tech

05.
07.
18:17

Vita helyett együttműködik egymással két távközlési vállalat

Megállapodott egymással a szabadalmi viták lezárásában az Ericsson és a Samsung, és együttműködési szerződést kötöttek a szabadalmaik kölcsönös használatáról.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
05.
13:03

Új programokat indít Magyarországon a Google

Bár a koronavírus-járvány felgyorsította a digitalizációt, még bőven van hova fejleszteni a magyarok digitális ismereteit. A Google partnereivel együtt ebben segít vállalkozóknak, startupoknak és magánszemélyeknek, hogy felpörgeti az 5 évvel ezelőtt indított Grow with Google oktatási programot.

Szerző(k): Szász Péter
05.
04.
22:56

Digitális technológiák és a gyerekek: nem látnak bizonyítottnak egy vélt veszélyt

Nincs bizonyíték arra, hogy erősödött a kapcsolat a fiatalok digitálistechnológia-használata és a mentális egészségi problémák között az elmúlt évtizedekben - derült ki egy több mint 430 ezer, 10 és 15 éves kor közötti tinédzser bevonásával készített tanulmányból.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
03.
15:48

A magyar jövőképről üzent Matolcsy György, ismét ázsiai példákkal

Magyarország hat olyan növekedési forrással rendelkezik, amelyekhez társítani lehet a koreai, izraeli, dubaji/emirátusi, szingapúri és a három kínai sikerváros fejlődési motorjait - írta Matolcsy György jegybankelnök a Növekedés.hu portálon Csizmadia Norberttel, a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány (PADME) kuratóriumi elnökével közösen jegyzett írásában.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
02.
17:37

Jó lesz felkészülni: még több kibertámadás történhet

A távmunka meghonosodása, a mesterséges intelligencia (MI) terjedése és a fokozódó biztonsági kockázatok jelentik a legnagyobb kihívásokat a jövőre nézve az informatikai eszközök gyártóinak – mondta lapunknak Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
02.
10:55

Korai temetni még a bitcoint

Annak ellenére nem kell még temetni a bitcoin árfolyamában az emelkedő trendet, hogy egy jó 25 százalékos esést is átélt az elmúlt hetekben a kriptodeviza.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
30.
19:14

A Vodafone új okosmegoldással állt elő

Újabb Narrowband-IoT megoldás érhető el a Vodafone Magyarország kínálatában: a NaBi Track fejlesztőivel létrehozott okos eszközmonitoring külső áramforrás nélkül teszi lehetővé a vállalatok számára eszközeik monitorozását, ezáltal támogatva az adatalapú döntéshozatalt.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
30.
07:44

Chatbotba került Ian Livingstone híres fantasy szerepjátéka

A magyar Talk-A-Bot forradalmasíthatja a szerepjátékot, miután a Viberre transzformálta Az országút harcosa (Freeway Fighter) legendás fantasy-jét.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
29.
16:07

Merész vállalást tett egy ismert magyar dizájner

Daubner Anna divattervező arra vállalkozott, hogy egy egész kollekciót mobileszközön tervezzen meg, amit - a Samsunggal szövetkezve - egy Galaxy S21 Ultra 5G okostelefonon valósít meg. Az új kollekció célja, hogy felhívja a figyelmet a Magyarországon előforduló természeti értékek védelmére, ebben pedig a kollekció nagykövete, a divatszakértő véleményvezér, Csalár Bence is közreműködik - derül ki a Samsung közleményéből.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
29.
13:56

A vártnál is jobban szalad a Facebook szekere

A vártnál nagyobb bevételt és nyereséget ért el a Facebook az első negyedévben, de a cég szerint a növekedés jelentősen visszaeshet az év további részében, mivel az Apple új adatvédelmi beállításai megnehezítik a hirdetések személyre szabását.

Szerző(k): Domokos László