tesco

07.
08.
18:24

Beindult a Tesco utóda Lengyelországban

Beindultak a Netto-áruházak Lengyelországban a Tesco boltjainak helyén. Tavasszal derült ki, hogy a dán kiskereskedő cég veszi át a kivonuló brit vállalat helyét. A Tesco lengyelországi vállalkozása veszteséges volt.

Szerző(k): Barabás Júlia
07.
06.
11:44

Csomó termékén változtat a magyar Tesco

A Tesco is aláírta a környezetkímélőbb élelmiszer-ellátásról szóló uniós magatartási kódexet.

Szerző(k): Csernátony Csaba
07.
04.
09:49

Rákapcsol az online Tesco

Továbbra is erős a kereslet az élelmiszer-házhozszállítás iránt, az ír Tesco pedig több száz sofőrrel és teherautóval várja a rohamot. A munkahelyteremtés mellett a boltlánc a brit piacon villámgyors házhoz szállítást biztosító szolgáltatást is tesztel.

Szerző(k): Csernátony Csaba
07.
01.
10:02

Ezek tűnhetnek el hamarosan a Tesco üzleteiből

Gyorsabb és könnyebb lehet a vásárlás a Tescóban: a boltlánc hamarosan kassza nélküli boltokkal jelenne meg a brit piacon. Az új üzletekben a vásárlók a termékek beszkennelése után távozhatnak is, nem kell sorban állniuk a kasszáknál. A pénztár nélküli boltokkal már az Amazon is megjelent, ezekben azokban már szkennelni sem kell, az Alibaba online kereskedelmi portál pedig olyan megoldásokat dolgozott ki, mint az arcfelismeréses fizetés és a személyre szabott élelmiszer-javaslatok.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
30.
16:36

A magyar Tesco eladja több mint egy tucat áruházát

Eladja több mint egy tucat áruházi ingatlanát a Tesco Magyarország - értesült a Pénzcentrum. Meg nem erősített információink szerint a csomag részét képezi a budaörsi és érdi egység is. A megállapodás része az is, hogy a Tesco visszabérli - úgy tudják, 15 évre - az ingatlanokat a vevőtől.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
30.
10:11

A vásárlókhoz fordult a Tesco

Belépett az egy órán belül élelmiszert házhoz szállító cégek sorába a brit Tesco, az egyelőre tesztjelleggel működő szolgáltatás két várossal bővült. A Tesco vezére szerint még a tanulási fázisban vannak, nem tudják pontosan, mit szeretne a vásárló.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
10.
13:24

Négyezer forintos órabér a Tescónál - nem Magyarországon

Emeli az órabéreket a Tesco az Egyesült Királyságban, azaz hazai piacán - ezzel pedig behozza lemaradását a fizetések terén ottani versenytársaival szemben. Az éjszakai műszakban dolgozók is zsebre tehetnek egy kis pluszt.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
09.
11:32

Rendkívüli menet a magyar diszkontoktól - mit csinált az Aldi, a Lidl és a Penny?

Az utóbbi években a hipermarkettel rendelkező boltláncok és diszkontok összforgalma nőtt, utóbbiak pedig egyre nagyobb részesedést kérnek a teljes tortából.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
02.
09:49

Példát vett a Tescóról az Aldi

Újdonsággal találkozhatnak az Aldi néhány üzletében a brit vásárlók: a boltlánc speciális gyűjtőpontokat telepít 20 üzletében, ahol a nehezen újrahasznosítható, úgynevezett puha műanyagokat adhatják le a vásárlók. A Tesco üzleteiben az újrahasznosító állomások már korábban megjelentek, ezek az idén ezer tonna puha műanyagtól szabadítják meg a környezetet.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
01.
10:02

Megtörtént a fordulat: állva hagyta a Lidl a Tescót Magyarországon

Sokakban felmerült már tavaly egy kérdés: vajon megelőzi-e a Lidl a Tescót 2020-ban? Ez megtörtént, sőt! A Lidl mindenkit lefutott 2020-ban. Már egy évvel korábban is lehetett látni a nagyon céltudatos előremenetelt, de kevés volt akkor a 12 hónap. Most viszont a diszkontlánc szignifikáns különbséggel vette át az első helyet a magyar piacon - derül ki a Trade magazin FMCG kereskedelmi rangsorából.

Szerző(k): K. Kiss Gergely