Lovas-Romváry András @ Írok neki

Adatvédelmi tájékoztatás

Az adataira a GDPR-irányelveknek megfelelően vigyázunk.
Levele elküldésével elfogadja adatvédelmi tájékoztatónkat.
Elfogadom
05.
24.
13:10

Éppen összeomlik a közösségi médiaszektor

A Snap vártnál rosszabb gyorsjelentése nyomán az amerikai közösségimédia-részvények egy nap alatt készülnek 100 milliárd dollárt elveszíteni értékükből.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
23.
19:37

Már meg is vannak a majomhimlő-betegség nyertesei

Az elmúlt napokban egyre gyorsuló ütemben terjed több országban a majomhimlő-fertőzés. A koronavírussal ellentétben e betegséggel szemben már úgy néz szembe az emberiség, hogy vannak kész védőoltások és gyógyszerek, ezek gyártóit meg is találták a befektetők és már most hatalmasat emelkedett az árfolyamuk.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
19.
11:12

Eddig csak beszéltek róla, de most tényleg megindult a nagy hazavándorlás

Hiába a recesszió fenyegető réme, az amerikai cégek masszívan növelték az első negyedévben beruházásaikat. Ennek oka, hogy a beszállítói láncok akadozása miatt ténylegesen megkezdték ellátási láncaik lerövidítését, masszívan telepítik haza beszállítói kapacitásaikat. A deglobalizáció lehet az évtized meghatározó jelszava.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
19.
10:40

Török ingatlanokba menekül az orosz és az ukrán tőke

Elképesztő mértékben megugrott a vagyonos oroszok és ukránok részéről a háború kezdete óta a kereslet a török ingatlanok iránt. A vagyonmenekítés, az összeomló török líra és a török állampolgárság megszerzése egyaránt szerepet játszhat a nagy ingatlanboomban.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
18.
15:47

Ritkán látni ekkora rettegést a tőzsdéken

Olyan mértékben félnek egy közelgő tőzsdei összeomlástól a befektetési szakemberek, amire ritkán volt példa az elmúlt évtizedekben. Az emelkedő kamatok, az infláció, az orosz-ukrán háború és a techlufi leeresztése miatt hatalmas mennyiségű készpénzt halmoznak fel, s ez akár megágyazhat egy pozitív fordulatnak is.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
17.
14:49

Bivalyerős a rubel, csak épp nem igaz az egész

A rubel ugyan a bankközi piacon elvileg nagyon jól szerepelt az elmúlt időszakban csak éppen ezen az áron nem lehet érte dollárt venni Oroszországban. Szovjet időket idéző állapotok az orosz valutapiacon.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
17.
11:14

Így sikerült elszúrni az infláció elleni harcot

Ben Bernanke volt Fed elnök szerint az amerikai monetáris politika elkésett a szigorítással az infláció elleni küzdelem során Szerinte ennek az lehetett az oka, hogy túlságosan is féltek a szigorítás negatív piaci hatásaitól.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
13.
19:12

Mindenkit lehagyott a rubel idén

Az Oroszországban bevezetett tőkekorlátozások meghozták az eredményüket. A komoly szankciók ellenére a rubel legyorsulta a brazil reált is és ezzel a legjobban teljesítő deviza lett idén a dollárral szemben. Csak éppen nem nagyon lehet realizálni a nyereséget.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
12.
15:47

Összeomlik a bitcoin: magával rántja-e a teljes pénzügyi rendszert?

Nagyot zuhant tavaly november óta a bitcoin árfolyam, csütörtök reggel pedig begyorsult az esés. Az áreséssel hatalmas összegű vagyon olvadt semmivé, kérdés, hogy lehet-e ennek tovagyűrűző hatása és megfertőzheti-e a hagyományos pénzügyi rendszert

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
11.
15:28

Nagy diadalmenetet tört ketté a háború Budapesten

Nagy nyertesei voltak tavaly a járvány utáni talpra állásnak a magyar részvények, azonban a jó szériát derékba törte az Ukrajna elleni orosz támadás. Sajnos, nagyon úgy néz ki, tartósan szenvedhet a magyar részvénypiac nemzetközi összehasonlításban is.

Szerző(k): Lovas-Romváry András