turizmus

05.
26.
13:14

Nevetség tárgya lett a horvát vasút

A közösségi oldalon terjed egy képernyőfotó a Horvát Vasutak (HZ) honlapjáról, amelyen a cég a Zágráb-Pula, 267 kilométeres útvonalra felajánl egy 3 átszállásos lehetőséget közel 23 órás menetidővel. De nem szabad igazságtalannak lenni, akad olyan lehetőség is, amelynél két átszállással 9 óra alatt is teljesíthető a táv - derül ki a Total Croatia News cikkéből.

Szerző(k): Szász Péter
05.
26.
08:49

Bevásárlóturizmus: sok mindent érdemes Romániában vásárolni

Kétirányú a bevásárlóturizmus a román-magyar határon, miután számos élelmiszer ott, mások itt olcsóbbak, a benzin és gázolaj árstopjával a Romániában élőket és bőkezűen támogatja a magyar kormány.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
25.
21:38

Drágul az amerikai beutazás

Az Egyesült Államok vízummentességi programja 40 ország, közöttük Magyarország állampolgárai számára teszi lehetővé, hogy egyszerűsített módon lépjenek be, akkor, ha turisztikai vagy üzleti céllal legfeljebb 90 napra érkeznek. Ennek az elektronikus beutazási engedélyének eddig 14 dollár volt az ára, de csütörtöktől 21 dollárra emelkedik - írja az Airportal.

Szerző(k): Szász Péter
05.
25.
16:23

Sok rendőr kell idén a Balatonra

Az újra megrendezendő nagyfesztiválok miatt is erős nyári szezonra számít a rendőrség a Balatonnál, ahol a korábbi évekhez hasonlóan középiskolások is segítik majd a bűnmegelőzési munkát - közölte Molnár Gábor Somogy megyei rendőrfőkapitány.

Szerző(k): Szász Péter
05.
25.
09:22

A gyengülés jó célponttá teszi Törökországot

A líra gyengélkedése olyan országok turistáinak is kedvező célponttá teszik Törökországot, amelyek nem tartoznak a gazdag nemzetek közé, legalábbis így látja egy lengyel idegenforgalmi szakember.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
25.
08:44

Lelepleződött a titkos támogatások titka

Bírósági döntés alapján kiderült, hogy az állami turisztikai ügynökség egyedi támogatásairól egy személyben a szervezet vezérigazgatója döntött. Az adófizetők több száz millió forintjáról volt szó.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
24.
11:45

Változnak a szálláshely-közvetítőket érintő jogszabályok

Június 1-től lép hatályba az az új uniós szabályozás, amelyik többek között az online szálláshely-közvetítőket is korlátozza olyan megállapodások megkötésében, amelyek előírják, hogy például a hotelek kötelezően náluk hirdessék szobáikat a legkedvezőbb áron. A rendelet nemcsak a turisztikai szektort érinti, hiszen általánosan a beszállító és vevő közötti versenykorlátozó megállapodásokat tárgyalja - hívja fel a figyelmet a Kapolyi Ügyvédi Iroda.

Szerző(k): Szász Péter
05.
23.
20:57

Nem jött össze: az Airbnb bezárja a boltot Kínában

Hiába hatalmas a piac, elhanyagolható bevételeket tudott csak beszedni a vállalat.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
23.
20:25

Sok utas repült, mégis veszteséges a budapesti reptér

Minden fronton javított forgalmi adatain a budapesti repülőtér, az üzemeltető Budapest Airport így is veszteséges évet zárt.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
20.
08:33

Óriási magyar buli készül a Balatonnál

A tavalyi nagy drágulás után idén kevésbé nőttek a szállásárak a Balatonnál, a foglalások alapján úgy tűnik, jó lesz a szezon, feltéve, hogy az általános infláció nem viszi el az emberek pénzét a következő hónapokban.

Szerző(k): Komócsin Sándor