Ingatlan- és egyéb befektetések
BECSÜLT VAGYON: 40 MILLIÁRD

Egri bikavérrel koccintottak a kínai pártkongresszus küldöttei − no, nem a múlt század hetvenes éveiben, hanem idén, és a palackok nem állami tulajdonban lévő pincészetben, hanem Kovács Gábor Gróf Buttler Borászatában készültek Az új idők szavának is felfogható fejlemény többek közt azt tükrözi, hogy Kína a magyar minőségi borok egyik ígéretes piaca lett. Az egri borászatból évi százezer palack kerül a borkedvelőkhöz − a fejlesztési terv szerint ezt a duplájára növelnék. A tulajdonos Kovács Gábor szerint igazán jelentős változás nem történt a cégbirodalmában − de sok apró pozitív lépés igen. A sopronbánfalvi pálos kolostorból kialakított meditációs és egészségügyi központ, amelyet három éve adtak át, egyre népszerűbb itthon és külföldön is. A központ mögött álló genfi székhelyű Világszolgálók Alapítványát (World Servers Foundation) Kovács Gábor egymillió svájci frank tőkével hozta létre.

Kép: Dömötör Csaba, Németh András Péter

Másik szívügye a Kogart múzeum, amelynek kiállításait tavaly százezren tekintették meg.  A magángyűjteményének is helyet adó múzeum némi késéssel idén nyáron nyitja meg tihanyi galériáját. Kogart-tárlatok nyíltak tavaly Szófiában, Nyizsnyij Novgorodban, idén pedig az olasz−magyar kulturális évad részeként Velencében.
Jó ajánlat esetén eladná komplex egészségügyi szolgáltatásokat nyújtó cégét. A Telki kórház mellett járóbeteg-rendeléseket és foglalkozás-egészségügyi részleget is magában foglaló egészségügyi központ ideális célpontja lehet egy, a magyar piacra belépni kívánó egészségügyi szolgáltatónak. A Telki kórház éppen a közelmúltban kötött szerződést egy új multinacionális céggel. A Medihelp hazánkon kívül Romániában és Bulgáriában nyújt szolgáltatásokat. Nagy reményekre jogosít az N-Gene nevű gyógyszerkutató, amelyben tízszázalékos tulajdonrésszel rendelkezik, és amelybe eddig ötmillió dollárt fektetett. A magyar vállalkozás által kifejlesztett molekula a cukorbetegség és egy ritka betegség kezelésére lehet alkalmas − feltéve, ha az utolsó klinikai vizsgálatok is eredményesek és gyógyszerként piacra kerülhet.

2002
10 milliárd forint
2003
15 milliárd forint
2004
15 milliárd forint
2005
15 milliárd forint
2006
22,5 milliárd forint
2007
25 milliárd forint
2008
40 milliárd forint
2009
40 milliárd forint
2010
41 milliárd forint
2011
41 milliárd forint
2012
42 milliárd forint