uniós

05.
07.
21:14

Nagy szám: 50 helyett 260 milliárdos támogatást osztanak szét

Az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatok keretösszegét megötszörözte a kormány, így az érintettek 50 milliárd forint helyett 260 milliárd forintot kaphatnak - jelentette be Nagy István agrárminiszter Hajdúnánás-Kendereskertben, ahol a megye 51 nyertes gazdálkodójának átadta a támogatási szerződéseket.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
04.
21:34

Egy lépéssel közelebb kerültek a lengyelek az uniós helyreállítási alap pénzeihez

Jóváhagyta a lengyel alsóház kedden az Európai Unió 2021-2027-es költségvetési keretéhez és a 750 milliárd eurós, a koronavírus-járvány utáni gazdasági fellendülést célzó uniós helyreállítási alaphoz fűződő saját források ratifikációjáról szóló törvénytervezetet. A törvény most a szenátus elé kerül.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
03.
11:55

Uniós pályázatok: jó hírt kaptak a Pest megyei cégek

Az Európai Bizottság nemrég módosította a regionális támogatási térképet, amely a támogatásra való jogosultság mértékét határozza meg. Ez alapján 2022 januárjától a Pest megyei cégek nem lesznek már hátrányban - állapítja meg a Via Credit a változtatás kapcsán.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
24.
10:31

TI: a magyar kormány terve alkalmatlan a korrupció érdemi csökkentésére

A magyar kormány egy 431 oldalas dokumentumban próbálja győzködni az Európai Bizottságot arról, hogy jogosult az országnak megítélt mintegy 5800 milliárd forintos uniós keretre, és ennek jegyében számos intézkedést is ígér. A Transparency International Magyarország azonban úgy véli, a dokumentum helyzetértékelése alapvetően téves, a valós problémákat nem tartalmazza, így a célokhoz vezető eszközök sem lehetne alkalmasak arra, hogy a hatásukra érdemben visszaszoruljon a rendszerszintű korrupció Magyarországon.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
15.
16:59

A Mészáros-csoport beszállt a hulladékbizniszbe, kapott is nagy állami megrendelést

Egy éve szerezte meg a Mészáros-csoport az ipari hulladék-kezelő bizniszben meghatározó Envirotis Holding Zrt.-t, most pedig két nagy állami megrendelést is kapott a cég leányvállalata - adta hírül a 24.hu. A beszerzéseket európai uniós támogatással finanszírozzák.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
15.
13:53

Magyarország még nem ratifikálta az uniós mentőcsomagot, de már költené

Az EU Bizottsága azt tervezi, hogy 2026-ig évente legalább 150 milliárd eurót vesz fel a blokk gazdaságélénkítési alapjának finanszírozására, hogy segítse az európai gazdaságot a Covid-19 világjárvány utáni kilábalásban - közölte az uniós végrehajtó testület az EUobserver szerint. Ehhez azonban a tagállami parlamenteknek is bele kell még mennie a tervbe és Magyarországon a kormány még nem ratifikálta az egyezményt.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
13.
22:53

Gyula egymilliárd, Szarvas 730 millió forintot nyert el turizmusfejlesztésre

A gyulai önkormányzat egymilliárd, Szarvas városa pedig 730 millió forint támogatást nyert el turizmusfejlesztésre az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból (TOP) - tájékoztatta a Békés Megyei Önkormányzat kedden közleményben az MTI-t.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna