usa

05.
26.
17:15

Pluszban nyitottak a New York-i indexek

Erősödéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók csütörtökön.

Szerző(k): Napi.hu
05.
25.
21:38

Drágul az amerikai beutazás

Az Egyesült Államok vízummentességi programja 40 ország, közöttük Magyarország állampolgárai számára teszi lehetővé, hogy egyszerűsített módon lépjenek be, akkor, ha turisztikai vagy üzleti céllal legfeljebb 90 napra érkeznek. Ennek az elektronikus beutazási engedélyének eddig 14 dollár volt az ára, de csütörtöktől 21 dollárra emelkedik - írja az Airportal.

Szerző(k): Szász Péter
05.
25.
12:44

Majomhimlő: korábban jóváhagyott oltást vetnének be

Az Egyesült Államokban már 2019-ben jóváhagyták a hatóságok azt a himlő és majomhimlő elleni vakcinát, melyet a most terjedő megbetegedés ellen alkalmaznának. Az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) adatai szerint több mint ezer adag áll rendelkezésre a vakcinából, de bővíteni tudnák a készleteket néhány hét alatt - írja a Reuters.

Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka
05.
24.
18:49

Lyukat robbanthat a baloldal az USA dél-amerikai bástyáján

Egy radikális baloldali jelölt vezet Kolumbiában az elnökválasztás május végi első fordulója előtt, aki radikális gazdasági reformokat és új külpolitikát ígér. A dél-amerikai ország az elmúlt évtizedekben az USA szilárd szövetségese volt, így Washingtonban idegesen várják a fejleményeket. Kolumbiában robbanásveszélyessé nőtt a társadalmi elégedetlenség.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
23.
16:45

Újabb ukrajnai háborút vizionált az amerikai elnök

Mintha kissé kuszává vált volna az Egyesült Államok politikája Tajvannal kapcsolatban az ukrajnai háború hatására: mást mond az ország elnöke, mint az irányítása alatt álló Fehér Ház stábja. A külpolitika terén nagy tapasztalatokkal rendelkező államfő kifejezetten harciasra vette mondandóját, miközben az ellenfél ezúttal nem Ororszország.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
22.
10:37

Lebukott az iPhone egyik kínai beszállítója

A kínai kijelzőgyártó Beijing Oriental Electronics (BOE) állítólag az Apple tudta nélkül megváltoztatta az iPhone 13 kijelzőjének kialakítását, hogy növelje a hozamrátát, vagyis több hibátlan terméket tudjanak gyártani.

Szerző(k): Szász Péter
05.
21.
18:39

Biden nem tud letérni a Trump által kijelölt selyemútról, de Magyarország jelentősége változhat

Az Egyesült Államok külpolitikáját a jelenlegi elnök Joe Biden kormányzása alatt is az elődje által behozott témák lengik körbe. Donald Trump elnöksége Kínát jelölte ki ellenségnek, ami azóta is meghatározza az amerikai közbeszédet, és Biden hiába mondott le az „Amerika mindenek előtt” politikájáról, a NATO-ba való „visszatérése” jellemzően nagyobbat szól, mint amennyit valóban bevállalna az USA vezetése. Mi várható az új magyarországi nagykövet kinevezésétől, milyen lesz a kapcsolat Budapest és Washington között, valamint hogy teljesít Biden az előző kormány mércéje szerint?

Szerző(k): Sasvári Marcell
05.
20.
18:34

Felfordul az amerikai csecsemőtápok piaca, nagyot lehet kaszálni a kialakult hiányon

Vészforgatókönyv lépett életbe az amerikai csecsemőtáp szállítmányozásában, miután a legnépszerűbb termékből hiány lépett fel. A Danone az egyik, ami ráugrott a kialakult résre, és mások is próbálkozhatnak a rendkívül értékes piaci szegmensben.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
20.
12:34

Pakson megjelentek az amerikaiak, hogy kiváltsák az orosz fűtőanyagot

Nemcsak az orosz olajról és gázról leválást segíti a friss REPowerEU programmal az Európai Bizottság, hanem technikai támogatást ad arra is, hogy a paksi atomerőmű is be tudjon szerezni az oroszok helyett máshonnan is nukleáris fűtőanyagot – derült ki a Financial Times pénteki cikkéből.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
20.
11:12

Hamarosan nagy változások lehetnek az amerikai űrhajózásban

Sikeresen indult a Boeing űrkabinjának tesztje, ami azzal kecsegteti az amerikai űrhivatalt, hogy egy további eszközre tesz szert, amivel orosz segítség nélkül is eljuttathat embereket a nemzetközi űrállomásra.

Szerző(k): Komócsin Sándor