ukrajna

05.
02.
12:20

Koronavírus: jobb lett a helyzet Ukrajnában

Tovább lassult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, mintegy ötezer, az előző napinál csaknem háromezer ötszázzal kevesebb új koronavírusos beteget jegyeztek fel, az elhunytak száma is jóval alacsonyabb volt a korábbiaknál.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
01.
14:29

Kijevben szombattól megszűnt a szigorított karantén

Ukrajnában szombatra kis mértékben megint lassult a koronavírus-járvány terjedése, mintegy nyolc és félezer, a megelőző napinál több mint másfél ezerrel kevesebb új koronavírusos beteget jegyeztek fel, az elhunytak száma viszont ismét magas, több mint 350 volt - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
28.
16:00

Kétségbeesett segélykiáltás Putyin halálos szorításából

Apró sikernek értékelte Volodimir Zelenszkij ukrán államfő, hogy országa határai mellől visszavonták az orosz katonaságot, ami jelzi, hogy nincs jelentős előrehaladás a Délkelet-Ukrajnáról leszakított, oroszbarát uralom alatt álló terület ügyében. Az elnök nyugati segítségért esedezik.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
25.
15:50

Ukrajnában lassít a járvány

Ukrajnában vasárnapra tovább lassult a koronavírus-fertőzés terjedése, kevesebb mint nyolcezer, a megelőző napinál csaknem ötezerrel kevesebb új beteget jegyeztek fel, az elhunytak száma is jóval alacsonyabb volt a megelőző napokénál - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
24.
08:02

Putyin hármast kaphat élete fő művére

Vajon hogyan élnek az emberek a Krímben azt követően, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő politikai pályafutásának talán legrafináltabb húzásával 2014 márciusában gondoskodott arról, hogy a félsziget Ukrajnától Oroszországhoz kerüljön. Az orosz propaganda szerint csodálatosan, a nyugati értékelés szerint borzalmasan.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
23.
21:05

Csernobil katasztrófája a világörökség része lehet

Ukrajna az UNESCO világörökségi listájára pályázik Csernobillal, ahol 35 éve következett be a világ eddigi legnagyobb nukleáris katasztrófája.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
22.
16:28

Ál-Habsburg szélhámos tűnt fel a Dunaferrnél

Az acélöntöde orosz tulajdonosai azt állították, hogy egy Habsburg-Lotharingen nevű férfi felelt a múlt heti zsoldoscsapat feltűnéséért a Dunaferr gyáránál. Habsburg György szerint viszont nem egy család tagjáról van szó.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
21.
13:29

Ukrajna felkészül egy orosz támadásra, mozgósítják a tartalékosokat

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta azt a törvényt, amely lehetővé teszi, hogy a tartalékosokat mozgósítás bejelentése nélkül is behívják katonai szolgálatra - közölte szerdán hivatala a Reuters szerint. A lépésről azért döntöttek, mert a Donyec-medencében az orosz hadsereg jelentős csapatösszevonásba kezdett.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
20.
19:12

Putyin azon morfondíroz, levadássza-e régi áldozatát

A katonai szakértők és a politikai megfigyelők azt találgatják, meddig állhatna ellent az ukrán hadsereg egy teljes erőből indított orosz támadásnak. Ha ránézünk és a két ország katonai kiadásaira, már az is mutatja, hogy Dávid és Góliát áll egymással szebben, de azért van mozgásterük az ukránoknak.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
20.
13:52

Oroszország 80-100 ezer katonát vezényelt Ukrajnához

Oroszország a korábban nyilvánosságra hozottnál nagyobb mértékben telepített katonai eszközöket a Krímbe és az Ukrajna melletti bázisokra, növelve ezzel politikai megfélemlítésre vagy katonai beavatkozásra bevethető egységei számát - derül ki a területekről készült műholdfelvételekből a WSJ szerint. Ukrajnaszakértők szerint Oroszország két héten belül offenzívát indíthat, mások szerint csak a Krím félsziget vízellátását akarják újra megnyittatni Kijevvel.

Szerző(k): Szabó Dániel