vasút

05.
04.
07:53

Változik a vasúti közlekedés a Balatonnál

A MÁV-Start már nemcsak a vakáció idején, hanem előtte egy hónappal sűríti a Balaton partjához tartó járatok indulását: május 17-től a nyári menetrend kezdetéig, június 19-ig előszezoni menetrend szerint közlekednek a vonatok Budapest és a Balaton között. De az északi parton szünetel a vonatközlekedés, buszokkal pótolják.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
30.
18:09

Újraindul a gemenci erdei vasút

Újraindul a gemenci erdei vasút a hétvégén, és fogadja a kirándulókat az ökoturisztikai központ is - közölte a Gemenc Zrt. pénteken az MTI-vel.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
30.
16:05

Szünetel a vonatközlekedés Hegyeshalomnál

Hegyeshalomnál átmenetileg szünetel a nemzetközi vonatforgalom, emiatt egyes vonatok Győrtől és Győrig kerülő útvonalon közlekednek - tájékoztatta a Mávinform péntek délután az MTI-t.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
30.
10:39

A szlovák határig megépítik az M2-es gyorsforgalmi utat

Kiegészítette a kormány a kiemelt közlekedési projektek listáját. Az M2-es gyorsforgalmi út megépítése a szlovák határig, a Budapest, külső körvasúti magállóhelyek, az új szegedi híd, a váci Duna híd, továbbá 214 kerékpárút is szerepel abban a felsorolásban, amellyel a kiemelt közlekedési projektek 2012-ben készített listáját egészítette ki a kormány.

Szerző(k): Németh Géza
04.
30.
08:15

Újabb húszmilliárd a kormánytól a debreceni BMW-gyárnak

A debreceni BMW gyárhoz tartozó vasútfejlesztés második ütemére 20 milliárd 678 millió forintot hagyott jóvá a kormány.

Szerző(k): Németh Géza
04.
29.
14:53

Bővülhetnek a vasúton utazók jogai

Az Európai Parlament a szerdai vitát követően jóváhagyta azt a megállapodást, amelynek értelmében a tagállamok bővítik a vasúton utazók jogait. Ennek köszönhetően az utasok könnyebben választhatnak majd alternatív útvonalat vagy közlekedési eszközt és juthatnak segítséghez a vonatok késése vagy kimaradása esetén. A csökkent mozgásképességűek könnyebben vehetik majd igénybe az akadálymentesített szolgáltatásokat, és a vonaton több hely lesz a kerékpároknak is - derül ki az Európai Parlament közleményéből.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
28.
09:16

Háromszázzal futhat Magyarországon a szupervonat

Bécs és Székesfehérvár felé is leágazhat majd a Budapest-Varsó gyorsvasút. Az új pályán akár 320 kilométer per órás sebességgel mehetnek majd a szerelvények.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
25.
13:21

Lassan nem lehet megúszni az agresszív fellépést a kalauzokkal szemben

A korábbi testkamera-beszerzések elérték céljukat, kevesebb jegyvizsgálót ért agresszió, ezért a Máv-Start további ezer eszköz beszerzését tervezi.

Szerző(k): Szász Péter
04.
20.
10:22

1000 tonnát engedtek a új vasúti hídra

Statikus terhelésnek vetették alá a fővárosi déli körvasút pályáját, hogy vasárnap megindulhasson rajta a menetrend szerinti forgalom - adta hírül a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

Szerző(k): Szász Péter
04.
20.
09:12

Lassan kijelölik a Budapestet délről elkerülő vasút nyomvonalát

Megjelent a Budapestet délről elkerülő teherszállító vasútvonal megvalósíthatósági tanulmányának pályázati felhívása a Közbeszerzési Értesítőben. A döntés-előkészítő dokumentumban Győrtől Ceglédig kell kijelölni a létesítmény nyomvonalát - idézi a Magyar Nemzet cikkét az MTI.

Szerző(k): Szász Péter