vodka

04.
08.
06:20

Kiütötte a cukoradó a vodkát

Lengyelországban az év elején bevezetett cukoradó visszavetette a pici üvegekben árult vodkák forgalmát, mert kiderült, hogy ezek a termékek igencsak árérzékenyek.

Szerző(k): Barabás Júlia
02.
01.
10:49

Szereti a vodkát? Akkor ez a hír érdekelni fogja!

Immár 155 éves lett a vodka, a világ egyik kedvenc alkoholja.

Szerző(k): Domokos László
01.
26.
17:18

Még több vodka kerül az orosz boltok polcaira

Oroszországban 835,9 millió liter vodka készült tavaly, ami 6,3 százalékkal több a megelőző évhez képest.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
01.
03.
07:30

Ennél nagyobb csapást nem szenvedhetnek el az oroszok

Oroszországban az év elejétől jelentősen drágul a vodka és más szeszes italok ára is nő. Eközben virágzik az oroszok kedvenc italának fekete előállítása és -kereskedelme, így a fogyasztás nem csökken.

Szerző(k): Barabás Júlia
09.
07.
14:50

Ki nem találná, hogy mire költik a megemelt családtámogatást a lengyelek

Átmeneti visszaesés után ismét nő a vodka fogyasztása Lengyelországban, részben mert a szociális támogatások növekedésének köszönhetően több szabadon elkölthető pénzük marad az emberek zsebében.

Szerző(k): Barabás Júlia
08.
09.
19:59

Megkóstoná? Holdfény ízű atomvodka Csernobilból

A több mint 30 éve felrobbant csernobili atomerőművet övező tiltott zónában termesztett gabonából, az ottani víz felhasználásával készült vodkát dobott piacra egy vállalkozás, amely profitja háromnegyedéből a térség nehéz körülmények között élő lakóit akarja támogatni.

Szerző(k): Komócsin Sándor
01.
29.
06:20

Példát mutatnak a lengyelek a patriotizmusra

A lengyelek majdnem háromnegyede hazai terméket vesz le a boltok polcáról amikor vodkát vásárol, amit az ország egyik leggazdagabb embere is ki akar használni. Saját nevét viselő vodkafajtával lépett piacra.

Szerző(k): Barabás Júlia
11.
26.
18:13

Bajban az orosz vodka

Az orosz kormány olyan törvényjavaslatot tervez a parlament elé terjeszteni, amelynek értelmében a jövőben le kell választani a boltokon belül a szeszes italt árusító részlegeket - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
08.
09.
18:33

Drágul a szesz Ukrajnában

A szeszes italok minimális kereskedelmi árának jelentős megemeléséről hozott határozatot szerdán az ukrán kormány - hozta nyilvánosságra a gazdaságfejlesztési és kereskedelmi minisztérium sajtóosztálya.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
27.
08:56

Újabb csúcs az orosz vodkaüzletben

Oroszországban 732 millió liter vodka készült tavaly, ami 16,1 százalékkal több a megelőző évhez képest - áll az orosz statisztikai hivatal jelentésében.

Szerző(k): MTI