tesco

06.
10.
13:24

Négyezer forintos órabér a Tescónál - nem Magyarországon

Emeli az órabéreket a Tesco az Egyesült Királyságban, azaz hazai piacán - ezzel pedig behozza lemaradását a fizetések terén ottani versenytársaival szemben. Az éjszakai műszakban dolgozók is zsebre tehetnek egy kis pluszt.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
09.
11:32

Rendkívüli menet a magyar diszkontoktól - mit csinált az Aldi, a Lidl és a Penny?

Az utóbbi években a hipermarkettel rendelkező boltláncok és diszkontok összforgalma nőtt, utóbbiak pedig egyre nagyobb részesedést kérnek a teljes tortából.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
02.
09:49

Példát vett a Tescóról az Aldi

Újdonsággal találkozhatnak az Aldi néhány üzletében a brit vásárlók: a boltlánc speciális gyűjtőpontokat telepít 20 üzletében, ahol a nehezen újrahasznosítható, úgynevezett puha műanyagokat adhatják le a vásárlók. A Tesco üzleteiben az újrahasznosító állomások már korábban megjelentek, ezek az idén ezer tonna puha műanyagtól szabadítják meg a környezetet.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
01.
10:02

Megtörtént a fordulat: állva hagyta a Lidl a Tescót Magyarországon

Sokakban felmerült már tavaly egy kérdés: vajon megelőzi-e a Lidl a Tescót 2020-ban? Ez megtörtént, sőt! A Lidl mindenkit lefutott 2020-ban. Már egy évvel korábban is lehetett látni a nagyon céltudatos előremenetelt, de kevés volt akkor a 12 hónap. Most viszont a diszkontlánc szignifikáns különbséggel vette át az első helyet a magyar piacon - derül ki a Trade magazin FMCG kereskedelmi rangsorából.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
31.
06:20

Versenyt fut az idővel a Tesco, felpörög a házhoz szállítás

A pár percen belüli házhoz szállítást vállaló cégek sorába lépne a brit Tesco is. A boltlánc teszteli a Whoosh nevű új szolgáltatását, amellyel a vásárlók egy órán belül megkapnák a megrendelt élelmiszereket.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
24.
08:02

A Tesco elindította a húsháborút

Egyre több húshelyettesítő, növényi alapú terméket kínál a Tesco: a boltlánc brit egységeiben a műhúsairól ismert Beyond Meat céggel létrehozott, fagyasztott ételek is kaphatóak. A Tesco 2025-ig 300 százalékkal növeli a növényi alapú, húsmentes termékeit.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
20.
12:57

Széttépik a piacot az online áruházak

A Magyarországon működő, legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsorát több, mint bruttó 130 milliárd forintos online forgalommal, az immár közös, magyar központú cégcsoportként működő eMAG-Extreme Digital végzett. Érdekes, hogy az alig több mint egyéves kereskedő kifli.hu az FMCG-lista második helyét szerezte meg.

Szerző(k): Molnár Csaba