usa

05.
13.
10:23

A Kreml mégis 100 ezer katonát vont össze az ukrán határnál

Oroszország még mindig mintegy 100 ezer katonát állomásoztat az ukrán határ közelében és az elcsatolt Krímben - közölte kedden Ivan Bakanov, az ukrán állambiztonsági szolgálat (SBU) vezetője szerdán. Moszkva a hónap elején ígérte meg, hogy véget vet az általa hadgyakorlatnak nevezett csapatösszevonásnak, de a korábbi jelentések alapján nem történt semmi változás.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
12.
18:49

A republikánusok elintézték Trump ellenfelét

Ahogy várható volt az amerikai jobboldal kirúgta Liz Cheney-t aki, Donald Trump egyik legnagyobb házon belüli kritikusa volt.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
12.
15:58

Elszaladtak az árak, fájhat az amerikai jegybankárok feje

A piaci várakozásokat jócskán meghaladó mértékben emelkedtek áprilisban a fogyasztói árak az Egyesült Államokban, mivel az újrainduló gazdaságban a fellendülő kereslet a kínálat korlátaiba ütközött. Ez tovább szíthatja a pénzpiacok félelmeit egy hosszabb időszakra elhúzódó magasabb inflációtól, amely monetáris szigorításhoz vezethet.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
12.
11:10

Donald Trump visszatért, és polgárháborút indított

Hiába a januári események és az elvesztett választás, Donald Trump visszatért és rövid időn belül megszilárdította vezető pozícióját az amerikai Republikánus Párt élén. A volt elnök a vele szembeszálló párttársai elleni bosszút egyengeti, miközben hívei bambuszrostokat keresnek Arizonában.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
11.
23:54

Fehér Ház: ingyenes lesz az emlékeztető oltás, amennyiben szükség lesz rá

Ingyenes lesz az amerikai lakosság számára a koronavírus elleni emlékeztető oltás, amennyiben szükség lesz rá - jelentette be kedden David Kessler, a Fehér Ház illetékes munkacsoportjának egyik vezetője a szenátus egészségügyi bizottsága előtt.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
11.
21:30

Amerika és Európa is vörösben úszott

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
10.
19:12

Veszteséges volt a Marriott az első negyedévben

Veszteséget termelt a Marriott International amerikai multinacionális szállodalánc az első negyedévben, mivel a koronavírus-járvány továbbra is visszaveti az utazásokat és így a szobafoglalásokat is. A hétfőn közzétett gyorsjelentés tanúsága szerint 2 milliárd 316 millió dollár bevételre tett szert a március 31-ével véget ért három hónapban, ami 51 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi 4 milliárd 681 millió dollárnál. Elemzők nagyobb, 2,38 milliárd dolláros bevételre számítottak - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
05.
10.
15:39

Megszólaltak a győzelmi harsonák, itt a válság vége

A réz ára pénteken több mint egy évtizede nem látott rekord magasságba emelkedett. A jó amerikai gazdasági adatok alapján elemzők arra számítanak, hogy fokozódni fog az ipari termelés a világon, így nő majd a keresletet a gyártásban és az építőiparban használt fémek iránt. Ha ez a drágulás tartós lesz, biztosak lehetünk abban, hogy vége a válságnak.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
10.
11:22

Az Egyesült Államok jobb barátja lett az EU-nak

Az Egyesült Államokkal szorosabb lehet az EU kapcsolata, Oroszországgal még van teendő.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
10.
07:21

Koronavírus: publikálták a legújabb adatokat

Egy nap alatt több mint 687 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak világszerte.

Szerző(k): Csernátony Csaba