ukrán_válság

05.
26.
15:59

Ki nem találná, kik veszik át a Sberbank hitelállományát

Az MKB Bank Nyrt. megállapodást írt alá a Sberbank Magyarország Zrt. mintegy 330 milliárd forint kitettségű hitelportfóliójának megvásárlásáról – tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A tranzakciónak köszönhetően mintegy 35 ezer lakossági és mintegy háromezer vállalati ügyféllel bővül a Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó résztulajdonában lévő bank ügyfélköre.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
26.
13:56

Már több mint hétmillióan menekültek el Ukrajnából

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) adatai szerint Lengyelországban több mint 3,5 millió ukrán menekült tartózkodik, de a számuk már Magyarországon is meghaladta a 650 ezret.

Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka
05.
21.
11:22

Csehország Ukrajna egyik legnagyobb hadianyag szállítójává nőtte ki magát

Csehország Ukrajna négy-öt legnagyobb hadianyag szállítója közé tartozik - jelentette ki Tomás Kopecky, a cseh védelmi miniszter helyettese a CTK hírügynökség által szombaton közölt beszélgetésben.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
21.
09:01

Menekültek özöne lépte át a keleti országhatárt pénteken

Az ukrán-magyar határszakaszon 6671 ember lépett be pénteken Magyarország területére, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4028-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-vel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
21.
08:22

Putyin megkapta a győzelmi jelentést Mariupolról és az Azovsztalról

Az Azovsztal acélmű és Mariupol város teljes "felszabadításáról" tett jelentést Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, hadseregtábornok Vlagyimir Putyin elnöknek - jelentette be Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője péntek este.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
17.
06:00

Putyin válaszolt Finnország és Svédország NATO-csatlakozási kérelmére

Oroszország válaszolni fog a NATO katonai infrastruktúrájának Finnországra és Svédországra történő kiterjesztésére - figyelmeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) hétfői moszkvai csúcstalálkozóján.

Szerző(k): Tér Diána
05.
16.
22:35

Háborús bűntettek: eddig több tucat orosz állampolgárt azonosítottak

Az ukrán rendfenntartók már 45 orosz állampolgárt azonosítottak, akik a nyomozás szerint háborús bűnökkel felérő atrocitásokat követtek el Ukrajna területén - közölte Irina Venegyiktova ukrán főügyész hétfőn egy tévéműsorban.

Szerző(k): Tér Diána
05.
16.
20:45

Nincs megegyezés az Oroszország elleni újabb szankciókról

Nem született megegyezés az Oroszországgal szemben bevezetni tervezett hatodik, az olajszállítást is magában foglaló európai uniós szankciós csomagról, az intenzív tárgyalások folytatódnak - közölte Josep Borrell uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő hétfőn.

Szerző(k): Tér Diána
05.
16.
14:26

Az ukrajnai háború helyett a drágulás aggasztja igazán Németországot

A fogyasztói árak széles körű és nagymértékű emelkedése aggasztja leginkább a lakosságot Németországban, egy hétfőn ismertetett felmérés szerint.

Szerző(k): Tér Diána
05.
15.
16:34

Itt a fordulat: többségbe kerültek az Ukrajnába visszatérő menekültek

Az Ukrajnába hazatérők száma immár ötödik napja folyamatosan meghaladja az országból elmenekülőkét - jelentette vasárnap az ukrán állami határőrszolgálat.

Szerző(k): K. Kiss Gergely