Szabó Dániel

06.
16.
12:19

A KFC, a McDonald's és a Burger King is nagy ütést kapott

Az ágazati bértámogatások sokat segítettek 2020-ban a magyarországi gyorsétterem-láncoknak, ahol jellemzően bejelentve, borravaló nélkül dolgoznak a munkavállalók. Ettől még a KFC, a McDonald's és a Burger King bevételei és eredményei is romlottak, előbbinél egyéb tényezők miatt a milliárdos profit olvadt pár tízmillióra. A kiszállítás nem pótolja a vendéglői forgalmat, ami megütötte őket.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
15.
10:35

Elszabadul a drágulás, vele az infláció, csinálhat akármit a jegybank

A Szuezi-csatorna lezárása bár nem tett jót a világkereskedelemnek, a szállítmányozás már előtte nagy bajban volt: annyira megnőttek a megrendelésállományok, hogy a teherszállítás a világ egyik legdrágább szolgáltatásává vált. Felborultak az ellátási láncok is, és a gyártást is megdrágítja az alapanyagok szállítási költsége. Az infláció erről az oldalról megfékezhetetlennek látszik. Élelmiszerek, játékok, bútorok, elektronikus eszközök, autók mind ki vannak téve a drágulásnak.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
14.
19:40

MRSZ: aggasztó a pedofília és a nemi identitás kérdésének összemosása

A Reklámszövetség véleménye szerint a homoszexualitás és nemváltás tömegmédiában és reklámokban való megjelenítését ilyen mértékben és módon nem indokolt törvényileg szabályozni. A szervezet aggasztónak véli a bűncselekménynek számító pedofília és az alapvető emberi jognak számító szexuális orientáció összekapcsolását a reklám és média törvények módosító szövegtervezetében - derül ki a Magyar Reklámszövetség közleményéből.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
14.
13:59

Ismét itt az ingyenpénz e-autók vásárlására

Hétfőtől ismét igényelhető vissza nem térítendő állami támogatás új elektromos autók vásárlásához - közölte hétfőn az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára, Steiner Attila. - Ma is másfél óra alatt kimerült a pályázati keret.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
14.
13:38

Veszélyes nemesgáz-felhalmozódás miatt vizsgálnak egy kínai atomerőművet

Az EDF francia energetikai konszern hétfőn közölte, hogy valóban nemesgáz-felhalmozódást mértek a kínai Tajan város atomerőművében, amely a cég technológiáját használja. A Framatome - az üzemeltető francia cég - közvetlen radiológiai veszélyre figyelmeztetett. A hivatalos álláspont szerint azonban nincs komoly probléma, de a francia cég az amerikaiakhoz fordult panaszával, mert gyanús lépést érzékeltek.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
14.
13:21

Az euróövezeti ipar brutális növekedést hozott, Magyarország sem maradt le

A várakozásokkal összhangban meredek ütemben nőtt az ipari termelés áprilisban az euróövezetben, miután a koronavírus-járvány megfékezésével párhuzamosan újrainduló gazdaságokban megduplázódott a tartós fogyasztási javak előállítása - írja az MTI. A magyar ipar is szárnyakat kapott, de nagyon nagy pofont kapott tavaly.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
14.
12:58

Háromszázezer szúrás a Semmelweis Egyetem mérlege

Már több mint háromszázezer koronavírus elleni védőoltást adtak be a Semmelweis Egyetem munkatársai, így ez az intézmény lett az egyik legnagyobb oltóközpont Magyarországon.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
14.
12:47

A konzultáló budapestiek 96,92 százaléka nem kér a Fudan Egyetemből

Több mint 30 ezer budapesti konzultált a kínai Fudan Egyetemről az elmúlt napokban. A hétvégén zárult lakossági konzultációban résztvevők legnagyobb része nem ért egyet, hogy a Diákváros ne azon a helyen épüljön, ahova most a kínai intézményt tervezik, de masszívan elutasítják a kampusz budapesti létrehozását is. Szinte minden válaszoló elutasítja, hogy hitelt vegyen fel az állam.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
14.
12:01

Újabb több ezer milliárdos államosítás jöhet, az ivóvizet nézte ki a kormány

Jelenleg az ivóvízhálózat az önkormányzatok tulajdona, de egy trükkös salátatörvény módosítójával az Orbán-kormány lényegében ingyen átvenné a struktúrát, hogy a teljesen elavult hálózat felújítását elvégezze. A rezsicsökkentés miatt a településvezetések nem tudták finanszírozni a karbantartási munkákat, de a csőrendszerre vezetett különadó is ellehetetlenítette a feladatot. Vagy az államhoz kerül a vízközmű, vagy megoldhatatlan az ellátás biztonsága. Több ezer milliárd forintos államosítás lehet a vége.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
14.
10:48

Orbán Viktor álmához vagy adócsökkentés kell, vagy padlót fognak a vállalkozások

A múlt héten Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, hogy 200 ezer forintra kellene emelni a magyar bruttó minimálbért. A terv azonban kétesélyes: ha bevezetik, akkor a kkv-k lehúzhatják a rolót, ha tartanak a csődhullámtól, adócsökkentés kell. A legkisebb biztosított keresetek idei emelését már elvitte az infláció, az pedig még nem látszik, mire készül a kormány.

Szerző(k): Szabó Dániel