Megmagyarázza az NGM: ezért jó, ha titkolóznak

Az adótitok évtizedes szabályát jobbító szándékkal változtatja meg az adózás rendjéről szóló törvény módosítása, amely lehetővé tesz egyes adókedvezményekkel kapcsolatos adatok megismerését - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára a parlamentben.
MTI, 2016. október 11. kedd, 11:24
Fotó: Napi.hu

Tállai András kedden az Országgyűlésben - a javaslat kivételes eljárásban zajló összevont vitájában - azt mondta, hogy jelentős változást nem vezetnek be, csak megőrzik a törvény által eddigi is biztosított védelem szintjét.

Adótitoknak minősül a támogatást nyújtó adózó megnevezése, az adózó által igénybevett adókedvezmény, jóváírás összege, az adózó által támogatott szervezet neve, valamint a kapott támogatás összege.

Az államtitkár szerint a módosításban meghatározott szigorúbb feltételek és az adatok egy részének megismerhetősége összességében hozzájárulhat az adókedvezmények és az ezek alapjául szolgáló juttatások áttekinthetőségéhez.

A törvényjavaslatról korábban itt írtunk bővebben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megfigyelt, 2016.10.12 14:14

Az eddig törvényesített ADÓCSALÁST sikerült titkosítani, így már senki nem fogja megtudni mennyi adócsalás lesz ORBÁN által a FELCSUTI csirkefogók a VIDEOTON ,a DVSC, a nagymultú MEZŐKÖVESD csapatainak.
Ne hogy már az egészségügybe vagy az oktatásba rakjuk a milliárdokat. Ekkora csirkefogókat mint a parlamentben ülő munkakerülő csak kishazánban lehet találni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarTosPista, 2016.10.11 22:31

56 évfordulójára be kellene hívni az amerikaiakat, hogy védjenek meg a fidesztől, a diktatúrától.
Ott már fel is ismerték, hogy mi megy itt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html