válságkezelés

05.
08.
07:10

Sikerrel zárult az EU-csúcs első napja

Az EU tagállamai tízéves programot fogadtak el a munkanélküliség és a szegénység csökkentésére a portói uniós csúcson. "A kötelezettségvállalás kiemelt célokat javasol a foglalkoztatás, az oktatás és a társadalmi befogadás tekintetében. Segíteni fogja Európát abban, hogy megtalálja a helyes utat az új társadalmi, technológiai és gazdasági fejlemények, valamint a koronavírus okozta világjárvány következményei által előidézett átalakulás során+ - mondta Ursula von dr Leyen.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
22:41

Kedvezőtlen adatot közöltek, Biden beszédet mondott

Az új adatok bizonyítják a koronavírus-válság miatt márciusban elfogadott mentőcsomag szükségességét, de több időre van szükség a gazdaság helyreállításához - mondta Joe Biden amerikai elnök pénteken azt követően, hogy - egyes szakértők szerint kiábrándító - foglalkoztatási adatokat közöltek.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
17:57

Munkaerőhiány lassítja a gyors kilábalást az USA-ban

Enyhén, a vártnál sokkal kisebb mértékben nőtt a foglalkoztatottak száma áprilisban az Egyesült Államokban. A munkaadókat valószínűleg a munkaerőhiány akadályozta abban, hogy több embert vegyenek fel, ami megnehezíti a fellendülő kereslet kielégítését a közegészségügyi helyzet gyors javulásával és a masszív kormányzati támogatással párhuzamosan újrainduló gazdaságban - írja a Reutersra hivatkozva az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
29.
15:06

Sokan megüthetik magukat a hitelmoratóriummal

Szerencsére a felfüggesztést igénybevevők többségének nem romlott látványosan az anyagi helyzete.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
21.
18:43

Fenyegető üzenetet küldött Putyin

Oroszország megtalálja a módját annak, hogy megvédelmezze érdekeit, ha más országok megtagadják a párbeszédet vele, egyúttal mindenkit óv attól, hogy túllépje a határt - jelentette ki Vlagyimir Putyin. Azok, akik provokációkat szerveznek Oroszország ellen, úgy meg fogják ezt bánni, ahogyan már régóta nem bántak meg semmit - fenyegetőzött beszédében az orosz államfő.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
18.
18:24

Dr. Végzet a legszörnyűbb kísértet visszatértét jósolja

Nouriel Roubini, akit negatív előrejelzései miatt dr. Végzetnek csúfolnak, arra számít, hogy a következő években nem egyszerűen inflációt eredményez a kormányok költekezése és a jegybankok laza monetáris politikája, hanem a legrosszabb zombi feltámadásához, az 1970-es évek stagflációjának visszatéréséhez vezet.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
16.
15:24

A vezetői szerepet is átformálta a világjárvány

Mesterséges intelligenciával üzemelő coach-ok jönnek, krízisálló gondolkodásmódok mennek, ami viszont nem változott, az a vezető szerepe és jelentősége a szervezetben. Minden korábbinál fontosabbá vált egy közös vezetői nyelv kialakítása és aktív használata a szervezetekben – állapították meg a Milton Friedman Egyetem és a Humán Szakemberek Országos Szövetsége (HSZOSZ) közös konferenciasorozatának legutóbbi rendezvényén az előadók.

Szerző(k): Napi.hu
04.
12.
17:33

Válságkezelésre szánt eszközök és szolgáltatások áfamentes beszerzését javasolja az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság javaslatot tett arra, hogy a válsághelyzetekben az általa, valamint az uniós szervek és ügynökségek által beszerzett, majd a tagállamok és a lakosság rendelkezésére bocsátani kívánt termékek és szolgáltatások áfamentességet kapjanak - közölte az uniós bizottság hétfőn az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita