vírus

05.
16.
16:16

Valamit nagyon elbaltázott az EU, pedig nem kellett volna

Az Európai Unió valahogy nem tud jól kijönni a koronavírus-vakcinák beszerzésének és elosztásának ügyéből annak ellenére, hogy óriási exportot bonyolít le oltásokból, miközben hosszabb távon saját tagállamait is jól ellátja. Csakhogy nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
14.
14:36

Románia megelőzte Magyarországot a lazításban, például a maszkhordásban

Romániában május 15-étől kezdve nem kell maszkot hordani a közterületeken, kivéve a piacokat és a vásárokat és teljesen feloldják a kijárási tilalmat is, pedig nem akkora a beoltottsági arány, mint Magyarországon.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
14.
14:22

Újabb támadás indult az orosz oltás ellen

Nem ért véget az orosz Szputnyik V koronavírus-oltás kálváriája, újabb botrány bontakozik ki, miután kutatók nyílt levélben kérdőjelezik meg a vakcináról nyilvánosságra hozott kutatási eredményeket. A fejlesztők válaszai alapján úgy tűnik, valahogy az oroszok nem tudják kellő precizitással dokumentálni a munkájukat.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
14.
08:50

Meddig kell még maszkot hordani?

A szerb szakemberek között némi vita van arról, mikor érheti el a társadalom a nyájimmunitást a koronavírussal szemben, ám hogy meddig kell maszkot hordani, az nem kétséges.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
14.
08:15

Itt az összehasonlítás, tragikus a magyar adat

Magyarország a visegrádi országoknál is sokkal rosszabbul áll a koronavírus-betegségben elhunytak számában, nem beszélve a többi EU-tagállamról. Csak Bulgária szerepelt rosszabbul.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
13.
06:41

Belgrád a régió élére tör

Belgrád csatlakozik azokhoz az európai nagyvárosokhoz, amelyek kísérleti jelleggel engedélyeznek nagy koncerteket. A rendezvény után nyomon követik a járvány esetleges erősödését a résztvevők körében.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
12.
09:03

Továbbra is felvetődik a kötelező oltás lehetősége

Miután sok nagyvállalatnál oltják a dolgozókat újra és újra felmerül a kérdés, hogy a munkaadó kötelezheti-e alkalmazottait arra, hogy beoltassák magukat. A válasz nem teljesen egyszerű.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
10.
14:44

Hova tűnt Vlagyimir Putyin?

Vlagyimir Putyin orosz államfő a koronavírus-járvány 2020. tavaszi kitörése óta a Kremltől távol, Moszkván kívül, a világtól elzárva él. Hírek szerint beoltották a vírus ellen, így megjelenhetne a nyilvánosságban.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
10.
13:13

A szerbeknél indulhat a harmadik oltási kör

A szerbiai válságstáb teljesen nyitott arra, hogy szükség esetén a beoltottaknak harmadik dózist is beszúrjanak. Még az oltásfajták keverésétől sem riadnának vissza.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
10.
08:08

Ez a magyarok véleménye a magyar kormány oltási programjáról

Romlott a magyarok véleménye a koronavírus-vakcinákról márciusról áprilisra, a kormány válságkezelését az emberek fele rossznak tartja, a veszélyhelyzet meghosszabbítása mögött sokan sejtenek hátsó szándékot.

Szerző(k): Komócsin Sándor