vállalat

05.
18.
17:53

Új vállalkozási adórendszer bevezetését javasolja az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság tervet mutatott be kedden a jelenleginél hatékonyabb és méltányosabb vállalkozási adórendszer bevezetésére, hosszú távú és rövid távú jövőképet vázolt fel arra vonatkozóan, hogy támogassa a koronavírus-járványból kilábalást, és megfelelő állami bevételeket biztosítson az elkövetkező években.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
18.
16:55

Az olaszoknál jól bevált újdonsággal állt elő a CIB Bank

Magyar leánybankján, a CIB Bankon keresztül az olasz Intesa Sanpaolo Csoport már nemzetközileg is elérhetővé teszi a digitális alapú export-import partnerfinanszírozási megoldását, az ún. „Confirming” platformot. Az Olaszországban már piacvezető platformot több mint 3000 helyi vállalat használja.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
18.
16:38

Ismét nemet mond a magyar kormány egy nemzetközi javaslatra

A magyar kormány nem fogadja el a globális minimumadó bevezetését, miután az Magyarországon adóemeléshez vezetne - mondta a cégeket érintő egységes társasági-adókulcs bevezetésének tervéről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek Párizsban, miután találkozott Mathias Cormannal, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) megválasztott főtitkárával.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
18.
08:18

Vajon ki jár jól az adócsökkentésekkel?

A kormány adócsökkentésekkel akarja megtámogatni a közalapítványokat, köztük azokat, amelyeket az egyetemek működtetésére létrehozott. A vállalatoknak is megéri majd ezeket támogatni.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
14.
09:51

Eltűnik egy újabb adó Magyarországról

A kormány kedden benyújtott adótörvény-módosítása szerint beépülne a szakképzési hozzájárulás a szociális hozzájárulási adóba. Azon túl, hogy a vállalatoknál költségcsökkentést eredményez, a Niveus Consulting Group összegzte, hogy milyen változtatásokat tartogat még a módosítás.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
14.
06:20

A tájékozatlan munkavállalók jelentik a legnagyobb veszélyt a magyar cégeknél

A kelet-közép-európai régióban a vállalkozások több mint kétharmada szembesült az elmúlt egy évben valamilyen biztonsági kihívással – az adathalászat és a zsarolóvírusok igen gyakoriak. Ennek ellenére, a cégek több mint fele nem rendelkezik átfogó biztonsági stratégiával – többek között ezt tárta fel a Microsoft megbízásából tavaly ősszel elvégzett régiós felmérés. Magyarországon, hasonlóan a régió más országaihoz, a kis- és középvállalkozások még komoly lemaradásban vannak, nincsenek tisztában az otthoni munkavégzésben rejlő kockázatokkal és emiatt nincsenek annyira felkészülve azok kivédésére, mint a nagyvállalatok.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
13.
15:06

Csaba László: Magyarország egy demodernizációs időszakba került

A magyar gazdaságpolitika határozottan unortodox olyan ételemben, hogy pontról pontra az ellenkezőjét csinálja annak, amit a józan ész diktálna - mondta Csaba László közgazdász a Szabad Európának adott interjújában, amelyben a magyar gazdaságban az elmúlt 10 évben kialakult helyzetről beszélgettek.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
09.
10:31

Béremelés és a dolgozók megtartása: ez az ára a támogatásnak

A versenyképesség növelésére irányuló újabb támogatási programot indít a kormány 30 milliárd forint értékben - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szerző(k): Szász Péter
05.
05.
12:19

Már 34 ezer cég kapott az MNB hiteléből

Tavaly áprilisi elindítása óta több mint 34 ezer mikro-, valamint kis- és középvállalkozás (kkv) jutott kedvező kamatozású forráshoz a Növekedési Hitelprogram Hajrá (NHP Hajrá) konstrukció keretében. A 2220 milliárd forint összegben létrejött ügyletek több mint felét a működést segítő forgóeszközhitelek tették ki, míg egyharmaduk új beruházások megvalósulását szolgálta.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
04.
17:30

A fuvarozás hatékonyabb ellenőrzését szorgalmazzák a logisztikai cégek

Az engedélyekkel trükköző, EU-n kívüli fuvarozók évente százmilliárd forintos nagyságrendű bevételkiesést okoznak a hazai fuvarozói piacon, és tízmilliáros nagyságrendű bevételkiesést a költségvetésnek az adó- és járulékfizetések elmaradása miatt, ezért az ellenőrzés hatékonyabbá tételét szorgalmazzák logisztikai cégek - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna