webshop

05.
11.
17:18

Interneten rendel? Nézze meg, mi történik, amíg megkapja az árut!

A 2020-as év az internetes kiskereskedelem valaha volt legnagyobb éves növekedését hozta. A webáruházak térhódítása az eladókat, valamint az őket a vevőikkel összekapcsoló logisztikai szolgáltatókat is új feladatok elé állítja. A virtuális térben újonnan megjelenő vállalkozások mellett a szektor régebbi szereplőinek is új megoldásokra van szükségük, különösen akkor, ha a termékeik jó részét nem hagyományos csomagként kézbesítik.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
04.
13:49

Már klíma sincs wifi nélkül

Idegesítő késéssel ugyan, de április végén megjelent a tavasz, így beindult a klímaberendezések szezonja is az eMAG.hu-n. Tízből hét vásárló wifis légkondicionálót választ, és minden második készülék kínál valamilyen beépített légszűrő funkciót is.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
28.
16:46

Amikor a futár veri a bankárt

A járványhelyzet alatt a futárcégek és webáruházak is maguk mögé utasították a bankokat és biztosítókat. A járványidőszak vesztesei pedig a bankok, biztosítók, valamint a mobil-, internet- és kábeltévé-szolgáltatók lettek. A közvélekedéssel ellentétben mégsem igazán panaszkodósak a magyarok, legalábbis nem az interneten, viszont jó részük kifejezetten hirtelen haragú. Felmérés készült az online marketing hatásairól.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
21.
12:24

Sáros kézzel ütik el a járvány miatt otthon töltött időt a magyarok

Idén tavasszal jóval több kerti és mezőgazdasági terméket ütöttek le az online piactéren, mint a járvány tavalyi kezdetekor vagy a pandémia előtti évben. Jelenleg a dísznövények, palánták, vetőmagok, és gyümölcsfa-csemeték fogynak a legjobban, de sokan rendelnek kerti gépet, szerszámot is.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
19.
07:08

Őrületes, mi megy az online boltokban - lecserélték a magyarok a karácsonyt

A fizikai üzletek lezárása korábban elképzelhetetlen tempóra pörgette az online vásárlásokat. A járvány következtében több évet „öregedett” a hazai e-kereskedelem, és visszafordíthatatlanul megnyerte magának a magyarországi vásárlók jó részét. A lezárások alatt az átlagoshoz képest kilőtt a szegmens forgalma, ez azonban sok elvárást is magával hozott a logisztikában, a fizetések biztonságában és megváltoztak a fogyasztók szokásai is. És ez már valószínűleg így is marad.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
16.
13:35

Egészségügyi termékek: csaló weboldalakra figyelmeztet a GVH

Csaló, egészségügyi termékeket hirdető weboldalakra hívta fel a figyelmet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az elmúlt időszakban megsokasodott fogyasztói jelzések alapján.

Szerző(k): K. Kiss Gergely