K. Kiss Gergely

06.
07.
07:08

Szükségessé vált, hogy idén kétszer emeljük a Milka-csoki árát, és ez még nem minden

Kevéske örömforrás volt a világjárvány idején, így a régi, jól ismert édességmárkákhoz "menekültek" a magyar fogyasztók. A koronavírus jelentősen átformálta a vásárlási szokásokat is - tudtuk meg Mayer Gábortól, a piacvezető csokoládé-, keksz- és cukorkaforgalmazó Mondelez Hungária Kft. ügyvezetőjétől. Ám hiába a snackőrület, amikor a nyersanyagpiaci árrobbanás felfalja az eredmény egy részét. Tavaly az újdonságokkal is nehéz volt villantani a piacon, idén ez megváltozhat.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
04.
11:02

Változnak a nyugdíjszabályok júliustól, egyesek ellátását újraszámolhatják

Július 1-jétől több szabály is módosul a nyugellátással, adategyeztetéssel, illetve korhatár előtti ellátással kapcsolatban. A jogszabálymódosítás a 97. számú Magyar Közlönyben jelent meg - hívja fel a figyelmet Széles Imre tb-szakértő.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
04.
10:22

Rusvai a Sinopharmról: jelenleg így jutnak harmadik oltáshoz, azok, akik védtelenek

Rusvai Miklós virológus elmondta, bár hivatalosan nem tehetik meg az orvosok, hallott már olyan esetről, ahol ellenanyag hiánya miatt az orvos harmadik oltást is adott a páciensének. A virológus szerint ez nincs tiltva, és az orvosi esküből következik is - írja az atv.hu. ​

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
01.
12:41

Müller Cecília ismertette, mi történt az indiai mutánssal fertőzött magyarokkal

Az operatív törzs mai online eseményen elhangzott, hogy a járvány jelentősen visszaszorult, és még mindig a brit variáns fertőz dominánsan Magyarországon. Eddig az indiai mutánst csak a már korábban diagnosztizált két főnél mutatták ki, akik közül egyikük már meggyógyult. Az ő esetükben sem mutattak ki annál súlyosabb lefutást, mint amilyet a brit mutáns esetében lehetett tapasztalni.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
01.
10:02

Megtörtént a fordulat: állva hagyta a Lidl a Tescót Magyarországon

Sokakban felmerült már tavaly egy kérdés: vajon megelőzi-e a Lidl a Tescót 2020-ban? Ez megtörtént, sőt! A Lidl mindenkit lefutott 2020-ban. Már egy évvel korábban is lehetett látni a nagyon céltudatos előremenetelt, de kevés volt akkor a 12 hónap. Most viszont a diszkontlánc szignifikáns különbséggel vette át az első helyet a magyar piacon - derül ki a Trade magazin FMCG kereskedelmi rangsorából.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
01.
06:20

Százezreket sújt a titokzatos hosszú covid szindróma Németországban

Százezreket sújthat az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) leküzdése után ismeretlen okból jelentkező hosszú covid szindróma Németországban egy hétfőn ismertetett becslés szerint, a szövetségi kormány több millió eurót fordít a tünetegyüttes kialakulásának megértését és a betegek gyógyítását szolgáló kutatásokra.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
31.
22:40

Felülvizsgáltatná az EU az összehangolt utazási intézkedéseket a nyári szezon előtt

Az Európai Bizottság javaslatot tett az Európai Unión belüli szabad mozgásra vonatkozó korlátozások összehangolásáról szóló uniós tanácsi ajánlás felülvizsgálatára - jelentette be hétfőn a brüsszeli testület.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
31.
22:21

Gyermekek újabb korcsoportjára engedélyezte a Pfizer-vakcinát az EMA

Az Európai Bizottság jóváhagyta a 12-15 éves gyerekek számára is a BioNTech/Pfizer vállalatok közösen fejlesztett, Comirnaty nevű, koronavírus elleni vakcinájának használatát az Európai Unióban - közölte Sztella Kirikiádisz, az egészségügyért felelős uniós biztos Twitter-üzenetben hétfőn.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
31.
22:05

Kiderült, meddig tarthat a védettség koronavírus-fertőzés után, olasz kutatás

Észak-olaszországi betegek hosszú távú adatainak elemzése szerint nagyon ritka az újrafertőződés az új koronavírus okozta Covid-19-ből való felépülés után, és az egykori betegek hosszan tartó védettséget élveznek. Az adatok szerint egy évig tarthat a védettség Covid-19 után.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
31.
20:12

Légörvény miatt késik a nyár június elején

Igaz, hogy a naptár szerint már június elseje következik, az időjárás azonban körülbelül egy hónappal hátrébb jár - legalábbis a hőmérséklet tekintetében. Cserébe több napfénnyel, zivatarok nélkül kezdődhet az év hatodik hónapja - írja honlapján az OMSZ.

Szerző(k): K. Kiss Gergely