varga_mihály

05.
04.
11:31

Varga Mihály: 5,2 százalék lesz a növekedés jövőre

Varga Mihály pénzügyminiszter kedden átadta a jövő évi költségvetés tervezetét az Országgyűlésnek. A formális eseményen elhangzott, hogy a nyugdíjcélú kiadások növelése, a jövő évre beígért adókedvezmények mellett is csökkenő hiányt ígér. A növekedést 2022-re 5,2 százalékra várják, az inflációt 3 százalékra. A hiányt 5,9 százalékra tervezi a gazdasági vezető, idén arra számítanak, hogy 79,9 százalékra csökkenhet az államadósság.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
19.
15:59

Két számjegyű növekedés lehet a második negyedévben

A versenyképességi tanács ülésén több kedvezményről döntöttek Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése szerint. Ez is része az idei költségvetés módosításának, ami kedden a parlament elé kerülhet. Az év második negyedévében már két számjegyű növekedés is lehet.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
16.
07:06

Semmi sem valósult meg a kormány nagy tervéből

Másfél hónapja jelent meg a Magyar Közlönyben a Pénzügyminisztérium rendelete az ingatlanos egyszerűsített értékbecslés szabályairól. Varga Mihály pénzügyminiszter azt ígérte a jelzáloghitelek harmadát ez alapján nyújtják majd a bankok 30-50 ezer forintot spórolva az ügyfelek számára. A bankok viszont nem alkalmazzák ezt a módszert.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
09.
11:46

Márciusban 1100 milliárd fölé ugrott a hiány

A járványügyi védekezés, a vakcinabeszerzések biztosítása és a gazdaság újraindítását szolgáló intézkedések következtében a központi alrendszer 1144,1 milliárd forintos hiánnyal zárt március végével.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
09.
10:10

Már nem a Dacia a legnépszerűbb a nagycsaládosok körében

Már nem a Dacia, hanem a Toyota a legnépszerűbb a nagycsaládos támogatással vásárolt hétüléses autók piacán - írja Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebookon.

Szerző(k): Szász Péter
04.
08.
17:12

Varga Mihály részt vett az IMF egyeztetésén

Magyarország első alkalommal vett részt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) monetáris és pénzügyi bizottságának (IMFC) ülésén - közölte közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter, aki a tanácskozáson a közép- és kelet-európai országcsoportot képviselte.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
08.
10:11

Varga Mihály: a két számjegyű GDP-növekedésre van kilátás

A gazdaság kilábalása gyors ütemben valósulhat meg, a második negyedévtől kétszámjegyű növekedésre, az idén éves szinten 4 százalékos, jövőre pedig 5 százalékot meghaladó bővülésre lehet számítani - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Cégvezetők Csúcstalálkozóján csütörtökön.

Szerző(k): Csernátony Csaba