vakcina

04.
17.
19:25

Orbán Viktor: már 3,25 millió magyart beoltottak

Orbán Viktor szombaton késő délután kiposztolta a "vakcinométert", amely szerint már 3,25 millió honfitársunk már be van oltva.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
18:38

Egyes ráktípusokban szenvedőknek nem jelent védelmet az oltás

A vérrákokban, csontvelőrákban vagy nyirokcsomórákban szenvedők testében nem biztos, hogy antitestek jelennek meg az oltást követően - idézi a MedicalXpress-ben megjelent friss kutatás eredméyneit az Infostart.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
16:59

Szlávik: A halottak száma nem a kellő mértékben csökken

Bár az oltási adatok rendkívül kedvezőek, de ez nem azt jelenti, hogy a védekezést "el kell engednünk"; a brit vírusmutáns jobban terjed a fiatalabbak körében is, így a maszkhasználatra, a távolságtartásra és az egymás iránti figyelemre továbbra is, akár még egy jó ideig szükség lesz. Nem lehet nyájimmunitásról beszélni, amíg a lakosság 80-90 százaléka nincs beoltva - figyelmeztetett a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője szombaton a közmédiának adott interjújában, amit az MTI szemlézett.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
15:59

Kiderült, hányan fertőződtek meg újra az oltás után

A 77 millió beoltott amerikaiból nagyságrendileg 6 ezer ember fertőződött meg koronavírussal az amerikai járványügyi intézet, a CDC adatai szerint - írta az Infostart.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
14:43

Koronavírus: zavar támadhatott az oltási rendben

Úgy tűnik, nincs minden teljesen rendben az orvosok oltási fegyelmével, többek között az oltások közötti időtartamok betartásával, vagy egyazon vakcina alkalmazásával, legalábbis ezt sejteti az OGYÉI április 9-n megjelent, az oltási rend betartására figyelmeztető közleménye - írja a Koronavírus vakcináció - szakirodalmi tallózó Facebook-oldalt szerkesztő Dobson Szabolcs.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
11:08

Eldönthetetlen kérdés: kik utazhatnak a nyáron?

Élénk vita folyik arról az EU-s politikában, hogy miként lehessen utazni a koronavírus-járvány alatt a tagállamok között. Vannak hangok, amely egyértelműen az oltásokhoz kötnék a határátlépést, míg mások a negatív teszteredményt is elengedőnek tartják. A Pulzus Kutató és a Napi.hu közös reprezentatív kutatása szerint a kérdés a magyar társadalmat is megosztja, de az emberek harmada elégnek érzi a negatív tesztet, míg 20 százalék csak ezzel engedné az utazást.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
17.
09:35

Szijjártó: 400 ezer helyett egymillió kínai vakcina jön

Az egyoltásos nyugati koronavírus-vakcina kiesése miatt az április végéig esedékes 400 ezer kínai oltóanyag helyett egymillió érkezik Magyarországra - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a közösségi oldalára feltöltött videóban az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
16.
19:44

Fontos információk várhatók a Johnson and Johnson oltóanyagáról

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) bejelentette, hogy jövő kedden ad tájékoztatást a Johnson and Johnson csoportba tartozó Janssen Pharmaceutica-Cilag NV gyógyszeripari vállalat koronavírus elleni vakcinája és a nagyon ritka vérrögképződéses esetek közötti esetleges összefüggéssel kapcsolatban.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
16.
16:35

Angela Merkel is megkapta az oltást

A német kancellár pénteken kapott vakcinát.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
16.
14:07

Hamarosan vége lehet a járványügyi korlátozásoknak Oroszországban

Jelentősen meghaladja a nyolcmilliót a Covid-19 ellen Oroszországban beoltottak száma, és a vakcináció tempójának további növekedése miatt hamarosan vissza lehet vonni a járványügyi korlátozásokat - jelentette ki Tatyjana Golikova miniszterelnök-helyettes az orosz egészségügyi tárca pénteki vezetőségi tanácskozásán.

Szerző(k): K. Kiss Gergely