teszt

04.
19.
20:08

Szeretné tudni, milyen erős a védettsége az oltás után? Íme, a szakorvos javaslata

Nem javasolja az RTL Híradónak nyilatkozó laboratóriumi szakorvos, hogy az oltás hatékonyságának ellenőrzésére bárki vérvizsgálatot végeztessen.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
18.
22:22

Iskolanyitás: tízezer tesztet osztott szét a főváros

Tízezer koronavírus-tesztet osztott szét a főváros a kerületek között a hétfői iskola- és óvodakezdés előtt - közölte Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
17.
20:53

Erre figyeljen, ha tisztítószert vásárol! - teszteltek a fogyasztóvédők

Hiányos termékcímkék, megkérdőjelezhető hatékonyság jellemezte többek között a Tudatos Vásárlók Egyesülete által vizsgált általános felülettisztítókat. A megvásárolt szerek közül 17 terméket laboratóriumban is bevizsgáltattak a fogyasztóvédők. A pénzkidobásra csábító termékek nem feltétlenül olcsók. Literenkénti egységáruk 300 forinttól akár 10 ezer forintig is felkúszhat.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
11:08

Eldönthetetlen kérdés: kik utazhatnak a nyáron?

Élénk vita folyik arról az EU-s politikában, hogy miként lehessen utazni a koronavírus-járvány alatt a tagállamok között. Vannak hangok, amely egyértelműen az oltásokhoz kötnék a határátlépést, míg mások a negatív teszteredményt is elengedőnek tartják. A Pulzus Kutató és a Napi.hu közös reprezentatív kutatása szerint a kérdés a magyar társadalmat is megosztja, de az emberek harmada elégnek érzi a negatív tesztet, míg 20 százalék csak ezzel engedné az utazást.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
14.
11:18

Bukásokat hozott a magyar ruhateszt

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) idén is vizsgálta, hogy a 100 százalékos pamutként kínált textiltermékek összetétele igazolja-e a címkén, csomagoláson olvasható információt. A negyven különböző ágynemű és hálóruha közül négy részben műszálas volt, további kettő pedig legfeljebb messziről láthatott gyapotot.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
12.
19:46

Tesztekkel segíti az iskolanyitást a főváros

Több pedagógus és szülői szervezettel, illetve Szlávik János főorvossal egyeztetve úgy döntött a Fővárosi Önkormányzat, hogy 10 ezer teszttel segítik a diákok és a pedagógusok szűrését, hogy a lehetőségekhez mérten a gyermeküket féltő szülők és a tanárok is biztonságban érezhessék magukat jövő héten, amikor újraindul az oktatás - közölte Facebook-oldalán Karácsony Gergely, főpolgármester.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
11.
14:55

Nagyvonalú lépésre készülnek a horvátok a turistákkal szemben

A horvát idegenforgalmi minisztérium részben fedezné a koronavírustesztek árát azon turisták esetében, akiknek hazatéréskor negatív tesztet kell felmutatniuk a határon - mondta Nikolina Brnjac tárcavezető vasárnap az RTL horvát kereskedelmi televíziónak adott interjújában.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
09.
21:37

Az EU újabb támogatást hagyott jóvá a járványkezelés sürgős kiadásaira

Az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta, hogy az unió költségvetéséből 121,5 millió euró összegű kiegészítő támogatás nyújtsanak a koronavírus-járvánnyal összefüggő sürgős szükségletek fedezésére - közölte az uniós tanács pénteken.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
06.
23:05

Koronavírus: Nagy-Britanniában felfüggesztették a gyereket oltástesztjét

A brit gyógyszerfelügyeleti hatóság (MHRA) vizsgálja azokat jelentéseket, amelyek az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszeripari csoport által a koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyag alkalmazásából eredő kockázatokról érkeznek, de az már most kijelenthető, hogy ez a vakcina több ezer ember életét megmentette - mondta kedden Nadhim Zahawi, a brit oltási program irányításáért felelős egészségügyi államtitkár az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
01.
10:04

Próba (x)

Próba

Szerző(k): Szabó Dániel