Ki kell egyezni a bankokkal

A még rendelkezésre álló szűkös uniós források még hatékonyabb kihasználása érdekében a minisztériumok átcsoportosításokkal igyekeznek új lehetőségeket teremteni a vállalkozások számára - derült ki a Napi Gazdaság szegedi vállalkozásfejlesztési konferenciáján.
NAPI, 2013. február 22. péntek, 14:21
Fotó: Napi.hu

A dél-alföldi régióban a hagyományosan erős mezőgazdaság mellett az alternatív energiára, illetve a Szegedi Egyetem révén a Csongrád megyében rendelkezésre álló kutatói tudásra lehet alapozniuk a vállalkozásoknak, amelyeknek a közelben lévő országok (Szerbia, Románia) vállalkozásaival közös projektekben, exportban is lehet gondolkodniuk.

A gazdasági növekedés beindításához szükség van arra, hogy a kormányzat kiegyezzen a bankokkal - hangsúlyozták a résztvevők megjegyezve, hogy a válságot követő időszakban átalakuló banki finanszírozási modell felértékeli a régi bankkapcsolatokat, ahol a pénzintézet ismeri a cég múltját, erősségeit (gyengeségeit) és terveit.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lomb, 2013.02.22 15:04

Napi.hu szintű hír, melynek egyetlen liberálbolsi üzenete: az állam ne báncccsaaaa a bankokat!
Álláspontom szerint a bankoknak kell kiegyezniük a zemberekkel, akiket megsarcolnak, kifosztanak. Ha ez megtörténik, a bankok visszaszerzik a zemberek és a vállalkozások bizalmát, talán beindulhat a hitelezés.

Érdekes, hogy a liberális gondolkodásmód során minduntalan felbukkan az állam, mint segítő kezet nyújtó nagypapi képe!
Ez nem a paternalizmus rejtett megjelenése a liberálbolsiknál?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szkiita, 2013.02.22 14:50

Ki kell egyezni a bankokkal....

...igen ,de a 2011 év végi megegyezést a bankok rúgták fel ,mert akkor arról volt szó ,ha növeli a hitelezést ,akkor csökken a bankadó ,de ennek ellenére további tőkéket vontak ki az anyabankok a Perifériákról,tehát nem az adók befolyásolták a bankok döntését ,hanem a válság ,a pénzhiány ,illetve a szigorúbb hitel-betét arány megállapítása ...,nem???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html