vakcina

04.
16.
14:07

Hamarosan vége lehet a járványügyi korlátozásoknak Oroszországban

Jelentősen meghaladja a nyolcmilliót a Covid-19 ellen Oroszországban beoltottak száma, és a vakcináció tempójának további növekedése miatt hamarosan vissza lehet vonni a járványügyi korlátozásokat - jelentette ki Tatyjana Golikova miniszterelnök-helyettes az orosz egészségügyi tárca pénteki vezetőségi tanácskozásán.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
16.
13:21

Fél évre növelnék a Pfizer és a Moderna két vakcinája közt a beadási időtartamot a franciák

A francia orvostudományi akadémia azt javasolja, hogy hat hétről hat hónapra növekedjen a Pfizer/BioNTech és a Moderna koronavírus elleni vakcinák két dózisának beadása közti időtartam az 55 évnél fiatalabbak esetében annak érdekében, hogy minél többen megkaphassák az első oltást.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
16.
12:55

Veszedelmes vírusmutációt mutattak ki Indiában

Új, kettős mutációjú vírusvariánst mutattak ki Indiában. Különös aggodalomra adhat okot az, hogy egy olyan új vírus-változatot mutattak ki a fertőzöttekben, amelyiknél a vírus tüskefehérjéje nem egy, hanem két helyen is mutálódott, ezáltal gyorsabban és könnyebben tud fertőzni - írja a Magyar Hang.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
16.
12:17

Koronavírus: négyből már három magyar oltást akar

Váratlanul újra csúcsot döntött az oltási hajlandóság a magyarok körében, immár csak 18 százalékuk utasítja el a vakcinát - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataiból.

Szerző(k): Domokos László
04.
16.
11:01

Teljes fordulat jöhet az oltásban, és ez kétszeresen is baj

Az Egyesült Államokban immáron nem az a gond, hogy nincs elég vakcina a koronavírus-oltások beadásához, hanem az, hogy helyenként raktárakban állnak az oltóanyagok, mert sokan elutasítják, hogy beoltsák őket. Így nehéz lesz elérni a nyájimmunitást és ez tűnik a kisebbik bajnak. Van nagyobb veszély ennél.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
16.
09:14

Koronavírus: némileg csökkent a halálozás Magyarországon

Április 16-i állás szerint 3 millió 145 ezer a beoltott, 5216 az új covid-fertőzött, és elhunyt 241 beteg - adta hírül a koronavirus.gov.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
16.
08:55

Koronavírus: megjöttek a friss adatok a világból

A világon 138 890 681 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 985 407 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli adatai szerint, 79 084 085-en meggyógyultak.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
16.
08:40

Orbán Viktor: a következő hat hét döntő lesz

Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióinterjújában egyebek mellett beszélt az oltásellenesek elleni fellépésről is, valamint előrejelzést adott arra vonatkozóan, mikor lehet túl a magyar társadalom a koronavírus-járvány jelenlegi szakaszának nehezén.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
16.
07:59

Kevés lehet a második Pfizer-oltás, a cég elárulta, mikor lehet szükség újabb adagra

Valószínűleg szükség lesz egy harmadik oltásra is a Pfizer koronavírus-vakcinájából a védettség kialakulásához, hosszabb távon pedig lehet, hogy évente kell majd oltatni – ezeket a megállapításokat a Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla tette április elsején egy online beszélgetésben, de a beszélgetés részleteit csak most csütörtökön közölte a CNBC.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
15.
21:48

Új fejlemény Szputnyik-ügyben Szlovákiában

Megfelelőnek bizonyult a Szlovák Tudományos Akadémia (SAV) orvosbiológiai központjának összes tesztjén a Szputnyik V vakcina - jelentette be Igor Matovic szlovák kormányfőhelyettes. A szlovákiai orosz vakcinaszállítmányt magyarországi labor is segít bevizsgálni.

Szerző(k): Domokos Erika