Legfrissebb hírek

05.
11.
07:19

Berlinből erősen kritizálják a kormányt az uniós Kína elleni fellépés vétózása miatt

Erősen bírálta Heiko Maas német külügyminiszter hétfőn a magyar kormányt a "teljesen érthetetlen" döntéséért, amellyel blokkolta azt az uniós nyilatkozatot, amelyben Pekinget a hongkongi demokrácia elleni fellépés miatt kritizálták volna. A magyar vétó miatt az Európai Unió nem hozhatta meg az egyhangú döntéshez kötött nyilatkozatot.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
11.
07:08

Elszálltak az árak, ezzel számolnak a magyarok

A hivatalos statisztika mondhat bármit, a magyarok érezhető többsége (59 százaléka) úgy érzi, hogy az utóbbi egy évben két számjegyű mértékben, azaz több mint tíz százalékkal nőttek az árak a mindennapokban - derült ki a Napi.hu megbízásából a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatásból. Ráadásul a válaszadók további negyede infláció feletti, 6-10 százalékos drágulásról számolt be.

Szerző(k): Domokos László
05.
11.
06:40

Jó ötlet az embereket megkérdezni, de a végén több kell, mint üres ígéretek

Nagy tervekről beszélnek az uniós döntéshozók, amikor a most elindított Konferencia Európa jövőjéről című kezdeményezésről beszélnek, amely nem mást hivatott megvitatni az uniós állapolgárokkal, mint Európa jövőjét. Szakértők szerint épp itt volt az ideje, hogy az állampolgárok véleményét is kikérjék, ám a túlzott elvárásokra is figyelmeztetnek. Ha a konferencia nem hozza a várt eredményt az állampolgárok számára, az több kárt okozhat, mint hasznot - figyelmeztettek a CEU által szervezett online beszélgetésen felszólaló uniós szakértők.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
11.
06:20

Közel 14 milliárdból kap stadiont Nyíregyháza

A fővárosi Építő-és épületkarbantartó Zrt. és a helybeli Nyír-Wetland Generál Zrt. építheti fel a nyíregyházi focistadiont közel nettó 14 milliárd forintért.

Szerző(k): Németh Géza
05.
10.
21:42

Újabb enyhítésekről döntöttek Nagy-Britanniában

Teljesültek a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások további jelentős enyhítéséhez szabott feltételek, így jövő hétfőn elkezdődhet a brit kormány nyitási menetrendjének következő, harmadik szakasza - jelentette be hétfőn Boris Johnson brit miniszterelnök.

Szerző(k): Szász Péter
05.
10.
21:13

A spanyolok is megfeledkeztek a járványról, lehet, hogy ennek még lesz következménye

Csalódottságának adott hangot hétfőn Fernando Simón spanyol járványügyi vezető amiatt, hogy a hétvégén országszerte fiatalok tömege ünnepelte az utcákon a koronavírus-járvány miatt bevezetett szükségállapot végét, megfeledkezve az érvényben lévő szabályokról. Megjósolhatatlan, hogy a történteknek milyen hatása lesz a járványügyi helyzetre, folytatódik-e vagy megtörik a jelenlegi csökkenő tendencia.

Szerző(k): Szász Péter
05.
10.
20:48

WHO: az emberi immunrendszer kevésbé képes reagálni az indiai mutánsra

Aggasztónak nevezte a koronavírus Indiában felfedezett, B.1.617 elnevezésű változatát az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Az indiai változat fertőzőbb, mint a korábban ismert variánsok. A kutatások első eredményei szerint az emberi immunrendszer kevésbé képes reagálni erre a variánsra - mondta Maria Van Kerkhove, a WHO járványügyi vezetője. A WHO korábban a SARS-CoV-2 nevű vírus brit, dél-afrikai és brazil változatát minősítette aggasztónak.

Szerző(k): Szász Péter
05.
10.
20:34

Az ÁKK módosította 2021-es finanszírozási tervét

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) aktualizálta 2021. évi finanszírozási tervét, miután a költségvetés módosításával az államháztartás központi alrendszerének idei pénzforgalmi hiánya 658 milliárd forinttal, 3332 milliárd forintról 3990 milliárd forintra emelkedett - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
05.
10.
20:13

A cseh szálláshelyek egy része is csődbe mehet elemzők szerint

Minimálisra csökkent az idegenforgalom Csehországban. Az első negyedévben a csehországi szállodákban és panziókban sokkal kevesebb személy szállt meg, mint a tavalyi év bármelyik negyedében. Piaci elemzők szerint az állami támogatások megszűntével a szálláshelyek egy része várhatóan csődbe megy.

Szerző(k): Szász Péter
05.
10.
19:56

Gulyás: még azok is oltáshoz tudnak jutni, akik válogatnak

Az oltások felvételével Pest megye is nagyon jól áll, s még azok is oltáshoz tudnak jutni, akik válogatnak a vakcinák között - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, miután Cegléden a járási hivatal népegészségügyi osztályán járt.

Szerző(k): Szász Péter