vasúti_fejlesztés

04.
30.
10:39

A szlovák határig megépítik az M2-es gyorsforgalmi utat

Kiegészítette a kormány a kiemelt közlekedési projektek listáját. Az M2-es gyorsforgalmi út megépítése a szlovák határig, a Budapest, külső körvasúti magállóhelyek, az új szegedi híd, a váci Duna híd, továbbá 214 kerékpárút is szerepel abban a felsorolásban, amellyel a kiemelt közlekedési projektek 2012-ben készített listáját egészítette ki a kormány.

Szerző(k): Németh Géza
04.
30.
08:15

Újabb húszmilliárd a kormánytól a debreceni BMW-gyárnak

A debreceni BMW gyárhoz tartozó vasútfejlesztés második ütemére 20 milliárd 678 millió forintot hagyott jóvá a kormány.

Szerző(k): Németh Géza
04.
19.
15:40

Csúszik a tram-train indulása

A legutóbbi ismert tervek szerint az iskolakezdésre forgalomba kellene állnia a vonalnak, ez azonban leghamarabb csak december közepén lehetséges – tudta meg a Szegeder.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
15:11

Folytatódik a ceglédi vasútvonal felújítása

Megkezdték a "nagygépek" az ágyazatrostálási munkálatokat a ceglédi vonal Vecsés-Üllő-Monor szakaszán. A 20 milliárd forintos kormányzati támogatással megvalósuló felújítás befejezése után ezen a szakaszon is megszűnhetnek a sebességkorlátozások - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
14.
14:59

Felélénkülhet a vasúti forgalom Ázsia felől

Az Ázsia és Európa közötti vasúti áruforgalom jelentős növekedését, valamint az európai exporttermékek vasúti szállítását segíti az a megállapodás, mely Fényeslitkén az intermodális terminált fejleszti - közülte az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
12.
14:02

A vonatok is kaphatnak egy körgyűrűt

A „V0” Budapestet délről elkerülő teherforgalmi vasútvonal előkészítéséhez szükséges megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére írt ki tendert a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Szerző(k): Németh Géza