vlagyimir_putyin

05.
26.
19:27

Soros György megtalálta Vlagyimir Putyin gyenge pontját?

Soros György magyar származású amerikai üzletember úgy véli, messze nem olyan erős az orosz vezetés alkupozíciója Európával szemben, mint amilyenek látszik annak alapján, hogy Oroszország a kontinens messze legnagyobb gázszállítója. Már idén csaknem harmadával csökkenhet az európai gázexport, ami érezhető bevételkiesést okoz az orosz költségvetésnek is.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
26.
16:39

Putyinnál már jóval az ukrajnai invázió előtt kiütötte a biztosítékot az amerikai gáz és olaj

Egy évvel Ukrajna 2014-es megszállása előtt az orosz elnök a tőle is szokatlan ingerültséggel reagált egy ártalmatlannak tűnő szóra. Nem véletlen, ugyanis nagy részben ennek a szónak köszönheti az USA, hogy függetlenek tudtak maradni az orosz energiahordozóktól. Az azonban a mai napig tisztázatlan, hogy a "rétegrepesztés" csak Vlagyimir Putyin kedélyét vagy a környezetet is komolyan megbolygatja.

Szerző(k): Sasvári Marcell
05.
24.
21:13

Az ukrán hírszerzés szerint is beteg Putyin

Az ukrán katonai hírszerzés szerint az orosz elnöknek több súlyos betegsége van, köztük onkológiai, de ettől még évekig élhet. Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója, a Moszkvával tárgyaló ukrán békeküldöttség tagja bírálta a davosi gazdasági fórum egyes résztvevőit a fegyverletételt szorgalmazó kijelentéseikért kedden a Twitteren, és leszögezve, hogy "Ukrajna nem bocsátja áruba a szuverenitását" - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
22.
09:05

Káosz uralkodik a Kremlben, Putyint orvosok veszik körül

Egy volt brit kém szerint Putyin vezetése szétesőben van, állandóan gyógykezelésekre jár és orvosok veszik körül. Hatalma is gyengül - írja a Business Insider

Szerző(k): Szász Péter
05.
21.
16:36

Putyin hatalma végnapjait éli, puccsra készül az orosz vezérkar – állítja egy elemző

Vlagyimir Putyin orosz elnök kezdi elveszíteni a hatalmát, és az orosz biztonsági vezetők szerint az ukrajnai háború elveszett. Putyin rendszere a végnapjait élheti, mert a belbiztonság emberei kezdenek elpártolni tőle - állítják szakértők.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
21.
08:22

Putyin megkapta a győzelmi jelentést Mariupolról és az Azovsztalról

Az Azovsztal acélmű és Mariupol város teljes "felszabadításáról" tett jelentést Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, hadseregtábornok Vlagyimir Putyin elnöknek - jelentette be Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője péntek este.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
20.
13:59

Újabb hírek érkeztek Putyin egészségi állapotáról

Vlagyimir Putyin súlyosan beteg, s jelenleg éjjel-nappal orvosi ellátásra szorul - állítja Christopher Steele egykori kém, aki a brit titkosszolgálat orosz alegységének vezetője volt. Eközben a Kremlben egyre nagyobb káoszt okoz az orosz elnök egészségi állapotának megromlása - írja a Mirror.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
19.
19:32

Felfüggesztették Gerhard Schröder volt német kancellár több juttatását

Megvonta a német szövetségi parlament (Bundestag) Gerhard Schröder több juttatását, mert a volt kancellár az Ukrajna elleni háború kezdete óta nem határolódott el Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, és nem vált meg a Rosznyeft orosz energiaipari cégben betöltött tisztségétől - jelentették csütörtökön német hírportálok.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
19.
14:26

Putyin rendet vágott, Draghi fújja a békeszólamot

A brit hírszerzés szerint Putyin annyira elégedetlen az invázió előrehaladásával, hogy felmentett néhány katonai felső vezetőt. Újabb civil áldozatról is beszámoltak az orosz lapok az ukrán-orosz határ orosz oldaláról. Mario Draghi, Olaszország miniszterelnöke ismét sürgeti a tűzszünetet és a tárgyalások mielőbbi megkezdését a háború befejezéséről.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
19.
06:41

Putyin dubajozós trükkjétől féltik a szankciókat

Svájcban az Oroszország elleni szankciók bevezetése óta jelentősen megnőtt az Egyesült Arab Emírségekből származó aranyimport. A Swissaid civil szervezet nagyobb átláthatóságot követel annak megállapítására, hogy ez az arany Oroszországból származik-e.

Szerző(k): Szabó Dániel