vizsgálat

04.
14.
11:18

Bukásokat hozott a magyar ruhateszt

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) idén is vizsgálta, hogy a 100 százalékos pamutként kínált textiltermékek összetétele igazolja-e a címkén, csomagoláson olvasható információt. A negyven különböző ágynemű és hálóruha közül négy részben műszálas volt, további kettő pedig legfeljebb messziről láthatott gyapotot.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
09.
11:32

Négy eltitkolt haláleset derült ki a Szputnyik V. vakcina kapcsán

Oroszországban nemrégiben négy ember halt meg röviddel a Szputnyik V korona elleni oltás beadása után, eddig nem jelentett esetekben, amelyeket az uniós szabályozó hatóság, az amszterdami Európai Gyógyszerügynökség (EMA) "komolyan vesz". A szervezet jelenleg is vizsgálja, hogy uniós engedélyt adjon a készítmény használatára, amelyet Magyarországon már használnak. Szlovákia ugyan rendelt belőle, de az ottani hatóságok hiányosnak tartják az orosz dokumentációt, amire a gyártó vissza is követelt magának 200 ezer adag vakcinát.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
08.
21:38

Oroszország visszaköveteli a Szlovákiának küldött Szputnyik-vakcinákat

Oroszország csütörtökön felszólította Szlovákiát, hogy azonnal szolgáltassa vissza a Szputnyik V. koronavírus-elleni vakcinák százezreit, amelyeket már az országba szállítottak. Szerződésszegéssel vádolják a pozsonyi kormányt, amely eddig azért nem használta fel a dózisokat, mert hiányosnak tartják az orosz által szolgáltatott dokumentációt - írja a Reuters.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
07.
11:48

Súlyos gondot sejt az európai gyógyszerhivatal az orosz oltás körül

Sajtóértesülés szerint az Európai Gyógyszerügynökség a következő időszakban azt vizsgálja, hogy az orosz Szputnyik V koronavírus-vakcina klinikai tesztelése során betartották-e az ezzel kapcsolatos nemzetközi etikai szabályokat.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
07.
08:50

Koronavírus: mit mutat a szennyvízvizsgálat?

Magyarországon a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben fellelhető mennyiségét négymillió embertől származó mintából mérik, ami bőségesen elegendő a járványügyi folyamatok, az aktuális koncentráció mellett a tendenciák követéséhez - mondta Pándics Tamás,az NNK közegészségügyi laboratóriumi főosztályának vezetője a Magyar Nemzetnek.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
06.
17:50

AstraZeneca oltóanyag vizsgálat: megszólalt az Európai Gyógyszerügynökség - frissítés

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) még nem jutott meghatározó következtetésre az AstraZeneca gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyagának mellékhatásaival kapcsolatban, a vérrögképződéssel összefüggő rendellenességek vizsgálatának részeredményeiről az ügynökség szerdán, vagy csütörtökön ad tájékoztatást - közölte az uniós ügynökség kedden az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
31.
18:21

AstraZeneca: ismét megszólalt az Európai Gyógyszerügynökség

A vizsgálatok továbbra sem azonosítottak kockázati tényezőket sem életkorral, sem pedig a vérrögképződéssel összefüggő rendellenességek korábban jelzett nagyon ritka eseteivel kapcsolatban az AstraZeneca gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyaga esetében - közölte az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szerdán.

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
29.
09:42

Bezáratott egy Pest megyei sütőüzemet a Nébih

Egy Dunaharasztiban működő sütőipari üzemet azonnali hatállyal felfüggesztett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) súlyos élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülmények miatt - tájékoztatta a Nébih az MTI-t hétfőn.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
26.
17:16

Véget ért a vasúti razzia

Aki nem tudta, le is maradt róla, de a a rendőrség 2021. március 24-én 7 óra és március 25-én 7 óra között, a vasúti biztonság érdekében fokozott ellenőrzést hajtott végre - adta hírül a police.hu

Szerző(k): Szabó M. István
03.
23.
08:46

Használ takarítószereket? Akkor erről jobb, ha tud!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált vegyipari laboratóriuma a minden háztartásban megtalálható tisztítószerek közül az ablaktisztítókat, mosogatószereket, mosószereket, folttisztítókat és lefolyótisztítókat vizsgálta. Hatvanöt ellenőrzött tisztítószer közül tíz esetében tártak fel főként az összetétellel és a jelöléssel kapcsolatos hiányosságokat. A legsötétebb képet az ablaktisztító folyadékok mutatták, a termékek harmadánál találtak problémát. A folttisztítók azonban makulátlannak bizonyultak.

Szerző(k): Szász Péter