ttip

07.
11.
19:36

A brexit utáni időkről beszélt Merkel

Folytatni kell a tárgyalásokat az Európai Unió és az Egyesült Államok tervezett szabadkereskedelmi megállapodásáról (TTIP) - sürgette Angela Merkel német kancellár egy keddi beszédében.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
22.
13:50

Óriási pofont kapott London - most Trumptól

Szombati brit sajtóértesülés szerint az amerikai kormány Nagy-Britannia helyett először mégis inkább az Európai Unióval kötne szabadkereskedelmi megállapodást, jóllehet Donald Trump amerikai elnök még nemrégiben is azt ígérte, hogy London lesz \"a sor elején\", amikor az Egyesült Államok kétoldalú nemzetközi kereskedelmi egyezményekről kezd tárgyalásokat.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
01.
31.
16:38

Trumpék rátámadtak a németekre, Merkel visszaütött

Az amerikai elnök vezető kereskedelmi tanácsadója szerint Németország az euró segítségével - amely gyengébb, mintha még létezne a márka - külkereskedelmi hiányt erőltet rá gazdasági partnereire, és ennek megfelelően kell tárgyalni vele. Angela Merkel visszautasította a vádat.

Szerző(k): Komócsin Sándor
01.
24.
17:24

Nem várt helyről kapott felszólítást Orbán

Természetvédők arra kérik Orbán Viktort, hogy az ország érdekében akadályozza meg az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodás hatályba lépését (CETA), továbbá üdvözlik, hogy a kormányfő ellenzi a transzatlanti kereskedelmi és beruházási partnerséget (TTIP) - közölte a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) kedden.

Szerző(k): MTI
11.
22.
14:46

A japánok szerint Trump döntése után nincs értelme a TPP-nek

A japán miniszterelnök szerint elképzelhetetlen a 12 csendes-óceáni ország szabadkereskedelmi megállapodásának fenntartása az Egyesült Államok nélkül.

Szerző(k): MTI
11.
16.
18:20

Közös cikket jegyez Merkel és Obama

Nem lehet visszatérni a globalizáció előtti világhoz - hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár és Barack Obama amerikai elnök a Wirtschaftswoche című német gazdasági hetilap pénteki számában megjelenő közös vendégkommentárban, amelyből szerdán tettek közzé részleteket, abból az alkalomból, hogy az amerikai elnök szerda este háromnapos látogatást kezd Berlinben.

Szerző(k): MTI
11.
11.
13:05

Brüsszel a szabad kereskedelmi tárgyalások leállásra számít

Az amerikai elnökválasztás eredménye miatt az Európai Unió és az Egyesült Államok között zajló szabadkereskedelmi tárgyalások (TTIP) határozatlan idejű szüneteltetésére lehet számítani - jelentette ki Cecilia Malmström, kereskedelempolitikáért felelős uniós biztos az uniós tagországok gazdasági és kereskedelmi minisztereinek brüsszeli tanácskozásának szünetében pénteken.

Szerző(k): MTI-Eco
09.
04.
14:02

Gazdaságélénkítést sürgetnek a G20-ak

A globális gazdaság élénkítésének fontosságáról nyilatkoztak a G20 csoportot alkotó országok kínai csúcsértekezletének felszólalói vasárnap.

Szerző(k): MTI
09.
01.
19:37

Korai még a történelmi megállapodás meghiúsulásáról beszélni

Az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti szabadkereskedelmi tárgyalások ( TTIP) még messze nem zárultak le, a végleges tárgyalási csomagról érdemi következtetéseket nem lehet levonni, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a magyar \"érzékeny álláspont\" maximális figyelembevételével vesz részt az uniós vitákban - közölte a tárca az MTI érdeklődésére.

Szerző(k): MTI
08.
31.
15:02

Tovább csúszhat a történelmi megállapodás

Az osztrák gazdasági miniszter szerint le kellene állítani az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti szabadkereskedelmi megállapodásról (TTIP) folyó tárgyalásokat, majd az amerikai elnökválasztás után újra kellene indítani az egész folyamatot.

Szerző(k): MTI