turizmus

04.
20.
07:20

Sokkal többen foglalnak szállást a nyárra, mint egy éve

Az elmúlt hetek korlátozások enyhítéséről és az oltási számok markáns növekedéséről szóló híreinek hatására a lakosság harmada újra bízik abban, hogy el tud menni nyaralni - derül ki a Szállás.hu és az Ipsos legfrissebb reprezentatív felméréséből.

Szerző(k): Szász Péter
04.
17.
07:22

Robbantanak a csehek, lenyúlják a régiós turistákat

A cseh kormány jókora összeget különített el arra, hogy a járvány nyár eleji lecsengésében bízva felhívja a külföldi turisták figyelmét Csehországra. Indul a PR-offenzíva.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
15.
21:05

Csúszhat a Budapest-Balaton és a balatoni bringakör építése is

A Balatonnál a vasúti közlekedésben az idén nyáron már a 2019-ashoz hasonló utasforgalom, a kerékpáros turizmusban pedig robbanás várható - hangzott el a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) közlekedésfejlesztésről tartott szakmai online-fórumán.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
15.
11:40

Ha három hónapig lehetnek nyitva a szállodák, az még nem elég a túléléshez

Ha a kormányzati enyhítés folytatódik, júliusban és augusztusban akár teltház is lehet a szállodákban - erre számít Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke, aki az ATV-nek beszélt a nyári kilátásokról.

Szerző(k): Szász Péter
04.
14.
09:41

Újabb értékes balatoni ingatlant ad el az állam

A nemzeti vagyonkezelő fél éven belül harmadszor hirdette meg eladásra a siófoki vitorláskikötő melletti, háromcsillagos Móló hotelt, közel 1,57 milliárd forint kikiáltási áron. A hotel a többségi állami tulajdonba került Balatoni Hajózási Zrt.-jé, amelynek tóparti ingatlanait tavaly óta adogatja el az MNV.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
13.
22:53

Gyula egymilliárd, Szarvas 730 millió forintot nyert el turizmusfejlesztésre

A gyulai önkormányzat egymilliárd, Szarvas városa pedig 730 millió forint támogatást nyert el turizmusfejlesztésre az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból (TOP) - tájékoztatta a Békés Megyei Önkormányzat kedden közleményben az MTI-t.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
12.
13:27

Az UNESCO-val állíttatnák le a fertőrákosi turisztikai nagyberuházást osztrák környezetvédők

Az egyik neves osztrák környezetvédő szervezet ismét az UNESCO-hoz fordult, hogy az helyezze tiltó listára a Fertő-tó magyar oldalán zajló hatalmas idegenforgalmi beruházást, mert az tönkreteszi a természetet.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
12.
07:38

Ömleni fognak a turisták Budapestre?

A magyar vendégek lendíthetik fel a járvány miatt súlyos visszaesést elkönyvelő turizmust. Egy friss felmérés szerint a fővárosba akár 1 millió magyar turista látogathat el, de a Balaton is népszerű célpont lehet.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
12.
06:20

Újabb lengyel-német vita tört ki

Lengyelországban egy a német határhoz közeli kikötőfejlesztés borzolja a kedélyeket, nem elsősorban a lengyel, hanem a német oldalon. Az idegenforgalmat féltik a változástól.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
11.
14:55

Nagyvonalú lépésre készülnek a horvátok a turistákkal szemben

A horvát idegenforgalmi minisztérium részben fedezné a koronavírustesztek árát azon turisták esetében, akiknek hazatéréskor negatív tesztet kell felmutatniuk a határon - mondta Nikolina Brnjac tárcavezető vasárnap az RTL horvát kereskedelmi televíziónak adott interjújában.

Szerző(k): K. Kiss Gergely