetlenül hazánkban. A minimálbér nettó összege egyéb kedvezmények nélkül 133 000 forintra emelkedne a lépés hatására – derül ki Bákonyi László adójogi szakjogász elemzéséből.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
09.
15:11

Új eszközt vet be a horvát rendőrség az autósok kiszűrésére

A horvát rendőrség augusztus 31. óta a külföldi rendszámú autóval közlekedő, és Horvátországban lakhellyel nem rendelkező autósokról is tudni fogja, ha korábban szabálysértést követtek el az ország útjain és azért a büntetést nem fizették be - írja a Total Croatia News.

Szerző(k): Szász Péter
09.
01.
12:50

Restartolt a CIG EMABIT

Majndem két év szünet után, mától újraindította működését a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
08.
30.
07:08

Tálas Péter Afganisztánról: ezt a történetet valakinek be kellett fejeznie

Az afganisztáni amerikai jelenlét már jó ideje anakronisztikus volt abban az értelemben, hogy az ott harcoló amerikai és szövetséges erők miatt Afganisztánt olyan, az Egyesült Államok stratégiai érdekeinek szempontjából összehasonlítatlanul fontosabb problémákkal kellett egy szinten kezelni, mint az iraki háború, Irán előretörése a Közel-Keleten, Oroszország fegyveres fellépései a posztszovjet térségben vagy éppenséggel a felemelkedő Kína jelentette gazdasági, politikai és katonai kihívás. Ezen változtatni kellett - állítja Tálas Péter. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) működő Stratégiai Védelmi Kutatóintézet vezetőjét az elmúlt hetek Afganisztán-történelmének tételeiről kérdeztük.

Szerző(k): Szabó M. István