tech

05.
20.
21:22

Kanada kitiltja a legnagyobb kínai cégeket a következő mobilgenerációból

A kanadai kormány megtiltja Kína két legnagyobb távközlési berendezésgyártójának, hogy az 5G telefonhálózatain dolgozzon.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
19.
18:32

Robotok dolgoznak a Euronics üllői raktárbázisán

Robotizált raktárbázist nyitott a Euronics műszaki áruházlánc Üllőn, az 1,6 milliárd forintos beruházás nyomán megduplázódott a raktártér, az automatizálásnak köszönhetően pedig harminc százalékkal gyorsabb az árukiadás - közölte a cég az MTI-vel csütörtökön. A műszaki cég bevétele tavaly 11 százalékkal nőtt.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
19.
14:53

Napvilágra került, mennyiért kelt el az egyik legfelkapottabb magyar startup

A pénzügyi jelentés szerint a Svájci Posta 47 millió svájci frankot, azaz mai árfolyamon 17,7 milliárd forintot fizetett az IT-biztonsággal foglalkozó, magyar alapítású Tresorit 89,78 százalékáért - írja a Forbes.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
18.
17:11

Csődöt jelentett a Google Oroszországban

A Google oroszországi leányvállalata csődeljárást indít, miután a hatóságok zárolták a bankszámláját, így lehetetlenné vált a cég kinti működése - közölte szerdán a Google szóvivője a Reuters szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
18.
16:11

Putyin titkos lézerfegyvere bevetésével fenyeget

Oroszország szerdán bejelentette, hogy nagy teljesítményű lézerfegyverek új generációját vetette be Ukrajnában drónok felgyújtására. Bár egyelőre nem erősítették meg az ukrán és a nyugati hírszerzések, hogy Moszkva valóban használja titkos fegyvereit a harcokban.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
18.
14:07

Válságban a Netflix, tömeges leépítésbe kezdenek

A Netflix mintegy 150 alkalmazottat bocsát el - tudta meg a CNBC. A streamingszolgáltató az elmúlt időszakban rengeteg előfizetőt veszített, már azt is tervezik, hogy reklámokat is beengednek majd a felületre.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
17.
18:16

A Digivel szerződik? Változtat tarifáin a cég (pontosítva)

A 4iG Nyrt. vállalathoz került Digi Távközlési Kft. júliusban átfogó árkorrekciót hajt végre, évek óta először - értesült a hwsw.hu IT-portál. A korábbiaknál átlagosan 12 százalékkal drágább díjcsomagokat vezetnek be a tévés, mobilos és internetes előfizetéseknél.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
17.
16:46

Alapjaiban változott meg az internetes vásárlás

Az online vásárolható szolgáltatások terén az elmúlt két évben alaposan megváltoztak a szokások: a vásárlók óvatosabban döntenek, átalakult a keresett szolgáltatások köre, miközben a döntés ideje egyre inkább az utolsó pillanatra tolódik, így előtérbe kerültek a last minute ajánlatok – nem csak az utazások, hanem más szolgáltatások esetében is.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
17.
10:09

Villanybuszokat tesztel a BKK, ingyen lehet menni velük

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és két szolgáltatója, a BKV Zrt. és az ArrivaBus a Mercedes és az MAN legmodernebb csuklós elektromos városi autóbuszait tesztelik valós forgalmi környezetben. A járművekkel a 7-es, valamint a 8E vonalon lehet találkozni, amelyeken bárki ingyenesen utazhat - közölte a BKK.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
16.
13:07

Az áramhálózatok szoftveres hatékonyságjavításnál jár a Siemens

Újabb megoldással segíti az áramhálózat digitalizációját a Siemens: a minél hatékonyabb energiaellátást és az alacsonyabb karbonkibocsátást is segíti a szoftver új változata.

Szerző(k): Szabó M. István