Legfrissebb hírek

05.
21.
11:22

Csehország Ukrajna egyik legnagyobb hadianyag szállítójává nőtte ki magát

Csehország Ukrajna négy-öt legnagyobb hadianyag szállítója közé tartozik - jelentette ki Tomás Kopecky, a cseh védelmi miniszter helyettese a CTK hírügynökség által szombaton közölt beszélgetésben.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
21.
10:53

Jeges zuhanyt kaptak a nyakukba a háborúról az orosz tévénézők

A kremlinológusok csak találgatják, hogyan fordulhatott elő, hogy az orosz televízió sok milliós nyilvánossága előtt egy nyugalmazott katonatiszt az Ukrajnában dúló háború elhibázottságáról beszélt. Ráadásul már az invázió kezdete előtt világossá tette írásban, hogy ostobaságok követ ez az ország vezetése, ha beküldi a hadsereget a szomszédos országba.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
21.
10:37

Fordulat a magyar pénztárcáknál a járvány csúcsa óta

Javult a magyarok jövedelmi helyzete az idei első negyedévben a járvány legsúlyosabb időszakához képest, a kedvezőbb összkép ellenére azért sokan vannak, akik még hátrányban vannak, derül ki a K&H biztos jövő index - negyedéves rendszerességgel készülő – reprezentatív felméréséből.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
21.
10:11

Döntöttek Pintérék: megvan az új egészségügyért felelős államtitkár

A MedicalOnline több forrásból megerősített információja szerint Takács Péter lesz az egészségügyért felelős államtitkár a területet felügyelő Belügyminisztériumban.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
21.
09:51

Megvan az első régiós ország, amely teljesen levált az orosz energiáról

Honlapján jelentette be a litván energiaügyi minisztérium, hogy a Nord Pool európai áramtőzsde leállítja az egyetlen balti importőrétől, az Inter RAO-tól származó orosz villamosenergia kereskedelmét. Ez azt jelenti, hogy vasárnaptól Litvánia teljesen le lesz vágva az orosz energiaforrásokról, sem áram, sem kőolaj, sem földgáz nem érkezik majd az orosz piacról az országba.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
21.
09:35

Fizet a covidoltások károsultjainak a lengyel kompenzációs alap

Lengyelországban több tucat jelentkezőnek fizettek kompenzációt azért, mert bizonyítani tudta, hogy a koronavírus-oltás komplikációkat okozott nála. A legnagyobb kompenzáció összege forintban több milliós összeg volt.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
21.
09:19

A korlátozás ellenére özönlik külföldre a magyar gabona

Az elmúlt két és fél hónapban az állam egyszer sem élt a gabona-elővásárlási jogával, válaszolta a Népszava kérdésére az Agrárminisztérium sajtóosztálya.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
21.
09:01

Menekültek özöne lépte át a keleti országhatárt pénteken

Az ukrán-magyar határszakaszon 6671 ember lépett be pénteken Magyarország területére, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4028-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-vel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
21.
08:45

Újabb hullámban érkeztek külföldi gratulációk Orbán Viktornak

A belga, a máltai, a cseh és a román miniszterelnök, valamint a szerb államfő is gratuláló levelet küldött Orbán Viktornak újbóli miniszterelnökké választása kapcsán - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
21.
08:22

Putyin megkapta a győzelmi jelentést Mariupolról és az Azovsztalról

Az Azovsztal acélmű és Mariupol város teljes "felszabadításáról" tett jelentést Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, hadseregtábornok Vlagyimir Putyin elnöknek - jelentette be Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője péntek este.

Szerző(k): K. Kiss Gergely