Kétszer 444, azaz 888.hu domain címen elindult az új jobboldali médiabirodalom központi cégének, a Modern Media Group Zrt.-nek (MMG) "a három nyolcas" portálja. Az újság főszerkesztő-hírigazgatója G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány kuratóriumának tagja, stratégiai igazgatója.

A sűrű, mozgalmas címlapon politikai, közéleti témák sorakoznak, a lap nyolc rovattal bő olvasnivalót ad a látogatóknak. S hogy mi is az a 888, a készítők egyelőre a számmisztikáig jutnak, szerényen a győzelem, a siker tökéles számaként határozzák meg, s közlik: "vagyunk, akik vagyunk".

Simicska Lajos médiacsoportjának ellenében idén tavasszal létrehozott MMG tulajdonosa Győri Tibor és Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó. Győri Tibor korábban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős államtitkára is volt, a minisztériumoknak is dolgozó Nézőpont Csoport Zrt. tulajdonosa. Az MMG első terméke az ingyenesen terjesztett, szórakoztató hetilap, a Lokál volt.

A 444.hu januárban írt arról, hogy információi szerint a 888.hu domain nevet 2015. január 9-én megszerezte Kosik Kristóf János, aki Habony Árpád jogi képviselőjeként ismert.

Különbözni akarnak

A már létező portáloktól lényegében mindenben különbözni kíván az új honlap - mondta Keresztesi Péter, az MMG  vezérigazgatója az MTI-nek. "Már az oldal külső megjelenését tekintve is szembetűnő a frissessége, nemigen találni párhuzamosságokat más hazai portálokkal". A hangneme pedig sok esetben inkább áll közel egyfajta frivol, underground-vonulathoz, mint a Magyarországon megszokott hírportálok stílusához - fogalmazott, hozzátéve, hogy a rovatok szerkezete, szerkesztési elve és tartalma is jelentősen eltér a Magyarországon megszokottól. A portál a 40-es, és a fiatalabb korosztályokat célozza meg. Az MMG-nél e mellett több projekt intenzív előkészítése zajlik, de ezekről Keresztesi még nem kívánt részleteket elárulni.