vlagyimir_putyin

05.
05.
20:09

Putyin hátraléphet, mert utolérte a hanyatlás

Az Oroszországban az elmúlt 20 évben Vlagyimir Putyin államfő irányításával kiépült politikai rezsim története láthatóan új szakaszába lépett, miután a stabilitását biztosító korábbi módszerek egy része kevésbé használható. Az elnök legfőbb gondja az lehet, hogy nem tud visszatérni a régi szép időkhöz.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
03.
22:03

Blinken: válaszolnánk bármilyen agresszív orosz lépésre, de nem akarjuk élezni a feszültséget

Washington válaszolna bármilyen meggondolatlan vagy agresszív orosz lépésre, de nem törekszik az Oroszországgal fennálló feszültség további eszkalációjára - mondta hétfő este Londonban Antony Blinken amerikai külügyminiszter.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
01.
11:34

Putyin trükközik, miközben nagy a baj

Oroszországban az utóbbi hetekben erőre kapott a járvány, ami szakértők szerint azt jelenti, hogy oda most érkezett el a fertőzések harmadik hulláma. A kormány nem akar újabb lezárásokat, ám kénytelen burkolt intézkedésekkel arra ösztönözni az embereket, hogy kerüljék egymás. Az oroszok szkeptikussága az oltásokkal szemben nem enyhül.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
28.
16:00

Kétségbeesett segélykiáltás Putyin halálos szorításából

Apró sikernek értékelte Volodimir Zelenszkij ukrán államfő, hogy országa határai mellől visszavonták az orosz katonaságot, ami jelzi, hogy nincs jelentős előrehaladás a Délkelet-Ukrajnáról leszakított, oroszbarát uralom alatt álló terület ügyében. Az elnök nyugati segítségért esedezik.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
28.
06:41

Putyin riválisának hátországát is kiradírozzák

Korlátozták a Navalnij-alapítványok tevékenységét, eddigi formájukban nem működhetnek tovább az ellenzéki mozgalmár szervezetei - írja az Euronews.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
25.
16:59

Az oroszok készülnek a Biden-Putyin-találkozóra

Júniusban tarthatják meg Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai elnök csúcstalálkozóját, de erről még nem született meg a végső döntés - jelentette ki Jurij Usakov, az orosz államfő külügyi tanácsadója a Rosszija 1 tévécsatornán.

Szerző(k): Szász Péter
04.
25.
11:34

Putyin már senkit sem érdekel?

Vlagyimir Putyin orosz államfőt az elmúlt években sokan próbálták jobb belátásra bírni, ám hiába. Angela Merkel német kancellár és Barack Obama korábbi amerikai elnök például le akarta beszélni arról, hogy Oroszország elvegye a Krím félszigetet Ukrajnától. A jelenlegi amerikai elnök máshogy viszonyul orosz kollégájához.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
24.
08:02

Putyin hármast kaphat élete fő művére

Vajon hogyan élnek az emberek a Krímben azt követően, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő politikai pályafutásának talán legrafináltabb húzásával 2014 márciusában gondoskodott arról, hogy a félsziget Ukrajnától Oroszországhoz kerüljön. Az orosz propaganda szerint csodálatosan, a nyugati értékelés szerint borzalmasan.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
22.
23:14

ENSZ-főtitkár: a szakadék szélén állunk

Több határozott lépést követelt a világ vezetőitől a klímaválság elleni küzdelemben António Guterres ENSZ-főtitkár csütörtökön a Fehér Ház virtuális klímavédelmi csúcstalálkozóján - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
22.
21:45

Putyin Moszkvába invitálja Zelenszkijt az orosz-ukrán viszony megbeszélésére

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön bejelentette, hogy kész ukrán hivatali partnerét, Volodimir Zelenszkijt Moszkvában fogadni a kétoldalú viszony megtárgyalására - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna